محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنان خود در آیین افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، پیشنهاد داد تا این فضای معنوی از حالت نمایشگاهی به مجموعه جشنوارهای تبدیل و از ظرفیتهای هنری کشور استفاده شود و تأکید کرد که این مهم فقط با بهرهگیری از ظرفیت وزارت ارشاد قابل تحقق نیست و همه مسئولان از جمله مجلس شورای اسلامی باید به آن اهتمام ورزند.(متن کامل سخنرانی محمدباقر قالیباف)
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا حشمتی، معاون اسبق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که این امر چه میزان قابلیت تحقق دارد؟ گفت: طبق تجربهام، کارهایی که در حوزه دین، قرآن و اهلبیت(ع) انجام میدهیم رقابتی را بین حوزههای دینی و غیردینی ایجاد میکند که خوب نیست.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی شبکه قرآن موجب انحصار پخش فعالیتهای قرآنی شد، ادامه داد: فلسفه تأسیس رادیو قرآن متفاوت بود؛ هنگامی که شبکهای از سوی صدا و سیما راهاندازی میشود، سایر شبکهها در آن حوزه فعالیت نمیکنند، بنابراین پخش تولیدات قرآنی منحصر به این شبکه شد و متأسفانه از لحاظ اعتبارات، نیروی انسانی و تخصص آن شبکه را ضعیف کردیم، به طوری که شبکه آخر ما در شبکههای تصویری شبکه قرآن میشود. این اجحاف به قرآن است، در حالی که باید سایر شبکهها کار قرآنی انجام دهند.
حشمتی با تأکید بر اینکه قرآن محدود به ترتیل نیست، افزود: میتوان در تهیه سریالها، فیلمها و سایر فعالیتهای هنری و نمایشی کار قرآنی انجام داد. بدین منظور باید برنامهسازان و نویسندگان را توجیه کنیم که کار قرآنی کنند. گاهی شبکههای پربیننده را با شبکه قرآن و معارف سیما مقایسه میکنم و این شبکه ضعیف و ضعیفتر عمل میکند.
این خادمالقرآن با تأکید بر اینکه همین کار را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام دادهایم، گفت: معنا ندارد که جشنواره فاخر سینما را با پهن کردن فرش قرمز در مقابل هنرمندان برگزار کنیم، اما نمایشگاه قرآن با نمایش چند کار ساده برپا شود. باید دستورالعملهایی را تهیه کنیم که این جشنوارهها فعالیتهایی را در حوزه قرآن انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه طی سالهایی که مسئولیت داشتهام درصدد بودهام که از طریق تعامل با هنرمندان فعالیتهای قرآنی انجام دهم، تصریح کرد: اگر جشنواره مستقل قرآنی برگزار شود، بسیار ضعیف خواهد بود، چون نباید جشنوارهها را به قرآنی و غیرقرآنی تفکیک کرد و مانند تفکیک افراد به دیندار و غیردیندار است و جامعه ایرانی را شقه شقه خواهد کرد. پس چه اشکالی دارد که در جشنواره فجر بخشی به تولیدات دینی و قرآنی اختصاص یابد.
این فعال قرآنی با تأکید بر اینکه مشکل مذکور با دستور رئیسجمهور، رئیس مجلس و سایر مسئولان کشوری مبنی بر اینکه همه کار قرآنی انجام دهند حل نخواهد شد، گفت: دیگر افراد با دستور کار نمیکنند. ما تربیت را فراموش کردهایم و مدام دستور میدهیم، در حالی که میتوانیم نویسندگان، تهیهکنندگان و کارگردانان را تربیت کنیم و جوانان را به این سمت سوق دهیم.
وی با بیان اینکه استاد فرشچیان یکشبه استاد نشدند، بلکه ایشان تابلوهایی از حافظ و امام رضا(ع) دارند، گفت: استاد در برههای تربیت شدند و برای آن سرمایهگذاری شد. پس ابتدا باید تعدادی گروههای فکر تشکیل دهیم که چرا اوضاع به اینجا کشیده شد و این امر درباره همه موضوعات صنعت، مسائل اجتماعی و... صدق میکند، زیرا تفکیک موجب ضعیف شدن حوزه دین و رونق حوزههای دیگر میشود.
حشمتی با اشاره به احیای کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد کشور به دست خودش، تأکید کرد: باید به جوانان و نوجوانانی که به مسجد میآیند در کنار امور قرآنی، نویسندگی، کارگردانی، فیلمبرداری و سایر فعالیتهای فرهنگی را آموزش دهیم. بنابراین، این پیشنهاد زمانی محقق میشود که نگاهمان را به فرهنگ قرآنی تغییر دهیم. اشتباه است که فکر کنیم هر فرد قاری و حافظ قرآنی است. بسیاری از کارگردان، نویسندگان و هنرمندان قرآنیترند.
انتهای پیام