کد خبر: 4097495
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۲
مهدی ولی‌پور:

تجهیزات امداد و نجات 10 سال است که نوسازی نشده

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گفت: 10 سال است که تجهیزات و ناوگان زمینی و هوایی ما نوسازی نشده و برای نوسازی این ناوگان به 100 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

امدادرسانی در حوادث با ناوگانی که 10 سال است نوسازی نشده

به گزارش خبرنگار ایکنا، هفته پیش بود که مهدی ولی‌پور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اعلام هشدار نارنجی هواشناسی در خصوص احتمال سیل و آبگرفتگی در 10 استان کشور از آمادگی امدادگران این جمعیت برای مواجهه با هرگونه حادثه‌ای خبر داد.

طی هفته جاری نیز رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از امدادرسانی به دو هزار و 276 نفر متاثر از سیل و آبگرفتگی که هفته قبل در خصوص آن هشدار داده شده بود خبر داد.

به گفته ولی‌پور از روز ۱۰ آبان‌ تا صبح ۱۴ آبان، ۲۸ دستگاه چادر امدادی، هزار و 11  تخته پتو، ۴۲۵ تخته موکت،  ۷۸ شعله والور، ۲۶۷ بسته غذایی، ۲۰۰ قرص نان، ١٣٨ کیلوگرم حبوبات، ۸۹ کیلوگرم قندوشکر، ۱۰۰‌ کیلوگرم برنج، ۴۹۴ قوطی کنسروجات و دو هزار و 207 کیلوگرم نایلون بین حادثه‌دیدگان توزیع شده است.

اما چرا در حالی که از قبل در خصوص وقوع سیل و آبگرفتگی در استان‌های مشخصی هشدار داده شده بود، همچنان با تخریب‌های گسترده در همان مناطق مواجه هستیم؟

مهدی ولی‌پور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که آیا هشدارهای داده شده به مردم در خصوص احتمال سیل و آبگرفتگی نتیجه‌بخش است و آسیب‌ها را کاهش می‌دهد؟ گفت: این هشدارها موجب می‌شود خسارت‌های جانی کاهش پیدا کند اما خسارت‌های مالی را کاهش نمی‌دهد.

وی تشریح کرد: خسارت‌های ناشی از سیل و آبگرفتگی در مناطق شهری، باغ‌ها، مزارع و زیرساخت‌ها در دست مردم نیست چون مربوط به محل و نوع ساخت‌وسازها است که ممکن است در مسیر رودخانه باشد و با اقداماتی از جمله آبخیزداری که زمان‌بر و هزینه‌براست می‌توان این خسارت‌ها را در آینده کاهش داد که البته این مسئله از وظایف هلال احمر نیست.

ولی‌پور با تأکید بر اینکه جمعیت هلال احمر برای تأمین جان و سلامت مردم هشدارهای هواشناسی را اعلام و از مردم می‌خواهد به مناطق کوهستانی یا کنار رودخانه‌‌ها سفر نکنند، افزود: بسیاری از افراد به این هشدارها توجه می‌کنند اما برخی دیگر به این هشدارها بی‌توجه هستند و خود و خانواده‌هایشان را دچار مشکل می‌کنند.

به هشدارهای نارنجی و قرمز هواشناسی توجه کنید

وی از مردم خواست توجه بیشتری به هشدارهای نارنجی و قرمز هواشناسی داشته باشند و افزود: علی‌رغم هشدارهایی که به مردم داده می‌شود بعضاً می‌بینیم که کوهنوردان یا گردشگران در مناطق کوهستانی و جنگلی حضور پیدا می‌کنند و همین مسئله مشکلات زیادی به وجود می‌آورد البته خوشبختانه با مداخله امدادگران هلال احمر در حوادث اخیر مشکل جانی پیش نیامده است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر اضافه کرد: سازمان مدیریت بحران و سازمان هواشناسی مسئول اعلام هشدارها هستند و مسئولیت هلال احمر در مرحله آمادگی و پاسخ به سوانح تعریف شده است اما در شعب شهرستانی، پایگا‌ه‌های جمعیت هلال احمر و خانه‌‌های هلال با هدف پیشگیری به انتشار هشدارها اقدام می‌کنیم.

تجهیزات امدادی 10 سال است که نوسازی نشده

وی در پاسخ به این سؤال که تجهیزات امداد و نجات چه قدر به روز است و آیا برای وارد کردن تجهیزات جدید با مشکل مواجه هستید؟ گفت: 10 سال است که تجهیزات و ناوگان زمینی و هوایی ما نوسازی نشده است. از سوی دیگر به دلیل تعدد حوادث و سوانحی که در کشور داریم نیاز به نوسازی و تقویت تجهیزات تخصصی و لوجستیک وجود دارد.

ولی‌پور دلیل نوسازی نشدن ناوگان امدادی را عدم تأمین اعتبار اعلام کرد و گفت: تحریم‌ها هم در این زمینه تأثیر دارند اما اگر این اعتبارات تأمین شود از طریق مبادی بین‌المللی می‌توانیم تجهیزات را خریداری کنیم.

وی در خصوص میزان بودجه‌ای که برای نوسازی تجهیزات لازم است نیز گفت: برای تأمین تجهیزات و شارژ انبارهای امدادی در حدود 100 هزار میلیارد تومان بودجه مورد نیاز است تا بتوانیم خدمات مورد نیاز را در حوادث به مردم ارائه کنیم. ما اکنون با ایثار امدادگران و با کمترین امکانات در حال ارائه خدمات هستیم و سعی کردیم مردم عزیزمان در حوادث با مشکل مواجه نشوند و موارد مدیریت شود اما اگر بخواهیم خدمات بهینه ارائه کنیم باید تجهیزات را به روز کنیم.

انتهای پیام
captcha