کد خبر: 4047909
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۹

برنامه‌ریزی 80 درصد بودجه حوزه هنری خوزستان برای مجموعه‌های مردمی

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان، با بیان اینکه ما خود را قرارگاه هنری مردمی می‌دانیم، گفت: قرار است برای اولین بار 80 درصد بودجه خود را با مجموعه‌های مردمی در ذیل دو موضوع پایداری و پیشرفت مردمی برنامه‌ریزی کنیم و به دنبال این هستیم که کم‌ترین تصدی‌گری را داشته باشیم تا روزی برسد که حوزه هنری نقش ستادی و راهبری خود را ایفا کند.

محمد شهباز گهروئی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان

به گزارش ایکنا از خوزستان، محمد شهباز گهروئی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان در نشست خبری هفته هنر انقلاب اسلامی که امروز شنبه 20 فروردین در حوزه هنری استان برگزار شد، گفت: چند سالی است که به مناسبت سالروز شهادت شهید مرتضی آوینی، برنامه هفته هنر انقلاب اسلامی تعریف شده است. این هفته متعلق به همه علاقه‌مندان فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی و دبیری آن بر عهده حوزه هنری است که ایده‌پرداز این رویداد بوده است.

وی با بیان اینکه دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی بر عهده محمد غدیر زاده است، اظهار کرد: حوزه هنری هشت سال است که چهره‌های برتر هنر انقلاب اسلامی را در یک سال گذشته در سطح کشور و استان معرفی می‌کند.

شهباز گهروئی در ادامه سخنان خود گفت: در یک سال گذشته اشکالی که در مجموعه‌های فرهنگی و هنری استان مشاهد شد، نبود یک سند مشخص و مدون و نقشه راه دقیقی است که به افراد وابسته نباشد. فضایی که در آن برنامه حاکم باشد، نه سلایق شخصی افراد. در یک سال گذشته هنرمندان و کارشناسانی را برای تدوین این سند به کار گرفتیم و حوزه هنری استان خوزستان در حال حاضر دارای یک سند زیست‌بوم فرهنگی هنری است و این باعث شده اشرافی نسبت به حوزه هنر و ادبیات استان داشته باشیم.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: با تکیه بر این سند، برنامه تحول سه ساله‌ تدوین شد، به طوری که برنامه‌های ما در هر شش ماه مشخص است و اینکه قرار است در سال 1402 چه چشم‌اندازی محقق شود. چشم‌اندازی که تا پایان سال 1402 به دنبال تحقق آن هستیم «قرارگاه هنری پایداری و پیشرفت مردمی خوزستان و جنوب عراق» است. تلاش ما این است تا به این قرارگاه دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: ما خود را قرارگاه هنری مردمی می‌دانیم. یعنی ما خود را نسبت به شناسایی هنرمندان و مجموعه‌ها و حلقه‌های میانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می‌کنند، شبکه سازی و حمایت از نیازهای فرهنگی و هنری و تولیدات آن‌ها موظف می‌دانیم.

وی گفت: قرار است برای اولین بار 80 درصد بودجه خود را با این مجموعه‌ها برنامه‌ریزی کنیم. یعنی مجموعه‌های مردمی بیایند و در ذیل دو موضوع پایداری و پیشرفت ایده بدهند. حوزه هنری تا دو یا سه سال آینده بنا است با همین هنرمندان اداره، برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی شود و می‌خواهیم کم‌ترین تصدی‌گری را می‌خواهیم داشته باشیم تا روزی برسد که حوزه هنری کاملا نقش ستادی و راهبری خود را ایفا کند و کار را به دست مجموعه‌های مردمی بدهد. ما به دنبال این هستیم که حکمرانی مردم را محقق کنیم.

