کد خبر: 4111152
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴
در آئین معرفی آلبوم «قاسم هنوز زنده است» عنوان شد؛

چهره سردار سلیمانی نزدیک به سیمای اهل‌بیت(ع) است

رئیس مرکز موسیقی حوزه هنری گفت: اگر کسی در جامعه ما بخواهد چهره‌ای نزدیک به سیمای اهل‌بیت(ع) پیدا کند قطعاً یکی از این چهره‌ها حاج قاسم سلیمانی است.  

آلبوم قاسم هنوز زنده است معرفی شد

به گزارش خبرنگار ایکنا، آلبوم موسیقی «قاسم هنوز زنده است» شامل 10 قطعه موسیقی تولید شده در مرکز موسیقی حوزه هنری با موضوع سردار شهید حاج قاسم سلیمانی  امروز یکشنبه 11 دی‌ با حضور میلاد عرفان‌پور، رئیس مرکز موسیقی حوزه هنری و جمعی از اهالی رسانه معرفی شد.

عرفان‌پور در ابتدای این نشست ضمن اشاره به اینکه درباره شخصیت‌های بزرگ همیشه آثار پرتره‌ای در حوزه‌های مختلف هنر نقاشی، سینما، موسیقی و... خلق شده است، عنوان کرد: اصولاً بحث قهرمان‌گرایی، توجه به قهرمان و ترسیم چهره قهرمان در همه گونه‌های هنری بحث مهمی بوده و هست و معمول است که برای معرفی یک قهرمان فیلم، سریال، نقاشی یا اثر موسیقایی تولید شود.

وی با بیان اینکه برای ما و همه دنیا بدون اغراق قاسم سلیمانی قهرمانی است که شاید مشابه دیگری نداشته باشد، اضافه کرد: در طول تاریخ هم تا قبل از شهادت حاج قاسم، قهرمان‌های اساطیری و کهن ما، قهرمان‌هایی بودند که در داستان‌ها، شاهنامه و روایت‌های شفاهی به ما رسیده بود، شناخته بودیم و همه می‌دانیم این قهرمان‌ها اگرچه ریشه‌ای در واقعیت داشتند اما عمده آن چیزی که از قهرمان‌هایی مانند رستم و آرش می‌دانیم، چنان‌که حضرت فردوسی اشاره کرده «که رستم یلی بود در سیستان/ منش کرده‌ام رستم داستان»، برساخته تخیل و هنر شاعران و داستان‌نویسان ما بوده است.

رئیس مرکز موسیقی حوزه هنری با اشاره به داستان رستم در شاهنامه گفت: رستم شاهنامه به‌رغم همه بزرگی‌هایش، در همه داستان آن انسان کامل و متعالی نیست و بسیاری از نکاتی که درباره حماسه‌های آن گفته می‌شود، هنر شاعر است که البته هم رستم و هم آرش و هم دیگر اسطوره‌ها و قهرمانان ما  که تاریخ فرهنگی ما را جلو برده‌اند، ارزشمند و قابل احترامند.

هژمونی رسانه‌ای در قهرمانی حاج قاسم اثر نداشت

عرفان‌پور در ادامه با اشاره به اینکه در تاریخ کشور، قهرمان‌های واقعی بزرگی در گذشته و در معاصر داشتیم، برجسته‌ترین آن‌ها را شهدا خواند و افزود: در میان شهدا برخی مانند حاج قاسم به ‌واسطه‌ای برجسته‌تر می‌شوند و آن چیزی که حاج قاسم را برجسته کرد، هژمونی و غلبه‌ای رسانه‌ای ما نبود، بلکه چیزی در وجود خود این دهقان‌زاده کرمانی بود که از دل یکی از روستاهای کرمان برمی‌خیزد و در زندگی ‌شصت‌وچند ساله‌اش به‌گونه‌ای زندگی می‌کند که به جایی می‌رسد که زمان شهادتش همه جهان این واقعه عظیم را احساس می‌کنند و حس می‌کنند یک قهرمان را از دست دادند.

وی اضافه کرد: حاج قاسم هرچند قهرمان فاتح میدان نبرد است و در همه میدان‌هایی که قدم گذاشته، پیروزی خلق کرده و فتح به ارمغان آورده است و در نهایت هم دشمن در اوج عجز، ناجوانمردانه او را به شهادت می‌رساند اما تنها یک قهرمان نظامی نیست، بلکه قهرمان زندگی، یتیم‌نوازی، مهربانی و مدارا با مردم، درک معنای حیات و کسی است که کوشیده در همه ابعاد زندگی برای مردم و خدا زندگی کند و برای خدا جانش را بدهد.

افتخار هنرمندان به خلق اثر درباره حاج قاسم

رئیس مرکز موسیقی حوزه هنری با اشاره به تولید آثار هنری برای حاج قاسم حتی پیش از شهادتش، عنوان کرد: حاج قاسم از معدود قهرمانانی است که هنرمندان افتخار می‌کردند در دوران حیاتش و بدون اینکه سفارش و جشنواره‌ای در کار باشد، درباره او اثری خلق کنند و او دوست نداشت درباره خودش مطلب یا اثری ببیند.

