کد خبر: 4098924
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۳

خطر تداخل داروهای سنتی و شیمیایی + صوت

پزشک متخصص طب سنتی ضمن هشدار نسبت به تداخل داروهای سنتی با هم و یا با داروهای شیمیایی، به افرادی که مبتلا به آنفولانزا شده‌اند توصیه کرد که بدون مشورت فرد متخصص از داروهای گیاهی استفاده نکنند.

یک شنبه/ خطر تداخل داروهای سنتی و شیمیایی را جدی بگیرید

به گزارش ایکنا، با شیوع گسترده آنفولانزا بسیاری از مردم برای درمان به پزشک مراجعه می‌کنند و در حال مصرف داروهای تجویز شده از سوی پزشک خود هستند اما بخش قابل توجهی از مردم در کنار مصرف داروهای تجویز شده از دمنوش‌ها و گیاهان دارویی سنتی نیز استفاده می‌کنند.  

اما آیا ممکن است گیاهان دارویی با هم یا با داروهای تجویز شده از سوی پزشکان تداخل ایجاد کند و به بدن صدمه بزند و آیا استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی می‌تواند مضر باشد؟

پانته‌آ شیرویه، پزشک متخصص طب سنتی و دکتری تخصصی طب سنتی در گفت‌وگو با ایکنا به این سؤال‌ها پاسخ داد و گفت: بسیاری از داروهای گیاهی با سایر داروها تداخل ایجاد می‌کند. استفاده همزمان برخی گیاهان می‌تواند عوارض مختلفی برای فرد داشته باشد؛ از عوارض جزئی مثل درد معده، گر گرفتگی، کهیر و ... گرفته تا عوارض خطرناک.

وی ادامه داد: ممکن است فردی بیماری فشار خون، دیابت، بیماری قلبی و ... داشته باشد و یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده کند؛ هر کدام از این بیماری‌ها شرایط خاصی را در فرد ایجاد می‌کند و با یک نسخه کلی نمی‌توان مصرف داروهای گیاهای را به بیماران توصیه کرد. این اشتباه است که به مردم بگویید حالا که آنفولانزا دارید همه از یک داروی گیاهی خاص استفاده کنید.

تجویز داروی گیاهی براساس شرایط فردی

این پزشک طب سنتی با تأکید بر اینکه باید شرایط هر فرد بررسی شود که آیا می‌تواند از داروی گیاهی استفاده کند یا خیر، میزان استفاده چه میزان و از کدام دارو باشد، گفت: همه این موارد بستگی به شرایط اختصاصی افراد دارد.

وی به استفاده بی‌رویه از داروهای گیاهی بدون مشورت با متخصصان اشاره کرد و هشدار داد: مشکل اینجاست که افراد فراوانی به اسم طب سنتی در حال فعالیت هستند و با کمترین اطلاعاتی به مردم داروی گیاهی تجویز می‌کنند. در حالی که مردم فقط باید به فردی که متخصص این رشته است و پزشکی که دارای دکتری تخصصی طب سنتی است مراجعه کنند. این فرد کسی است که علاوه بر اینکه پزشکی را خوانده است، طبابت براساس مبانی طب سنتی ایرانی را نیز آموخته و گیاهان دارویی و نحوه تجویز آنها را می‌شناسد.

کد

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: پزشک طب سنتی بیماری‌ها را از هر دو جنبه طب رایج و طب سنتی ایرانی می‌شناسد، بر همین اساس می‌تواند تشخیص دهد که در کنار داروهای رایج از چه داروهای گیاهی می‌توان برای فرد تجویز کرد. این کار اشتباه است که به عطاری مراجعه کنیم و بگوییم سرماخورده‌ام و مقدار متنابهی داروی گیاهی خریداری و استفاده کنیم.

شیرویه در پاسخ به اینکه اگر فردی بیماری زمینه‌ای نداشته باشد، آیا می‌تواند بدون تجویز متخصص از گیاهان دارویی مثل دم کرده آویشن، بابونه و ... هنگام ابتلا به آنفولانزا استفاده کند؟ گفت: خیر؛ همه آنفولانزاها مثل هم نیستند و انواع مختلفی دارد؛ به همین دلیل اول باید بررسی شود که مشکل و بیماری فرد چیست و برای مشکلی که فرد دارد، چه داروی گیاهی لازم است استفاده کند. از سوی دیگر در بسیاری از مواقع با یک سری از غذاها فرد درمان می‌شود و نیازی به دارو و گیاه دارویی نیست.  

تجویز دارو براساس مزاج

وی ادامه داد: اگر فرد نیاز به دارویی دارد، باید یک متخصص تشخیص دهد که چه داروی گیاهی برای فرد مفید است. اگر فرد سالم هم باشد، هنگام تجویز داروی گیاهی مزاج او بررسی می‌شود و براساس طب ایرانی و مزاج هر فرد، برای او داروی گیاهی تجویز می‌شود.

یک شنبه/ خطر تداخل داروهای سنتی و شیمیایی را جدی بگیرید

این پزشک متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه افراد در معاینه طب سنتی، هم از جنبه بیماری‌های زمینه‌ای و هم از جنبه شرایط جسمانی و مزاجی بررسی می‌شوند، گفت: تفاوت شرایط جسمانی، مزاج‌ها، بیماری‌های زمینه‌ای و نوع بیماری هر فرد موجب می‌شود پزشک طب سنتی براساس شرایط هر فرد برای او دارو تجویز کند و اینجاست که کار پیچیده می‌شود. اما متأسفانه مردم به راحتی به هم توصیه می‌کنند از فلان داروی گیاهی و یا دمنوش استفاده کنید و همین امر موجب می‌شود که افراد مدام از این گیاهان استفاده کنند ولی اثر و نتیجه لازم را دریافت نکنند.

انتهای پیام
captcha