رئیس حوزه هنر انقلاب اسلامی با بیان اینکه در این قرارگاه مردمی به دو کلان موضوع «پیشرفت مردمی» و «پایداری مردمی» می‌پردازیم، توضیح داد: موضوع اول پیشرفت مردمی است. ما در استان مسائل و آسیب‌هایی داریم ولی در کنار آن‌ها سرشار از ظرفیت‌ها هستیم؛ چه در حوزه نیروی انسانی و چه در حوزه امکانات و زیرساخت‌ها. ما به دنبال این هستیم که الگوهای مردمی پیشرفت را روایت کنیم و جایی را که مردم یک پیشرفتی را خلق می‌کنند با زبان هنر در قالب مستند، تئاتر و ... بازتاب دهیم.

وی افزود: موضوع دوم ما پایداری مردمی است. از مبارزه با استعمار تا زمینه‌سازی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حرم، مدافعان سلامت و افراد مطالبه‌گری که در این راه پایداری می‌کنند، همه موضوع پایداری هستند. ما به دنبال روایت پایداری مردمی هستیم. حوزه هنری سوژه‌های خود را در این دو موضوع و اعتباراتی که قرار است برای آن‌ها هزینه کند اعلام می‌کند.

شهباز گهروئی اعلام کرد: امسال قرار است دو میلیارد تومان که بخشی از بودجه حوزه هنری و بخشی از دستگاه‌های دیگر است به این کار اختصاص پیدا کند. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت حوزه هنری در جنوب عراق نیز گفت: با توجه به وجود هنرمندان عرب در استان می‌توانیم در جهان عرب مؤثر باشیم، اما با توجه به عِده و عُده کنونی، فقط جنوب عراق را مدنظر  قرار گرفتیم. هر چند اخیرا گروه تئاتر ما به تونس رفت و مقام کسب کرد.

رئیس حوزه هنر انقلاب اسلامی خوزستان با بیان اینکه سند زیست‌بوم فرهنگی استان آماده شده و منتظر تایید تهران هستیم، گفت: سند زیست بوم، داشته‌های فرهنگی خوزستان است که احتمالا خرداد ماه آن را منتشر خواهیم کرد و مجموعه‌های فرهنگی دیگر نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. ما سند تحول خود را بر اساس این سند تدوین کردیم و تلاش کردیم که موازی‌کاری نکنیم. به طور مثال در حوزه ادبیات پایداری، بنیاد حفظ آثار و سپاه مشغول گردآوری خاطرات رزمندگان و پاسداران هستند. ما تلاش می‌کنیم خاطرات مردمی را جمع‌آوری کنیم.

وی در ادامه به برخی اتفاقات فرهنگی هنری خوب استان در سال 1400 اشاره کرد و گفت: یکی از اتفاقات خوب استان در سال گذشته این بود که حرکتی را با هنرمندان عراقی شروع کردیم که منتهی به یک تئاتر به نام «عندما تنتهی تسقط» شد که جدای از اینکه رویداد خوبی بود، با راهیابی به تونس، دیپلماسی فرهنگی خوبی را ایجاد کرد و توانست زمینه‌ای برای ایجاد اولین کانون فعالان بین‌المللی تئاتر مسلمانان را به وجود آورد.

شهباز گهروئی افزود: اتفاق خوب دیگر تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «حوض خون» بود. اولین‌بار بود که کتابی از یک نویسنده خوزستانی به تقریظ مقام معظم رهبری می‌رسید و یک مؤسسه مردمی زحمت این کار را کشیده بود. از اتفاقات خوب دیگر برتری «مجتبی حسینی‌فر» به عنوان بهترین کارگردان در جشنواره فجر بود. در حوزه تجسمی پنج نفر از هنرمندان عکاس و گرافیست ما به جشنواره فجر راه پیدا کردند. دریافت جایزه سیمرغ توسط نادر سلیمانی هنرمند آبادانی ما در جشنواره فیلم فجر، برتری کتاب «قرارگاه سری نصرت» به قلم عباس هواشمی در نوزدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس و تولیدات دیگر مانند کتاب مادر ایران از دیگر اتفاقات خوب استان ما در سال گذشته بود.

شهباز در پایان گفت: امیدواریم در کنار هم بتوانیم این اتفاقات را برجسته‌تر کنیم. این کار باعث ایجاد انگیزه در هنرمندان ما می‌شود.

انتهای پیام
captcha