به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان شامگاه روز جمعه، سیزدهم خرداد، در سخنانی به مناسبت فرارسیدن سی و سومین سالروز ارتحال امام خمینی(ره) در حرم بنیانگذار کبیر انقلاب گفت: ایام بسیار مبارک دهه کرامت است و در این روزها باید به کریمان توجه کرد و از این مسیر جلوههای کرامت در میان مردم افزون شود.
وی با بیان اینکه بحث من درباره امام بزرگوارمان و جلوههای کرامت در امام خمینی(ره) است، اظهار کرد: برخی کرامت را به معنای بخشش میدانند و هرکس روحیه بخشش داشته باشد، او را کریم میدانند و بعضیها هم کرامت را به معنای بخشش قبل از سؤال و تقاضا میدانند، اما بخشش جلوه کرامت است و کرامت معنا و مفهومی برتر از این دارد. کرامت به جایگاه و جلوهای میگویند که کانون او اعتقاد به ذات مقدس کبریایی باشد و انسان را به بخشش مال یا بخشش جان وادارد و اینها جلوههای کرامت است.
رئیس جمهور با بیان اینکه خداوند کرامت را به همه انسانها اعطا کرده است، ادامه داد: انسان نسبت به همه موجودات برتری دارد و دارای کرامت است، اما این کرامت، کرامت ذاتی است، اما منظور من کرامت اکتسابی است. اگر انسان در کسب جایگاه معنوی و شناخت خدا و عمل به ذات مقدس حضرت حق و در پرتو قرآن کریم و در پرتو رسول کریم و در پرتو کریمان کرامت کسب کرد، این میتواند انسان را به جایگاه کرامت برساند که به آن میگویند کرامت اکتسابی و انسان باید برای رسیدن به این جایگاه تلاش کند.
حجتالاسلام رئیسی گفت: شهدای ما قبل از اینکه به شهادت برسند، جایگاه کرامت را کسب کردند و برای آن تلاش و زحمت کشیدند و خداوند هم آنها را به این مقام رساند.
وی با اشاره به جلوههای کرامت در مکتب امام راحل عنوان کرد: اولین جلوه کرامت در مکتب امام دلدادگی به خداست؛ امام(ره) فرمودند عالم محضر خداست و تمام دیدگاههای فلسفی، فقهی و سلوکی امام خمینی(ره) سنگ بنایش همین یک جمله است. در کتاب صحیفه نور شما نخواهید دید که امام راحل مردم را به سمت خود دعوت کردهاند، بلکه مردم را به بندگی خدا دعوت کردهاند. مثلاً وقتی خرمشهر آزاد شد، فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد. توجه به خدا و خدامحوری و اخلاص رمز اساسی موفقیت امام خمینی(ره) و پیشرفت انقلاب امام و مکتب امام شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در مکتب امام راحل مردم و مردمداری جایگاه بسیار زیادی دارد، افزود: امام(ره) مردم را باور داشتند و میزان را رأی ملت میدانستند و حقیقتاً به مردم ایمان و باور داشتند.
وی بیان کرد: در فرهنگ دینی و مدیریتی ما باید دوست داشتن مردم مهم باشد. امام(ره) مردم را دوست داشتند. دوست داشتن مردم و ملاک قرار دادن مردم در زندگی امام خمینی(ره) جلوههایی بسیاری دارد. مردمداری و توجه به مردم به ویژه مستضعفان و بینوایان در مکتب امام(ره) بسیار مهم بود.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه ظلمستیزی در مکتب امام خمینی(ره) دارای جایگاه ویژهای است، گفت: مقابله با ظلم و فساد در سیره همه امامان جلوه دارد و در سیره و سلوک امام راحل هم این جلوه مشاهده میشود. مگر میشود کسی که دارای کرامت نفس است، حاکمیت غیرخدا را بپذیرد.
