به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری نخستین نمایشگاه رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران «رصتا» با حضور سعید مقیسه، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانههایی صوت و تصویر فراگیر، حمیدرضا نوابی، دبیر نمایشگاه و محمدصادق افراسیابی، معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا امروز دوشنبه یکم اسفند، برگزار شد.
در ابتدای جلسه مقیسه گفت: ظهور توسعه فناوریهای نوین ارتباطات و اطلاعات طی دهه اخیر موجب بروز تغییرات و دگرگونیهای گستردهای در نظامهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی شد که از جمله این دگرگونیها، دگرگونی در نظامهای حکمرانی است.
وی افزود: بر این اساس در اداره نهادهایی همچون نهاد رسانه و ارتباطات نیاز به بازاریابی و باز معماری از طریق باز تعریف نقشها و کارکردها و به کارگیری ابزارهای نوین بیش از گذشته احساس میشود. در این میان و با ظهور سپهر رسانهای در کشور طی دهههای اخیر، بازاریابی نظام رسانهای کشور، به عنوان یکی از ضروریات حکمرانی در عصر فناوریهای نوظهور دانسته میشود که بر این اساس نیز سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران که پیش از دهه اخیر به عنوان مهمترین رکن نظام رسانهای کشور، کارکرد ارائه خدمات رسانهای را برای طیف گستردهای از مخاطبان در سطوح محلی، ملی، منطقهای و فرا ملی ایفا میکرد در راستای ایفای ماموریت ذاتی خویش و با توجه به اقتضائات حکمرانی در عصر فناوری، بازآرایی خود را در دستور کار قرار داد که از جمله مهمترین ارکان این بازآرایی، اضافه شدن تنظیمگری در این سازمان است.
مقیسه با بیان اینکه نمایشگاه رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران از 11 الی 14 اسفند در محل دائمی نمایشگاه تهران برپا خواهد بود، افزود: در این رویداد از میان 337 رسانهای که از ساترا مجوز فعالیت گرفتند تعدادی رسانه حضور خواهند داشت، همچنین بخشهایی مختلف صداوسیما از جمله؛ معاونت امور مجازی، معاونت تولیدات سیما، معاونت فناوری و ... در این نمایشگاه غرفههایی خواهند داشت.
در ادامه نوابی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر میزان استقبال رسانهها از نمایشگاه گفت: تاکنون تعداد ۹۶ پلتفرم برای حضور در این نمایشگاه ثبتنام کردهاند که ۸۰ درصد آنها از تهران و ۲۰ درصد از شهرستانها هستند و تمامی هزینههای ایاب و ذهاب و اسکان سکوهای شهرستانی با ساترا است.
وی با اعلام اینکه ساترا مرکز رشد ایجاد کرده است، گفت: ساترا در کنار دانشکده صدا و سیما پژوهشکدههایی تاسیس کرده تا بتوانند افزایش علمی لازم را ایجاد کنند. مباحث تنظیمگری حقوقی نیز یکی دیگر از اقدامات نمایشگاه است. تنظیمگری دادهمحور، تنظیمگری اجتماعی، سواد مجازی و ... موضوعات دیگر این نمایشگاه را شکل میدهند. در ضمن نشریات ساترا نیز در این رویداد حضور خواهند داشت.
مقیسه تاکید کرد: تنظیمگری اقتصادمحور بخش بعدی نمایشگاه را شکل میدهند در این حوزه؛ نقش بازار، تسهیلگری و کسب و کارهای سفارش دهنده مورد بحث قرار خواهند گرفت. همچنین تنظیمگری محتوایی، یکی دیگر از حوزههای مورد نظر نمایشگاه است. در این قسمت، رصد بخشهای مختلف و ممیزیها مورد نظر است.
او درباره اهداف نمایشگاه گفت: ایجاد همگرایی و همافزایی بین فعالان صوت و تصویر، ایجاد فرصت برای توسعه رسانههای مربوطه، برقراری امکان ارتباط مستقیم مخاطبان، جلب حمایتهای دولتی و رسانهای، ارتباط مستقیم مخاطبان، جلب حمایتهای دولتی رسانهها، ارتباط با متخصصان حوزه، انتقال تجربه حمایتهای مادی و معنوی رسانههای فراگیر، تنویر افکار عمومی نسبت به حقوق کاربران، از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه هستند.
وی با بیان اینکه امسال بخش بینالمللی نخواهیم داشت، تصریح کرد: شاید در بخش جانبی چند شرکت خارجی حضور داشته باشند اما این نمایشگاه در دوره نخست به صورت بینالمللی برگزار نخواهد شد.
وی در انتها به بخشهای جانبی نمایشگاه اشاره کرد و گفت: سمینار علمی برای مردم، میزگرد تخصصی، رونمایی برخی سرویسها و محصولات، استودیوی رادیویی، استودیوی تلویزیونی، ارزیابی شرکت شتابدهنده، فراخوان جشنواره، افتتاحیه و اختتامیه، بخشهای جنبی نمایشگاه را شامل میشوند.
انتهای پیام