2022؛ مرگبارترین سال برای مسلمانان روهینگیا
کد خبر: 4116323
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۸

2022؛ مرگبارترین سال برای مسلمانان روهینگیا

یک مقام دیده‌بان حقوق بشر ضمن درخواست از سازمان ملل برای پیگیری تعقیب جنایات علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار گفت که 2022 مرگبارترین سال برای آنها بوده است.

2022 مرگبارترین سال برای مسلمانان روهینگیا بود

به گزارش ایکنا به نقل از عربی21، الین پیرسون، مدیر موقت بخش آسیا در دیده‌بان حقوق بشر، سال 2022 را به عنوان مرگبارترین سال برای مسلمانان روهینگیا از سال 2014 توصیف و تأکید کرد که گزارش‌های تأیید شده که تخلفات و جنایات علیه آنها را نشان می‌دهد، تنها مشتی از خروار است.

وی در گفت‌وگوی اختصاصی با «عربی 21» با اشاره به اینکه حدود 350 روهینگیا طی سال گذشته در دریا کشته یا مفقود شده‌اند، توضیح داد که بیش از 3500 روهینگیا در 2022  تلاش کردند از طریق دریای آندامان و خلیج بنگال از میانمار مهاجرت کنند که این تعداد به نسبت سال قبل از آن افزایش فوق العاده‌ای داشته است.

2022 مرگبارترین سال برای مسلمانان روهینگیا بود/آماده

این مسئول دیدبان حقوق بشر  از سازمان ملل متحد و دولت‌های مربوطه خواست تا در برخورد با جنایات مرتکب شده علیه روهینگیا و جنایاتی که از زمان کودتا در این کشور رخ داده است، کار بهتری انجام دهند.

پیرسون گفت: دولت‌ها باید همه راه‌ها را برای دستیابی به عدالت جستجو کنند و نیروهای امنیتی میانمار را در قبال جنایات علیه بشریت، جنایات جنگی و نسل کشی مسئول بدانند. آزادی روهینگیا با آزادی میانمار مرتبط است و این دو موضوع در گرو فرار نکردن ارتش این کشور و ژنرال‌های آن از مجازات است.

پیرسون از شورای امنیت خواست تا قطعنامه دسامبر 2022 خود را با اتخاذ تدابیر شدیدتر از جمله اعمال تحریم تسلیحاتی جهانی، ارجاع وضعیت میانمار به دادگاه کیفری بین‌المللی و اعمال تحریم‌های هدفمند علیه فرماندهی شورای نظامی و  شرکت‌های متعلق به ارتش را پیگیری کند.

این مقام دیده‌بان حقوق بشر تأکید کرد: حدود 600 هزار روهینگیا همچنان در ایالت راخین در شمال میانمار گرفتار شده‌اند. آنها از دسترسی به غذا، مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و معیشت محروم هستند و مورد نقض سیستماتیک قرار می‌گیرند که جنایت علیه بشریت مانند آپارتاید، آزار و اذیت و محرومیت از آزادی را به همراه دارد. آنها با محدودیت‌های شدیدی روبه‌رو هستند که برای تضعیف توانایی آنها برای زنده ماندن طراحی شده است.

وی افزود: تعداد دفعات دستگیری روهینگیاها در میانمار به اتهام سفر غیرمجاز در سال 2022 افزایش یافته بود و نیروهای نظامی حدود 2000 نفر از روهینگیاها از جمله صدها کودک را در مسیر معمول خود به مالزی دستگیر کردند و بسیاری از آنها به حداکثر پنج سال زندان محکوم شدند.
از اوت 2017، دیده‌بان حقوق بشر با صدها روهینگیایی در بنگلادش که از جنایات ارتش میانمار گریخته‌اند، مصاحبه کرده است. آنها قتل و تجاوز سیستماتیک روستاییان مسلمان میانمار، توسط سربازان را قبل از سوزاندن خانه‌هایشان بازگو کردند.

بر اساس گزارش قبلی دیده‌بان حقوق بشر، در مجموع، نیروهای امنیتی هزاران مسلمان را کشتند و نزدیک به 400 روستایشان را سوزاندند و صدها هزار نفر از آنها از ظلم و خشونت به بنگلادش، کشور همسایه میانمار گریختند.

قابل توجه است که ژنرال‌های ارتش در میانمار که جنایات علیه روهینگیا را فرماندهی کردند، یک کودتای نظامی را در فوریه 2021 ترتیب دادند و رهبران غیرنظامی منتخب  مردم را دستگیر کردند، آنها مرتکب قتل‌های دسته جمعی، شکنجه، دستگیری‌های خودسرانه و حملات بی‌رویه شدند و سازمان‌های بین‌المللی مختلف تأیید کردند که این جنایات علیه روهینگیا، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی در مناطق درگیری محسوب می‌شود.

انتهای پیام
captcha