کد خبر: 4055315
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹

جمع‌آوری نزدیک به ۲۹۰ میلیارد تومان فطریه

معاون‌ توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) اعلام کرد: طبق گزارشات رسیده تا روز گذشته 17 اردیبهشت ماه، نزدیک به ۲۹۰ میلیارد تومان فطریه جمع‌آوری شده است که رشد آن نسبت به سال گذشته کاملاً محسوس است.

آسوده به گزارش ایکنا، نشست خبری حبیب‌الله آسوده، معاون‌ توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در رابطه با اجرای طرح‌های کمیته امداد در ماه رمضان و آخرین اطلاعات در رابطه با جمع‌آوری فطریه امروز، ۱۸ اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

حبیب‌الله آسوده، معاون‌ توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) راهبرد کمیته امداد در حوزه خیر و احسان را مردمی کردن آن دانست و گفت: تأکید رهبر انقلاب بر این است که تکیه اصلی به مردم باشد. کمیته امداد یک نهاد مردم‌پایه است لذا راهبرد کمیته امداد در سال ۱۴۰۱ مردمی کردن خیر و احسان است.

وی ضمن تشکر از مردم و نیکوکاران افزود: دعوت ما از نیکوکاران، دعوت به حل مشکلات و رفع نیاز محرومان است. امروز نیازمند هماهنگی و ساماندهی انفاق مردم برای حل مشکلات مردم هستیم. موازی‌کاری موجب اتلاف منابع خیران است لذا از همه نهادها تقاضا داریم با هماهنگی به سمت رفع مشکلات مردم حرکت کنیم. دولت و مردم باید خارج از جریان‌های سیاسی، ضمن هماهنگی با هم به کمک نیازمندان بشتابند. کمیته امداد، شبکه گسترده مدیریتی در کل کشور است که در توانمندسازی خانواده‌هایی که در تله فقر افتاده‌اند حرفه‌ای شده است. امروز بیش از ۹ هزار مرکز نیکوکاری به صورت محله محور فعالیت می‌کند که ۵۰ درصد آنها مسجدمحور هستند. مفهوم مسئولیت اجتماعی در ادبیات دینی و انقلابی ما با مفاهیم زیبایی عجین شده که می‌توان از آن برای رفع مشکلات مردم استفاده کرد.

آسوده با بیان اینکه آماده هم‌افزایی با تمام نهادهای کشور برای رفع مشکلات کشور هستیم، در رابطه با طرح اطعام مهدوی اظهار کرد: ترویج اطعام به عنوان سنت حسنه انفاق، وظیفه کمیته امداد است وگرنه خود مردم نسبت به این سنت از دیرباز فعالیت داشته‌اند.

افزایش مشارکت مردمی در حوزه خیر و احسان

وی ادامه داد: امسال در ماه رمضان به ویژه در حوزه اطعام، محوریت با مردم بود. بیش از ۶ هزار و ۱۰۰ آشپزخانه که اغلب آن‌ها را گروه‌های مردمی اداره می‌کردند، به این امر مشغول بودند. راهبرد ما در آینده افزایش مشارکت مردمی است. امسال تعداد آشپزخانه‌ها ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است. بیش از ۲۲ میلیون اطعام در این طرح در سراسر کشور انجام شده است. حدود ۸ میلیون افطاری ساده نیز در این ایام انجام شد که در مجموع حدود ۳۰ میلیون اطعام در طرح اطعام مهدوی انجام شد.

وی بیان کرد: در حوزه بسته معیشتی، یک میلیون و ۷۰۰ هزار بسته توزیع شده و هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان کمک مردم به مردم در این زمینه انجام شده است و کمیته امداد فقط نقش هدایت این کمک‌ها را داشته است.

آسوده با اشاره به طرح اکرام ایتام در ماه رمضان نیز تصریح کرد: در ماه رمضان ۱۰۲ هزار نفر حامی برای کمک به ایتام اعلام آمادگی کردند که تا کنون ۴۵ هزار نفر نزدیک به ۴۴ درصد افراد ثبت نام کننده در این طرح واریزی داشته‌اند. در مجموع از این ۴۵ هزار واریزی تعداد ۲۵۰ هزار حمایت انجام شده است.

وی بیان کرد: برای سال ۱۴۰۱ درصدد هستیم سرانه هر یتیم در خانواده ایتام در طرح اکرام ایتام را به ۷۵۰ هزار تومان در ماه برسانیم. حدود ۱۵۰ هزار یتیم تحت پوشش هستند که امیدواریم سرانه به ۷۵۰ هزار تومان برسد. همچنین در تلاش هستیم سرانه تعیین شده برای ۲۵۰ هزار فرزند محسن تحت پوشش را از 330 هزار تومان به 500 هزار تومان برسانیم.

