کد خبر: 4116969
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۷

ماجرای هنرمندی که برای بازی در نقش نواب صفوی اصرار داشت

حسام نواب صفوی ضمن اشاره به ماجرای ایفای نقش شهید نواب صفوی اظهار کرد: نواب الگوی من بود و در یک مقطعی تمام زندگی من نواب صفوی شده بود.

به گزارش ایکنا، مراسم بزرگداشت شهید نواب صفوی، صبح امروز 4 بهمن‌ماه در مجموعه کاخ سعدآباد برگزار شد.

در این نشست محمدرضا ورزی؛ کارگردان سریال معمای شاه به بیان خاطرات خود از ساخت این مجموعه پرداخت و گفت: داستان انتخاب حسام نواب صفوی نواب برای ایفای نقش شهید نواب صفوی در سریال معمای شاه شنیدنی است. من کاندیداهای مختلفی برای نقش نواب داشتم ضمن اینکه از سال‌های دور علاقه ویژه به این شخصیت داشتم، هم به فداییان اسلام علاقه داشتم و هم شهدای حزب موتلفه اسلامی و برایم جای افتخار دارد فرصتی پیش آمد که در سریال معمای شاه به این شهدا بپردازم. زمانی که کار را شروع کردیم نقش دیگری برای حسام نواب صفوی در نظر گرفته بودم ولی ایشان گفت می‌خواهم نقش نواب را بازی کنم. من گفتم به لحاظ چهره با ایشان فاصله داری ولی اصرار کرد من این نقش را می‌خواهم.

وی افزود: خیلی مهم است بازیگری طالب چنین شخصیتی باشد. ایشان قبلا نقش روحانی بازی کرده بود ولی این شخصیت خیلی خاص بود. من به ایشان گفتم ممکن است مدت زیادی برای خودت نباشی و مجبور باشیم گریم سنگینی روی چهره‌ات انجام دهیم ولی او قبول کرد. کلی کار انجام شد تا ایشان به شهید نواب صفوی شبیه شد. این کار خیلی سختی بود. به هر حال حسام نواب صفوی این نقش را گرفت. به یاد دارم وقتی جلوی دوربین آمد گفتم حتما باید با وضو جلوی دوربین بیایی.

وی افزود: سر صحنه اعدام، مادر ایشان حضور داشت. صحنه اعدام تا چهار نیمه شب طول کشید به دلیل اینکه هر فیلم‌سازی یک شاه‌سکانس دارد و یکی از شاه‌سکانس‌های من در سریال معمای شاه همین بود. زمانی که آخرین جلسه را برای آن سکانس فیلمبرداری کردیم مصادف با آخرین روز کاری آقای نواب صفوی در این پروژه بود. نکته‌ای که وجود داشت این بود که مرحوم نواب صفوی موقع اعدام اذان می‌گفت. ایشان هم چنان با حرارت اذان گفتند که جو کاملا آماده بود. بعد از اعدام من ایشان را بغل کردم و در آغوش من خیلی گریست. به مادرشان گفتم احساستان چیست؟ گفت این اصلا حسام نبود و آدم دیگری بود. این نشان می‌د‌هد که حسام چگونه تحت تاثیر این نقش قرار گرفته بود. تا سال‌ها بعد حسام از آن قالب درنیامد و به سختی خودش را از آن قالب خارج کرد.

ارتباط نزدیک آیت‌الله طالقانی و شهید نواب صفوی

ورزی ادامه داد: زمانی که نقش‌ها را انتخاب می‌کردم میزی داشتم که داخلش عکس‌های کسانی که قرار بود در آینده جلوی دوربین بیاید قرار داشت. من نگاه می‌کردم چه کسی می‌تواند به آیت‌الله طالقانی شباهت داشته باشد. من فقط چشم‌ها را نگاه می‌کردم. وقتی عکس آیت‌الله طالقانی را دیدم، فهمیدم این چشم‌ها برای من آشنا است. دیدم که چشم‌های ایشان شبیه علی دهکردی است و بلافاصله از ایشان دعوت کردیم و بعد از گریم چهره‌شان درست درآمد. یکبار ایشان را گریم کردیم و از پسر آیت‌الله طالقانی دعوت کردم ایشان را ببیند. وقتی ایشان آقای دهکردی را در آن گریم دید حیرت‌زده مانده بود و گفت کاری کردید پدرم را بعد از چند دهه ببینم.

