کد خبر: 4085051
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۱

عصر شعر اربعینی «سقانفار» در بابل برگزار شد

عصر شعر اربعینی «سقانفار» در بابل برگزار شد عصر شعر اربعینی «سقانفار» با حضور سعید بیابانکی، ادیب و شاعر سرشناس در آستانه اربعین حسینی در بابل برگزار شد.

عصر شعر سقانفار در بابلبه گزارش ایکنا از مازندران، عصر شعر «سقانفار» از سوی دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری مازندران و با همکاری اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران، شهرداری بابل و انجمن شعر بهارنارنج بابل با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران، فرماندار و تنی چند از مسئولان شهری بابل و سعید بیابانکی، ادیب و شاعر سرشناس عصر روز یکشنبه، ۲۰ شهریور برگزار شد.

در این برنامه که با عنوان همایش بزرگ عصری با شعر اربعین حسینی صورت گرفت، تنی چند از شاعران مازندرانی به ارائه آخرین آثار خود با موضوع ایام محرم و امام حسین(ع) پرداختند.

مهدی معصومی گرجی، رئیس حوزه هنری مازندران در این آیین ضمن قدردانی از همکاری انجمن شعر بهارنارنج بابل و شهرداری این شهر، هدف از برگزاری این محفل را گسترش فرهنگ عاشورایی و گرامیداشت یاد و خاطره اهل بیت(ع) با زبان و بیان هنر شعر دانست و گفت: آیین‌های کهن مازندران از جمله آداب عزاداری و سوگواری امام حسین(ع) به شکل‌های مختلف در مازندران از گذشته برگزار می‌شود، حال آنکه حوزه هنری مازندران بر اساس برنامه چشم‌انداز  تحول خود در قالب نقشه تحول، سعی در پرداختن به این آیین‌ها دارد.

وی افزود: شعرخوانی آن هم با موضوع مذهبی یکی از این آداب جاری در مازندران و فرصتی برای پرداختن به ابعاد مختلف واقعه عاشورا و تبیین اندیشه امام حسین(ع) است.

در این برنامه محمود احمدی، فاطمه معصومی، سیدمجید هاشمی، محمد پورمرادی، سیمین علیزاده، میلاد ادریسی، علیرضا دهرویه، مریم اکبرنژاد، محمدزمان شیخ، هاشم‌ورزی از جمله شاعرانی بودند که به شعرخوانی پرداختند.

یادآوری می‌شود که سقانفار سقانپار یا سقاتالار آلونک‌ها یا اتاقک‌هایی هستند که در مازندران در شمال ایران برای استفاده‌های گوناگون ساخته می‌شوند. سقانفارها که بیشتر در کنار حسینیه‌ها، مساجد یا محوطه گورستان‌ها ساخته می‌شدند معمولاً موقوفه حضرت ابوالفضل بودند که به آن ابوالفضلی هم می‌گفتند،  ثروتمندان از آن برای شرکت در مراسم سوگواری استفاده می‌کردند. سمت بالای این مکان محل قرارگیری نوحه‌خوان بوده‌ است و در قسمت پایین به مردم چای داده می‌شد. به این وسیله متولیان مراسم عزاداری سعی می‌کردند تا شرایط حضور مردم در بیرون مسجد و حضور آن‌ها را برای برگزاری مراسم به نوعی فراهم سازند. طبقه زیرین گاهی بنای محصور و گاه تشکیل شده از پایه‌های قطور چوبین است.

انتهای پیام
captcha