عرفان‌پور در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به اینکه بعد از شهادت این قهرمان بزرگ آثار هنری متعددی در حوزه‌های مختلف هنری خلق شد، افزود: در حوزه موسیقی هم خوشبختانه جوششی اتفاق افتاد و خیلی از هنرمندان موسیقی وارد فرایند تولید اثر برای حاج قاسم شدند. در حوزه هنری هم این اتفاق موجب تولید 10 قطعه شد که امروز  در قالب آلبوم «قاسم هنوز زنده است» عرضه می‌شود.

وی قطعه «قاسم هنوز زنده است» اثر غلامرضا صنعتگر -که کمتر از دو روز بعد از شهادت حاج قاسم تولید و منتشر شد- را از مهم‌ترین قطعات این آلبوم خواند و گفت: در کنار این اثر، هنرمندان و خوانندگان برجسته دیگری برای مرکز موسیقی حوزه هنری کار تولید کردند و از حاج قاسم خواندند که شاید طلایه‌دار آن‌ها استاد علیرضا افتخاری است که دو اثر با عناوین «مرد میدان» و «رقص و جولان» را برای حاج قاسم تولید کرد.

رئیس مرکز موسیقی حوزه هنری ادامه داد: حاج صادق آهنگران که رفاقت بیش از سی‌ساله‌ای با حاج قاسم داشت نیز یکی از ماندگارترین قطعات خود با نام «حاج قاسم سلام» را در مرکز موسیقی حوزه هنری خلق کرد که استقبال گسترده‌ای به دنبال داشت.

عرفان‌پور اضافه کرد: در این اثر همچنین محمد حشمتی از هنرمندان برجسته موسیقی ایرانی و تلفیقی، امیرحسین سمیعی، خواننده و آهنگساز، سید محسن حسینی، خواننده توانمند موسیقی ایرانی و امیر حقیقت، خواننده جوان با ما همراهی کردند و قطعات ماندگاری خواندند که در مجموع 10 قطعه در آلبوم «قاسم هنوز زنده است» جمع‌آوری و عرضه شده است و امید است مقبول درگاه حق و مردم عزیز باشد.

رئیس مرکز موسیقی حوزه هنری ضمن اشاره به اینکه برخی از قطعات این اثر تاکنون منتشر نشده و تقریباً همه قطعات نسخه تصویری هم دارد، تأکید کرد: هنرمندان حاضر در این اثر خودشان پیشقدم شدند و آثار از دل برآمد. اساساً رویکرد حاکم بر این اثر، رویکردی هنری بود و در هر کدام از قطعات سعی شد از زاویه‌ای به وجوه مختلف حاج قاسم بپردازد؛ بنابراین در آلبوم هم آثار عاشقانه داریم هم آثاری که با رویکرد میهن‌پرستانه، حماسی، هویت ملی و... شکل گرفته‌اند.  

عرفان‌پور با تاکید بر اینکه در این آلبوم سعی کردیم متنوع نگاه کنیم، اضافه کرد: بعضی قطعات عاطفی‌تر و برخی اجتماعی‌تر است. در برخی قطعات اسمی از حاج قاسم نیست اما ویژه حاج قاسم سروده شده و لحظه شهادت او را به تصویر می‌کشد.

او ادامه داد: یک نوع رنگارنگی از حیث گونه‌های موسیقی هم در کار حاکم است؛ بعضی کارها در حوزه موسیقی کلاسیک و تلفیقی و برخی در حوزه موسیقی پاپ است و سعی کردیم این تنوع و رنگ‌بندی مختلف و متمایز در این اثر دیده شود و در حقیقت یک مجله شنیداری باشد.

رونمایی رسمی در کرمان

رئیس مرکز موسیقی حوزه هنری در ادامه گفت: رونمایی اصلی و رسمی آلبوم «قاسم هنوز زنده است»، فردا، دوشنبه 12 دی‌ در کرمان و در آخرین برنامه بزرگ «روایت حبیب» رونمایی و قطعاتی از آن به‌صورت زنده اجرا خواهد شد.

حاج قاسم؛ چهره‌ای نزدیک به سیمای اهل‌بیت(ع)

عرفان‌پور در پایان با اشاره به اینکه مرکز موسیقی حوزه هنری هر ساله اثر و آلبوم موسیقی در حوزه‌ها، گونه‌ها و موضوعات مختلف و متنوع  تولید می‌کند، گفت: ما اعتقاد داریم هنر باید هنر زیستن باشد و به زندگی انسان در ساخت‌های مختلف بپردازد. حاج قاسم هم همین‌گونه بود. هم در میدان نبرد یک فرمانده زیرک و مقتدر بود هم در خانواده، پدر و همسری مهربان و دلسوز و در جامعه یک مصلح و جهادگر اجتماعی. در همه حوزه‌ها سعی می‌کرد انسانی نزدیک به کمال و نمونه‌های اعلا از انسان کامل، به‌ویژه حضرت امیرالمؤمنین(ع) باشد. اگر کسی در جامعه ما بخواهد چهره‌ای نزدیک به سیمای اهل‌بیت(ع) پیدا کند قطعاً یکی از این چهره‌ها حاج قاسم سلیمانی است.  

مطهره میرشکاری

انتهای پیام
captcha