به گزارش ایکنا، مسجد الشعب، بزرگترین مسجد یمن به دستور علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین این کشور، ساخته و در سال 2008 افتتاح شد.
این مسجد که در میدان السبعین در جنوب صنعا، پایتخت یمن واقع شده یک شاهکار معماری منحصر به فرد است که خلاصهای از زیباییهای معماری عربی و اسلامی را در خود جای داده است. نام ابتدایی این مسجد الصالح بود که با خلع و کشته شدن علی عبدالله صالح، در سال 1396 به دستور وزارت اوقاف و ارشاد یمن به مسجد الشعب(ملت) تغییر نام داد.
مسجد الشعب با مساحت 225 هزار متر مربعی که گنجایش حدود 45 هزار نمازگزار را دارد، شامل دانشکده علوم قرآنی و معارف اسلامی، 25 کلاس درس، کتابخانه، اتاق جلسات، موزه و نمازخانه برای بانوان است. نمازخانه بانوان گنجایش 4000 نمازگزار را دارد.
این مسجد با 6 مناره به ارتفاع 100 متر دارای یکی از بلندترین منارهها در بین مساجد خاورمیانه است. همچنین این مسجد 5 گنبد دارد که بزرگترین آن حدود 40 متر ارتفاع دارد.
کتیبههای هندسی در دیوارهای مسجد با الگوبرداری از کتیبههای سقف مسجد جامع صنعا، قدیمیترین مسجد تاریخی این کشور که قدمت ساخت آن به دوران پیامبر(ص) میرسد طراحی شده است.
دیوارهای این مسجد از چوب بلوط قرمز همراه با کتیبهها، تزئینات و اشکال هندسی نفیس است که توسط ماهرترین صنعتگران و هنرمندان با دقت و ظرافت بالا کار شده است.
کتیبههای نصب شده بر سقف مسجد حدود 30 هزار قطعه تزئینی رنگی و آراسته به طلای ناب است که در ارتفاع 23 متری نصب شده و تعداد آیات کتابت شده روی دیوارههای مسجد شامل 708 آیه از 62 سوره قرآن کریم است.
مسجد الشعب که خلاصهای از ویژگیهای معماری یمنی، عربی و اسلامی را در خود جای داده است، از زمان آغاز جنگ ائتلاف تحت رهبری عربستان در سال 2015 دستخوش غارت داراییهای گرانبهای خود، از جمله عتیقهجات و اشیای باستانی متعلق به دورههای مختلف تاریخی یمن شده است. این مسجد دارای موزهای بود که هزاران قطعه مهم تاریخی را در خود جای داده بود که پس از جنگ، بخش عمده آن به سرقت رفته است.
انتهای پیام