بازارهای بین‌المللی حوزه فرهنگ، فرصتی برای صدور فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است
کد خبر: 4094239
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۳
وزیر ارشاد بیان کرد:

بازارهای بین‌المللی حوزه فرهنگ، فرصتی برای صدور فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با بیان اینکه باید بازارهای حوزه فرهنگی دنیا را دریابیم تا بتوانیم فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را صادر کنیم، افزود: در کنار این صدور، حوزه اقتصاد فرهنگی هم تقویت می‌شود.

به گزارش ایکنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امشب، دوم آبان‌ماه در آیین اختتامیه سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، با بیان اینکه در بخش بین‌الملل متقاضی زیادی داشتیم، اظهار کرد: این جشنواره به خوبی برگزار شد.

وی، جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران را آغاز سلسله جشنواره‌های حوزه فرهنگ و هنر کشور دانست و افزود: ما وارد فصل جشنواره‌ها شده‌ایم و نقطه آغاز همین جشنواره تهران بود. این شور و اشتیاق که در این مراسم پایانی به وضوح قابل مشاهده است، بسیار خوب است.

اسماعیلی با بیان اینکه ما در وزارت ارشاد برنامه اصلی خود را توسعه فرهنگی و آموزش در اقصی نقاط کشور تعریف کرده‌ایم، ادامه داد: انجمن سینمای جوانان ایران یکی از مهم‌ترین نهادهای ماست. بسیاری از هنرمندان برجسته ما محصول آموزش سینمای جوان هستند. به همین دلیل گسترش سینمای جوان را جزو مأموریت اصلی سازمان سینمایی تعریف کردیم.

وی اظهار کرد: در شورای عالی سینما که نخستین جلسه آن بعد از 12سال برگزار شد، یکی از مهمترین تصمیمات تجهیز و توسعه دفاتر انجمن بود و اعتبار خوبی را برای این منظور پیش‌بینی کردیم؛ همچنین تصویب شد بنای جدی برای تقویت این امر داشته باشیم. این امر، مهم‌ترین ابزار برای توسعه عدالت فرهنگی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هرکجا دفتر داشته‌ایم، نتایج آن را دیده‌ایم. من به طنز به دوستانم در سازمان و انجمن گفتم اگر امکانات شما اجازه نمی‌دهد به صورت مستقل دفتری را افتتاح کنید، به صورت شناور این کار را کنید. اگر امکانات اجازه داد به ازای هر شهر یک دفتر راه می‌اندازیم و اگر امکانات اجازه نداد، بیشترین بهره‌وری را از دفاتر خواهیم داشت.

وی با اشاره به راه‌اندازی قرارگاه محرومیت‌زدایی از حوزه فرهنگ و هنر در وزارتخانه، گفت: در گام اول بیش از 40 هزار هنرجو را آموزش دادیم و به دوستان گفتم به این حد بسنده نکنند، برای افراد فضای اشتغال ایجاد کنند، به آن‌ها مجوز آموزشگاه بدهید و بحث آموزش را توسعه دهند. همین هدف را در بخش بین‌الملل داریم و یکی از سرفصل‌های اصلی ما گسترش دیپلماسی فرهنگ و هنر است.

اسماعیلی در همین خصوص عنوان کرد: در این چند ماه بیش از 7 وزیر فرهنگ از کشورهای مختلف را میزبانی کردم. چندین برنامه مفصل با حضور هنرمندان خودمان در کشورهای دیگر تعریف کردیم، در قزاقستان و سوریه هفته فرهنگی داشتیم.

وی با بیان اینکه ما دست بالا را در تولیدات فرهنگی داریم و اگر فضا مساعد باشد این درخشش فرزندان به ایران محدود نمی‌شود، اظهار کرد: همچنین برنامه داریم در روسیه مراوداتی فرهنگی داشته باشیم و انیمیشن «پسر دلفینی» در روسیه فروش خوبی داشت که این نشان از استعدادهای ما دارد. سینمای ما به برکت انقلاب یک دوره درخشش بسیار بالا را تجربه می‌کند. سینمای عمیق و معناگرا داریم؛ سینمایی که منادی ارزش‌های اجتماعی و منادی فرهنگ درخشان ماست که باید این سینما را تقویت کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: از ظرفیت بسیار خوبی که دولت در تعاملات منطقه‌ای ایجاد کرده است، در همین پیمان شانگهای استفاده خواهیم کرد. ما تفاهم‌نامه‌های فرهنگی خوبی را با دیگر کشورها امضا کرده‌ایم و از نتایج آن در ادامه بهره‌مند می‌شویم. در همین پیمان شانگهای ظرفیت‌های بسیاری برای مراودات ما هست.

وی با بیان اینکه باید بازارهای دنیا را دریابیم تا بتوانیم فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را صادر کنیم، افزود: در کنار این صدور، حوزه اقتصاد فرهنگی هم تقویت می‌شود.

انتهای پیام
captcha