به مناسبت برگزاری سفره افطاری رئیسجمهوری با هنرمندان، ایکنا گفتوگویی با هنرمندان موسیقی حاضر در این مراسم انجام داده است تا از گفتوگوها و بیان مطالباتی که هنرمندان با رئیسجمهور بدون واسطه بیان کردهاند اطلاع یابیم. از هنرمندان حضور یافته در این ضیافت میتوان به حمیدرضا نوربخش؛ خواننده و رئیس خانه موسیقی ایران اشاره کرد.
نوربخش در رابطه با این مراسم بیان کرد: مراسم خیلی مختصری بود که تعداد محدودی از هنرمندان دعوت شده بودند و در هر حوزهای دو نفر صحبت کردند و من هم در حوزه موسیقی صحبت کردم. دیدار خوبی بود به نظرم و ایشان هم دقت نشان دادند و از صحبتها یادداشت برمیداشتند. امیدواریم که انشاءالله حاصل هم داشته و مثمر ثمر باشد.
وی در رابطه با نکاتی که در حضور رئیسجمهوری بیان کرد گفت: مهمترین مسئلهای که داشتیم این بود که مجوز آثار در همه جغرافیای ایران مجاز شمرده شود. اینکه یک برنامه در تهران مجاز است و در فلان شهر غیرمجاز است ما این را نمیفهمیم و این هم دستور، پیگیری و حمایت رئیسجمهوری را میطلبد. نمیشود که یک کنسرت در یک شهر مجاز باشد و در شهر دیگر غیر مجاز. در کل کشور یک قانون وجود دارد و در کل جغرافیای ایران جاری و ساری است.
وی ادامه داد: موضوع دیگر حضور بانوان در گروههای موسیقی است. بالاخره این خانمها وقتی که تحصیل آنها در موسیقی قانونی و رسمی است و در هنرستان و دانشگاه دخترها درس موسیقی میخوانند؛ نمیشود که بگویید که در این رشته تحصیل کن اما بعداً کار نکن. همین اخیراً که در یکی از شهرها اجازه حضور بانوان به صحنه داده نشد و جلوی اجرا گرفته شد. این موضوعاتی است که آقای رئیسجمهوری باید پیگیری کند. در شهر اصفهان هنرستان موسیقی دختران وجود دارد اما مگر میشود گفت که این دختران اجازه دارند بروند به هنرستان تا ساز بزنند ولی اجازه ندارد در همان شهر به صحنه برود؟
رئیس خانه موسیقی اضافه کرد: نکته دیگر این بود که حمایت جدی از بخش هویتی موسیقی که موسیقی سنتی و نواحی است باید بشود. اینها بخشهای هویتی و ریشهای و اندیشهورز ماست. بیتعارف چراغ آن رو به خاموشی است و این موسیقی نیاز به حمایت جدی دارد. شما ببینید در همین چهار ماهی که کنسرتها آزاد شده است آیا یک گروه موسیقی درخواست مجوز برای اجرا گرفته است؟ نمیشود ما بگوییم 99/9 درصد موسیقی پاپ و یک دهم درصد باقی انواع دیگر موسیقی باشد؛ این درست نیست. باید این بخش موسیقی حمایت شود تا دوباره جان بگیرد و قوام پیدا کند تا بتواند به حیات خود ادامه دهد.
وی با بیان اینکه موضوع دیگر بحث کپی رایت بود که مطرح شد ادامه داد: موضوع کپی رایت مهمترین مسئله است و اقتصاد موسیقی در گروی همین موضوع است. مسئله کپی رایت فرادستگاهی است یعنی فقط در دولت نیست. اگر آقای رئیسجمهوری پایکار باشد قانون هم داریم ولی این قانون درست اجرا نمیشود.
وی ادامه داد: الان در فضای مجازی ببینید با یک کلیک کل آثار یک هنرمند به رایگان در دسترس است. آیا درست است چوب حراج به حاصل عمر یک هنرمند بزنیم؟ اگر حساب و کتابی داشته باشد یک هنرمند تنها اگر یک اثر موفق داشته باشد برای همه عمر خود میتواند به راحتی زندگی کند. این نکاتی بود که من در این مراسم عرض کرد.
انتهای پیام