وی افزود: آیت‌الله طالقانی با نواب صفوی بسیار دوست بود و خیلی به ایشان کمک کرد و حتی در مقطعی به ایشان پناه داد. در تمام صحنه‌های مربوط به ایشان دعوت می‌کردم فرزندشان هم حضور داشته باشد و بعضی جاها می‌گفت عادت پدرم این نبود. صحنه جذابش جایی بود که جمعیت مردم در خانه‌شان می‌آمدند و ایشان برای مردم دست تکان می‌دادند. ما این تصویر را بازسازی کردیم. وقتی پسر آیت‌الله طالقانی این صحنه را دیدند مات شده بود و انگار به همان زمان برگشته بودند.

نواب، ناموس من بود

در ادامه نشست حسام نواب صفوی، بازیگر نقش نواب صفوی سخن گفت و اظهار کرد: زمانی که خودم را شناختم با فامیلی بسیار بزرگی مواجه شدم که در کنیه من قرار داشت و در تمام سال‌ها از من سوال می‌شد با شهید نواب صفوی چه نسبتی داری. من دانشگاه بازیگری رفتم و نقش‌های متعدد بازی کردم اما نقش نواب صفوی برای من خیلی سخت بود و کسی باید این نقش را بازی می‌کرد که یک حس تعلق خاطری به نواب داشته باشد.

وی افزود: بدون تعارف نواب ناموس من بود و برایم مهم نبود چه گریمی اتفاق می‌افتد. نواب شخصیتی بود که در دوره معاصر بود و بسیار نقش حساسی بود و ایفای دیالوگ‌ها و حرکات نواب سخت بود و نمی‌شد این شخصیت را به زاویه‌ای که خودم می‌خواهم هدایت کنم ولی خوشبختانه یک مدت زیادی تمام زندگی من دیالوگ‌ها و زندگی نواب شده بود. نواب الگوی من بود و آنقدر دیالوگ‌های این نقش زیاد بود تمام زندگی من در یک مقطعی نواب صفوی شده بود. گریم من چهار ساعت طول می‌کشید تا جایی که خواهش کردم صحنه اعدام را روز آخر بگیرند تا اگر بر اثر اصابت چاشنی اتفاقی افتاد این نقش ناقص نماند. صحنه اعدام، امضای آقای ورزی در معمای شاه بود. چهار شب فیلمبرداری کردیم و شبی که چاشنی به من وصل شده بود از خود شهید نواب صفوی خواستم به من کمک کند این صحنه درست دربیاید. وقتی این صحنه تمام شد آنقدر تحت تاثیر قرار گرفته بودم که به گریه افتادم.

وی در پایان گفت: شهید نواب تاثیر زیادی در دوران معاصر ما داشت و اگر نواب نبود هیچ وقت نفت ملی نمی‌شد. از دفاعیات شهید نواب صفوی در دادگاه این بود که فداییان اسلام کسانی که باعث می‌شدند منافع ملی مسلمین از بین برود از بین برمی‌داشتند و از این جهت نه تنها نادم نیستیم تا ابد سربلندیم.

در پایان نشست عبدخدایی به بیان خاطرات مبارزاتی خود پرداخت و از کتاب «مردان تاریخ‌ساز مروری بر منظومه فکری شهید نواب صفوی» اثر مهران رهنما رونمایی شد.

انتهای پیام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۳/۱۱/۲۵ - ۱۳:۰۸
0
1
ما باید به وجود این بازیگرها افتخار کنیم
captcha