وی با بیان اینکه پیوند معنویت با سیاست از دیگر جلوههای مکتب امام خمینی(ره) است، گفت: نتیجه سیاست بدون معنویت شده 70 سال ظلم بر مردم فلسطین، تکثیر تعداد کلاهکهای هستهای و ظلم بر بشریت. در سیاست داخلی و خارجی ارتباط باید براساس کرامت برقرار شود و عزت و کرامت ملت باید باقی بماند. به رفتار امام خمینی(ره) با مظلومان و مستضعفان عالم نگاه کنید، کاملاً با رفتار ایشان با ستمگران عالم متفاوت است. در قضایای جنگ بارها مسئولان عالی کشورها نزد امام(ره) آمدند و پیام دادند که جنگ را تمام کنید، امام هم گفتند که قبول کنید حق با ماست واین را اعلام کنید و دشمن را متوقف کنید و بعد جنگ را متوقف خواهیم کرد.
رئیس قوه مجریه بیان کرد: قلب امام(ره) برای همه مظلومان عالم میتپید و در برابر آنها احساس مسئولیت داشتند و برای نجات مستضعفان کوتاهی نکردند که نتیجهاش این شد که ایران اسلامی مرجع مظلومان و پناه همه مظلومان عالم باشد و همه امام خمینی(ره) را مقتدای خود میدانستند و هرکسی در هر گوشهای از جهان که به شخصیت امام(ره) آشنا بود، ایشان را مقتدای خود قرار میداد، چون میدانستند که امام راحل حامی مظلومان است.
حجتالاسلام رئیسی افزود: یکی دیگر از جلوههای کرامت امام خمینی(ره) اجرای عدالت است. دعوت مردم به بندگی خدا و دعوت به اجرای عدالت از اولویتهای مهم ایشان محسوب میشوند؛ عدالت باید اجرا شود و امام علی(ه) را در محراب عدالت به شهادت رساندند، چون بسیار عادل بود. امام خمینی(ره) پرچم عدالتخواهی را برافراشتند و حاضر شدند تا در سال 42 برای آن هزینه دهند. امام راحل دنبال این بودند که عدالت اجرا شود و این یکی از ویژگیهای انسان باکرامت است و نکتهای که امروز باید همواره بر آن تأکید کرد، عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی و عدالت سیاسی است که همه اینها مباحث عدالت را در خود جای داداند. بعد از توحید هیچ مفهومی به فراگیری عدالت در مکتب دینی ما وجود ندارد. عدالت و نبوت، عدالت و امامت، عدالت و بعثت، عدالت و معاد، عدالت و فرج همه اینها مفاهیم عدالت هستند و به ما آموزش دادند که منتظر بمانیم تا منجی بشریت و عدالتگستر ظهور کنند. البته مفهوم امام از ظهور این نیست که دست روی دست بگذاریم بلکه ما باید زمینههای ظهور ایشان را فراهم کنیم و هرکاری در راستای گسترش عدالت میتوانیم، انجام دهیم.
رئیس جمهور ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر از ابزارهای گسترش عدالت است. جامعهای که ناهی از منکر و آمر به معروف نداشته باشد آن جامعه، جامعه مرده محسوب میشود. باید در حوزههای مالی و پولی و اداری احساس مسئولیت داشته باشیم و این از ویژگیها و جلوههای کرامت در مکتب امام خمینی(ره) است.
حجتالاسلام رئیسی گفت: بعد از 40 سال اگر نگاه کنیم، در حوزه عدالت گامهایی برداشته شده اما همچنان گامهایی مانده که باید برداشته شود. گرانقدرترین و ارزشمندترین میراث امام راحل، همین نظام است. عزیزانی که دغدغه انقلاب اسلامی را دارند، بدانید میراث گرانقدر امام خمینی(ره)، جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است. برای گسترش عدالت راه بسیاری باقی مانده و بدانید بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بهترین سندی است که برای مسئولان و مردم به خوبی ترسیم شده و این سند مشخص میکند در 40 سال آینده باید چه کارهایی انجام داد.