وی با اشاره به زکات فطریه گفت: در حوزه فطریه یک شورای مرکزی وجود دارد که تصمیم‌گیری به این شورا مربوط است و کمیته امداد نیز دبیرخانه آن را بر عهده دارد. امسال هماهنگی برای ایجاد پایگاه انجام شد و بیش از ۵۱ هزار پایگاه در سراسر کشور مجوز دریافت فطریه کسب کردند.

وی بیان کرد: کمیته امداد یکی از دستگاه‌های شورای زکات است که نسبت به جمع‌آوری فطریه اقدام می‌کند. طبق گزارشات رسیده تا روز گذشته 17 اردیبهشت ماه، نزدیک به ۲۹۰ میلیارد تومان فطریه جمع‌آوری شده است که رشد آن نسبت به سال گذشته کاملاً محسوس است. تأکید کمیته امداد به ارسال کمک‌ها برای خانواده‌های شناسایی شده است که این مسیر تا هفته آتی و جمع بندی نهایی در حوزه فطریه ادامه خواهد داشت.

جمع‌آوری 600 میلیارد تومان صدقه 

وی میزان صدقاتی که در سال ۱۴۰۰ جمع‌آوری شده است را نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که نزدیک به ۱۱۷ میلیارد آن برای مراکز نیکوکاری و حدود ۴۸۰ میلیارد تومان مربوط به کمیته امداد است و گفت:‌ بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان کل جذب کمک‌های مردمی اعم از نقد و خدمات در سال ۱۴۰۰ بوده است. در حوزه اکرام بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومان کمک‌های مردمی و کالا بوده که مردم مستقیما آن را به حساب یتیمان واریز کرده‌اند.

آسوده بیان کرد: نزدیک به ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کمک از طرف مراکز نیکوکاری محلات بود که با نظارت کمیته امداد جمع‌آوری و از سوی خود این مراکز به نیازمندان اعطا شده است. همچنین، حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان زکات نیز تحت نظر شورای زکات جمع‌آوری شده و در مسیر مشخص خود به نیازمندان اعطا شده است.

وی گفت: ۷۰۰ هزار دانش‌آموز و ۵۰ هزار دانشجو تحت پوشش کمیته امداد در کشور هستند که برای دانش‌آموزان و دانشجویان مناطق محروم تعداد ۱۳۶ هزار دستگاه گرمایشی و سرمایشی در سال ۱۴۰۰ تهیه و توزیع شد. بیش از ۷۰ هزار سری جهیزیه نیز تأمین و به دست نوعروسان رسید. تمام کمک‌های مردم در حوزه‌های زکات، صدقه، مراکز نیکوکاری و طرح اکرام عیناً و بدون هیچ کم و کاستی به دست نیازمندان می‌رسد. از امسال بنا داریم تا صندوق‌های صدقات را به مراکز نیکوکاری تحت نظارت کمیته امداد واگذار کنیم.

آسوده با بیان اینکه تأکید بر اعطای فطریه به ارحام‌ است، تصریح کرد: وظیفه کمیته امداد کمک به مردم برای حل مشکلات نیازمندان‌ است. انتظار ما این‌ است که همگان از شبکه کمیته امداد برای معرفی نیازها و نیازمندان استفاده بهینه کرده و نیات خیر خود را به خوبی اجرا کنند. بهره‌گیری از شیوه‌های جدید در جذب کمک‌های مردمی، تأمین جهیزیه و هزینه‌های ازدواج‌ با کمک مردم و خیران، کمک به تأ‌مین مسکن محرومان با کمک مردم و خیران، تأمین لوازم منزل برای محرومان با مشارکت مردم و نهادهای مختلف، اشتغال زایی با ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در کشور با کمک کارآفرینان و صاحبان مشاغل، حرکت در مسیر سلامت مردم به ویژه برای بیماران صعب العلاج و تأمین دارو برای بیماران از جمله برنامه‌های کمیته امداد در سال ۱۴۰۱ خواهد بود.

آسوده با بیان اینکه راهبرد اساسی کمیته امداد توانمندسازی و مردم پایه بودن است، تصریح کرد: هدف کمیته امداد، کمک و توانمندسازی محرومان است. امروز نزدیک به ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار خانواده یعنی نزدیک به ۵ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند و تعداد یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در مراکز نیکوکاری خدمت‌رسانی می‌شوند.

انتهای پیام
captcha