کد خبر: 4060895
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۹

توسعه گردشگری یزد در اولویت خوشه‌های کسب و کار قرار دارد

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد از به‌روزرسانی نقشه خوشه‌های کسب و کار در استان خبر داد و گفت: در این زمینه خوشه گردشگری به عنوان صنعتی که می‌توان با این مدل توسعه پیدا کند، در اولویت خوشه‌های توسعه استان قرار گرفت.

محمد دهقان، سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزدبه گزارش ایکنا از یزد، محمد دهقان، سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد، 9 خردادماه در شورای گردشگری استان یزد با بیان اینکه شرکت شهرک‌های صنعتی از سال 85 مدل توسعه خوشه‌ها را برای کسب کارهای کوچک صنعتی به کار گرفته است اظهار کرد: توسعه خوشه‌ها امروز به بلوغ رسیده و اثرات آن را هم می‌توان در خوشه‌های استان یزد ملاحظه کرد.

دهقان با بیان اینکه هر سه سال یکبار نقشه استانی خوشه‌های کسب و کار به روزرسانی می‌شود افزود: در چند سال گذشته نقشه خوشه‌های استان یزد هم به‌روز رسانی شد و خوشه گردشگری به عنوان صنعتی که می‌توان با این مدل توسعه پیدا کند در اولویت و رتبه اول خوشه‌های توسعه استان قرار گرفت.

وی ادامه داد: شرکت شهرک‌های صنعتی، صفر تا صد توسعه خوشه‌ها را انجام می‌دهد ولی در حوزه خوشه‌های تخصصی که مربوط به یک دستگاه یا نهاد است بر اساس برنامه ششم توسعه صرفاً کمک‌های اطلاعاتی و مشاوره ارائه می‌شود که از این رو با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد تفاهم نامه ای برای توسعه خوشه‌های گردشگری استان یزد منعقد شد.

وی با بیان اینکه در این تفاهم نامه مقرر شد بخشی از کارهای معنوی و مادی را شرکت شهرک‌های صنعتی استان بر عهده بگیرد و بخشی دیگر را اداره کل میراث فرهنگی عهده دار شود ابراز کرد: خوشبختانه با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان، تیم تخصصی توسعه خوشه معرفی و تجهیز شد و شرکت شهرک‌های صنعتی نیز برنامه‌های عمل توسعه خوشه را در حوزه توانمندسازی ذی‌نفعان خوشه طبق ضوابط و دستورالعمل‌ها ارائه داد که در سال 1400 قریب 20 طرح و برنامه عمل برنامه عمل خوشه مصوب شد.

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد اذعان کرد: تیم توسعه خوشه گردشگری باید برنامه‌های مصوب و تیم اجرایی آن را یک به یک به شرکت شهرک‌های صنعتی اعلام کند تا سهم منابع مالی این شرکت برای ادامه روند کار تخصیص یابد.

وی با بیان اینکه هدف از توسعه خوشه‌ها، ارتقای سطح مشارکت و شبکه سازی ذی‌نفعان گردشگری استان و توانمندسازی و ارتقای رقابت پذیری ذی‌نفعان است تأکید کرد: گزارش عملکرد توسعه خوشه‌ها هر سه ماه یک بار به شورای راهبری خوشه ارائه می‌شود تا در شورای توسعه گردشگری استان هم ارائه شود.

دهقان گفت: عمده ابزارهایی که برای این حوزه استفاده شده طبق روش شناسی که سازمان ملل متحد برای توسعه خوشه‌ها دیده است، بیشتر برنامه‌هایی از جنس آموزش، حضور در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی و طرح‌های کمک دهنده در تبلیغات است که منجر به توانمند سازی و افزایش رقابت پذیری  شود.

انتهای پیام
captcha