وی بیان کرد: در حوزه عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی باید گام برداشت. هرجا در کشور به حرف امام خمینی(ره) و به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه شد و تلاش کردیم با نسخه انقلاب اسلامی کشور را اداره کنیم، موفق شدیم اما هرجا خلافش انجام شد، شکست خوردهایم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزه صنایع هستهای و صنایع نظامی و در حوزه نانوتکنولوژی پیشرفت بسیاری داشتهایم و جوانان ما کارهای بسیاری انجام دادهاند، گفت: در این مدتی که مسئولیت ریاست جمهوری را بر عهده دارم به هر کشوری سفر کردهام، بخشی از تولید فناورانه کشورمان را به عنوان هدیه برای مسئولان آن کشور با خود به همراه میبرم و آن افتخار میکنم.
حجتالاسلام رئیسی اضافه کرد: پیشرفتهای علمی کشور حتی به جایی رسیده که در کشورهای مختلف همچون تاجیکستان در سطح تحصیلات عالی از علوم کشور ما استفاده میکنند. یا زمانی حدود ۷۰۰ هموطن ما بر اثر بیماری کرونا فوت میکردند، اما به جایی رسیدیم که با اعتماد به داخل توانستهایم بعد از دو سال این بیماری را مهار کنیم که روز گذشته تعداد فوتشدگان به صفر رسید.
وی با بیان اینکه با یقین اعلام میکنم، امروز و امشب و در ایام بسیار بابرکت کرامت میتوانیم به لطف خدا و با دستان ملت و خدمتگزاری دولت حتماً در آنچه مشی حاج قاسم بود، موفق شویم و انشاءالله بر همه مشکلات فائق خواهیم شد، گفت: امام خمینی (ره) به ما یاد دادند ابتدا توکل به خدا داشته باشیم و دوم اعتماد به نفس و سوم اینکه به پیروزی انقلاب اسلامی یقین داشته باشیم که قطعاً این پیروزی از جانب خدا نصیب ما خواهد شد.
رئیسجمهور کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: خواهران و برادران من، در اینجا میگویم من به آینده کشور امیدوار هستم و قطعاً آینده درخشان و روشنی در انتظار ماست و این مورد را میتوان از رهنمودهای و راهنماییهای رهبر معظم انقلاب و امام راحل دریافت کرد. خیلیها به امام و حرکت ایشان اعتماد داشتند، اما تردید هم داشتند. بعضی بیان میکردند امام خمینی (ره) چطور با دستان خالی میتواند در مقابل جهان بایستد؟ ولی امام ثابت کرد که با اعتماد و اعتقاد به خدا میتوان انقلاب اسلامی را به ثمر رساند و حتی با قدرت فرمودند که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند کند و حتی امروز هم شاهد هستیم که سخنگوی کاخ سفید به صراحت اعلام کرده سیاست فشار حداکثری آنها علیه ایران شکست خورده است.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه امام راحل بارها فرمودهاند «خون بر شمشیر پیروز است»، گفت: همچنین در جای دیگر میفرمایند ملتی که شهادت را برای خود سعادت بداند، پیروز خواهد شد و این جمله را با اعتماد به خدا و اعتماد و اعتقاد به مردم بیان میکردند. ما با اعتماد به خدا و اتکا به نیروی الهی با درس گرفتن از آموختههای امام(ره) و رهنمودهای رهبر انقلاب و به دستهای جوانان ایرانی یقین داریم. از این زمان و تاریخ اعلام میدارم که ما به لطف خدا و دستان ملت و خدمتگزاری دولت بر تمام مشکلات فائق و پیروز خواهیم شد.
بنابر این گزارش جمعی از مسئولان لشکری و کشوری، بیت امام راحل(ره)، روحانیون و اقشار مختلف مردم در این مراسم حضور داشتند.
صبح فردا هم رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در حرم مطهر امام راحل در جمع عاشقان و دلدادگان امام روحالله به سخنرانی میپردازند.
انتهای پیام