به گزارش ایکنا، چندین سال است که با بالا رفتن قیمت همه اقلام مصرفی مردم، قیمت چادر مشکی نیز به شکل سرسامآوری بالا رفته است. سال گذشته مسئله پنج برابر شدن قیمت چادر مشکی مطرح بود اما در سال جدید تولیدکنندگان محصولات حجاب که ماده اولیه برای تولید محصولاتشان پارچه چادر مشکی است از 9 برابر شدن قیمت این کالای وارداتی خبر دادهاند.
متأسفانه در ایران عملاً فقط یک کارخانه(کارخانه حجاب شهرکرد) پارچه چادر مشکی تولید میکند و از آنجایی که تولید این نوع پارچه به ویژه رنگ آن نیاز به مواد اولیه و دستگاههایی با فناوری خاص دارد که در کشورمان وجود ندارد، ایران عملاً وارد کننده پارچه چادر مشکی است.
البته طی چند دهه تلاشهایی برای خودکفایی و ساخت کارخانههای تولید چادر مشکی صورت گرفته اما با شکست مواجه شده است و کارخانه حجاب شهرکرد نیز با مشکلات متعددی در عرضه این محصول مواجه بوده و بعضاً حتی در معرض تعطیلی قرار گرفته و یا نتوانسته به دلیل نبود مواد اولیه با تمام ظرفیت به تولید بپردازد.
در کنار این معضل بزرگ نبود تولید داخل، تعرفه واردات چادر مشکی نیز بسیار بالا رفته و مسئولان با این استدلال که پارچه چادر مشکی در داخل تولید میشود، تعرفه وارداتی سنگینی بر این محصول وضع کردهاند که همین مسئله نیز باعث افزایش تصاعدی این کالای مصرفی برای خانوادههای ایرانی شده است.
افزایش قیمت چادر مشکی به حدی بوده که خانوادههای متدین را در تأمین آن دچار مشکل کرده است و حتی بعضاً شاهد هستیم که خانوادهها به خاطر قیمت بالای این محصول، از استفاده آن صرف نظر میکنند.
در این میان، تولیدکنندگان محصولات حجاب نیز با زیان بسیار زیادی مواجه شدهاند چراکه این افزایش قیمت ماده اصلی محصولاتشان، قیمت تمام شده کالای حجاب را بالا برده و عملاً بسیاری از مردم توان خرید آن را ندارند.
اما راهکاری که مدتهاست تولیدکنندگان محصولات حجاب برای کاهش قیمت این محصول پیشنهاد کردهاند، قرار گرفتن این کالا جزو اقلام فرهنگی است.
جوادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب، در سال 98 مطرح کرده بود که بیشترین مطالبهای که تولیدکنندگان محصولات حجاب از مسئولان نمایشگاه قرآن دارند این است که محصولات حجاب به عنوان کالای فرهنگی و بخش عفاف و حجاب نه به عنوان بخش فروش و درآمدی بلکه به عنوان بخش فرهنگی دیده شود. نه درصد سود محصولات ما بالاتر از سود فروشندگان کتاب است و نه تجارت ما قدیمیتر و بزرگتر از تجارت ناشران است، پس چرا کتاب کالایی فرهنگی است اما محصولات حجاب نه.
اسدالله سلیمانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب نیز بارها و بارها خواستار قرار گرفتن محصولات حجاب جزو کالاهای فرهنگی شده و اظهار کرده است: قرار گرفتن چادر جزء اقلام فرهنگی موجب کاهش قیمت چادر میشود و مصرفکنندگان چادر میتوانند با قیمت کمتری این محصول را خریداری کنند. در زمینه بیمه و مالیات نیز حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد مشکلات تولیدکنندگان محصولات حجاب رفع میشود و به تبع آن بسیاری از دغدغههای مردم از باب کیفیت و قیمت پوشاک عفیفانه نیز کاهش مییابد.
به گزارش ایکنا، علیرغم اینکه طی چند سال اخیر چندین بار قولهای مساعدی به تولیدکنندگان محصولات حجاب برای قرار دادن این کالا جزو اقلام فرهنگی داده شده بود، اما همچنان این قولها عملیاتی نشده است.
در همین خصوص از محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص زمان عملیاتی شدن کاهش تعرفه واردات چادر مشکی سؤال کردیم که پاسخ داد: موضوع گرانی چادر مشکی یک مسئله اصلی است و هر زمان در خصوص مسئله حجاب صحبت میشد، یکی از مشکلات را گران بودن پارچه چادری و اقلام این حوزه عنوان میکنند.
وی اعلام کرد: این بحث در دولت هم مطرح و این دیدگاه بیان شد که با تعرفهگذاری مناسب حداقل جلوی افزایش قیمت محصولات حجاب گرفته شود. البته این بخشی از کار ماست. کار و طرح اصلی این است که این صنعت را در داخل کشور به خودکفایی برسانیم. اکنون به اندازه کافی پارچه چادر مشکی در داخل کشور تولید نمیشود.
وزیر ارشاد یکی از سیاستهای اصلی دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارت صمت را پشتیبانی از تولید پوشاک مناسب در حوزه عفاف و حجاب دانست.
وی در پاسخ به اینکه تولیدکنندگان محصولات حجاب خواستار این هستند که پارچه چادر مشکی به عنوان کالای فرهنگی تلقی شده و یارانه کالای فرهنگی را دریافت کند؛ آیا این مسئله را پیگیری میکنید؟ گفت: از دبیر شورای فرهنگ عمومی و رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور خواستهام این موضوع را به یک مصوبه پیشنهادی تبدیل کنند و ما نیز در دولت و مجلس آن را دنبال خواهیمکرد.
انتهای پیام