به گزارش خبرنگار ایکنا، دومین جشنواره اجتماع بزرگ کارمند تراز «حاج قاسم» امروز یکشنبه ۱۱ دی در سالن همایشهای وزارت کشور برگزار شد.
سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی در این همایش ضمن گرامیداشت یاد و نام سردار سلیمانی بیان کرد: آرامش کشور ما هم در حوزه محور مقاومت و هم در کشور نتیجه رشادتهای سردار سلیمانی است و نشاندهنده این است که یک نفر میتواند به یک مکتب تبدیل شود. این مکتب ساری و جاری است و نقشآفرینی سردار سلیمانی امروز بعد از شهادت او بیشتر از زمان حضور اوست. ما وظیفه داریم تا با تکیه بر تفکر و منش سردار سلیمانی وظیفه خود را انجام دهیم. حاج قاسم هم مدافع امت و هم مدافع ملی ما بود.
وی با اشاره به اهمیت موضوع غذا بیان کرد: از پنج سال گذشته تا امروز، غذا هر روز برای جوامع جهانی جایگاه ویژهتر و نقشآفرینی و بالاتری پیدا کرده است. اوج این اتفاق را در ۷ اسفندماه سال گذشته با آغاز جنگ روسیه و اوکراین میتوان دید. بحث گرسنگی و غذا همیشه موضوع بسیار مهمی بوده و شاخصهای سنجش کشورها است.
زانو زدن قدرت نظامی در مقابل قدرت غذایی
ساداتینژاد اضافه کرد: بیست میلیارد دلار غذای کشور روسیه در دست کشور ترکیه است و در جنگ با داعش وقتی ترکیه هواپیمای روسیه را زد، روسیه علیرغم تصورات پاسخی نداد. این موضوع نشاندهنده قدرت غذاست؛ یعنی قدرت نظامی در مقابل قدرت غذایی زانو زد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز غذا مثل انبار و زاغههای مهمات است ادامه داد: زمینهای کشاورزی، مرغداریها و گاوداریها مکانهای استراتژیکی هستند که دادههای آنها مهم است. همانطور که نظامیها میدانند که در هر زاغه چه میزان مهمات وجود دارد، باید در رابطه با غذا نیز همین کنترل وجود داشته باشد. اگر در کشورهای بزرگ و قدرتمند نگاه کنیم دومین فرماندهی کنترل بعد از حوزه نظامی، حوزه غذاست. آنها میدانند که در هر روز و هر ساعت چه میزان تولید غذا دارند و در کجا مصرف یا مبادله میشود. این نشاندهنده این است که غذا هر روز دارد قدرتمندتر میشود و برای ما پیام دارد که باید در حوزه کشاورزی با نگاه راهبردی حرکت کنیم.
امنیت غذایی را در حد امنیت ملی
ساداتینژاد ادامه داد: تا پیش از جنگ روسیه و اوکراین غذا آنقدر در دنیا جایگاه نداشت و پس از این جنگ سردست گرفته شد. تا پیش از این همیشه صحبت از امنیت غذایی بود و قانونی اساسیای در کشورها وجود ندارد که به این مبحث نپرداخته باشد و بعضاً امنیت غذایی را در حد امنیت ملی کشورها حساب میکنند.
وی افزود: در سالهای اخیر بحث امنیت غذایی جایگاه خود را رشد داده و به حکمرانی و قدرت غذا تبدیل شده است. اکنون کشورهای قدرتمند دنیا به غذا به عنوان ابزار استیلا نگاه میکنند. لذا یکی از سیاستمداران آمریکایی جملهای را بیان میکند مبنی بر اینکه «ما در دنیا دولتها را با ارز و ملتها را با غذا کنترل میکنیم». این جمله خیلی مهم است؛ بنابراین حکمرانی و اقتدار غذا در دنیا به جای امنیت غذا حاکم است.
وزیر جهاد کشاورزی شرح داد: یک رقابت شدیدی بین همه کشورهای دنیا برای تولید غذا و ذخیرهسازی غذا راه افتاده است. بسیاری از کشورهای دنیا ذخایر راهبردی خود را نسبت به گذشته دو برابر کردهاند. بنابراین موضوع غذا فقط محصول کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی نیست و در دیپلماسی نقش بزرگی را ایفا میکند؛ به این معنا که اگر یک ملتی غذایی را به کشور دیگری بدهد عامل امنیت آن کشور است زیرا تأمین غذا موضوع مهمی است.
استحقاق ایران برای حاکمیت غذا در جنوب غرب آسیا
وی اظهار کرد: نگاه کلان ما در دولت سیزدهم رسیدن به کرسی اقتدار غذایی در جنوب غرب آسیا است. ظرفیت دیگری در جنوب غرب آسیا همسان با ایران وجود ندارد. البته امروز کشور دیگری بر این صندلی نشسته است ولی قدرت و حاکمیت غذا با توجه به اقلیم و جغرافیا کشور برای جمهوری اسلامی ایران است. باید برای این موضوع برنامه بریزیم و این قله دست یابیم و در تلاشیم تا اقتدار جمهوری اسلامی ایران در اقتدار و حکمرانی غذا حفظ شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای اولین بار بعد از 50 سال کشاورزی قراردادی اجرا خواهد شد تصریح کرد: کشاورزی قراردادی ابزاری است که هم تولید را ارتقا میدهد و هم عملکرد را بالا میبرد و معیشت کشاورز را نیز حفظ میکند. عمدهترین دغدغه کشاورزان ما تأمین مالی نهاده است و ما نهادهها را به کشاورزان میدهیم و در انتهای فصل برداشت با کشاورز تسویه میکنیم. امروز با برنامهریزیای که داشتیم از 960 هزار تن کشاورزی ما گذشت و توانستیم گام دوم این طرح را رد کنیم و کشاورزان ما با این مفهوم آشنا شدهاند.
افزایش صدور سند برای زمینهای کشاورزی
وی افزود: موضوع دیگر بحث اسناد اراضی کشاورزی است که زمینهای کشاورزی در حال تغییر کاربریاند و مدام در حال تبدیل شدن به ویلا هستند. ما برای تولید غذا به این زمینها نیاز داریم و باید برای آنها سند صادر و از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی جلوگیری کنیم. از ابتدای سال تاکنون هفتصد درصد صدور سند برای اراضی کشاورزی افزایش پیدا کرده است و انشاءالله تا پایان دولت تمام اراضی کشاورزی کشور صاحب سند خواهند شد تا بتوانیم اراضی کشاورزی را حفظ کنیم و با ایجاد رصدخانه کشاورزی اطلاعات کشاورزی ایران را تجمیع میکنیم تا در هر لحظه بتوانیم قدرت غذایی کشور را حفظ کنیم.
ساداتینژاد در پایان مطرح کرد: از همه کشاورزان عزیز تقدیر میکنم که سطح زیر کشت گندم امسال نسبت به سال گذشته هشت درصد افزایش پیدا کرده است و با توجه به کشاورزی قراردادی انجام شده نوید این را میدهد که امسال تولید گندم از سال زراعی گذشته هم بیشتر باشد و ما بتوانیم تولیدات پایدارتر و سفره ایمنتری را برای مردم ایجاد کنیم.
در انتهای این مراسم از وزیر جهاد کشاورزی به عنوان مسئول نمونه و کارمند تراز «حاج قاسم» تقدیر شد.
انتهای پیام