به گزارش خبرنگار ایکنا؛ در برنامه این هفته مجله موسیقی «ایل بانگ» که در ساعات پایانی پنجشنبه 18 فروردین 1401 از رادیو فرهنگ پخش شد در رابطه با پاسداشت هنر آشیقی صحبت شد.
در این برنامه صادق چراغی کارشناس موسیقی و مجری برنامه با آشیق رحیم مردانی و آشیق احد ملکی گفتوگو کرد.
آشیق احد ملکی در این برنامه گفت: قرار بود دو سال پیش برای آشیق رحیم مردانی مراسمی برگزار شود که به خاطر از دست دادن دو تن از فرزندان آشیق مردانی این برنامه برگزار نشد و بعد از آن هم بیماری کرونا آمد. سال 1400 قرار بود که بزرگداشت این هنرمند به همراه رونمایی از کتاب «آذربایجان بالاسییام» برگزار شود که در سالن خمسه فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر قدس با حضور آشیقهای مقیم این شهر برگزار شد.
وی در رابطه با جایگاه آشیق رحیم مردانی بیان کرد: ما به هرکس آشیق نمیگوییم؛ آشیق کسی است که شعر بگوید، ساز قوپوز بنوازود و بخواند؛ آشیق رحیم همه این ویژگیها را دارد. علاوه بر آن چهار کتاب تا به حال نوشته که منتشر شده است.
آشیق رحیم مردانی، آشیقی که چهار کتاب منتشر کرده
آشیق رحیم مردانی در این برنامه خود را چنین معرفی کرد: بنده رحیم مردانی متولد سال 1338 اهل سراب هستم. یک کتابی به نام «آنا یوردوم قیصره» به معنای اینکه زادگاهم قیصره است در سال 1383 به دو الفبای فارسی و لاتین منتشر شده همچنین کتاب «گُوزو یولدا قالانیموار» به معنای کسی که چشم به راه است در سال 1393 چاپ شده و کتاب بعدی به نام «آذربایجان بالسییام» در سال 1400 منتشر شده است.
وی در رابطه با اساتید خود بیان کرد: اولین استادم در روستای خودمان به نام آشیق رسول سلطانی بود که به علت اینکه چپ دست بود و با دست چپ ساز مینواخت من هم از همان ابتدا با دست چپ ساز نواختم. بعد به تبریز مراجعت کرده و از استاد حسن اسکندری ساز تهیه کردم و دوباره به روستا بازگشتم و از این استاد بهرهمند شدم.
وی در رابطه با هنر آشیقی بیان کرد: منظور از آشیق که در زبان آذری که بیان میشود همان هنر و هنرمند است و به کسی که هنری داشته باشد و شعری بنویسد و بتواند سازی بزند و همراه آن بخواند به او آشیق میگویند.
آشیق رحیم مردانی مردانی در پایان از برگزار کنندگان مراسم بزرگداشت و رونمایی کتاب خود تشکر کرد و شعری از خود به زبان ترکی خواند.
انتهای پیام