به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، دوم اسفندماه در نوبت عصر سومین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی که در دانشگاه علوم قرآنی قم برگزار شد، با تاکید بر اینکه ما باید نظرات قرآن در زمینه علوم انسانی مختلف را بدانیم، گفت: تاریخ علوم تربیتی، مسائل روانشناسی و جامعهشناسی و حقوق و ... باید از منظر قرآن کریم مورد بازبینی قرار بگیرند.
خاموشی افزود: بنده چون در مسائل حقوق تخصص دارم از زاویه این علم معتقدم که قرآن کریم آیات متعددی دارد که میتواند مرتبط با این مسئله باشد؛ از جمله آیات الاحکام و غیر آن.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: بنده در حقوق جزا هرقدر نگاه میکنم میبینم مبنای آن از آیات قرآن است. مثلا قرآن در مورد سرقت و اعمال منافی عفت و شرب خمر و قتل و ... صحبت میکند پس زمینه زیادی در قرآن کریم درباره این شاخه از علوم انسانی وجود دارد و متخصصان رشتههای مختلف باید به آن بپردازند.
وی اضافه کرد: ما باید تلاش کنیم که به عنوان اولویت در امور پژوهش و تحقیق سراغ فهم قرآنی از مسائل برویم و این اتفاق باید از سوی دانشگاه علوم و معارف قرآن رخ دهد.
خاموشی تاکید کرد: پیشنهاد بنده این است که مقداری از رویکرد عام به قرآن کریم فراتر برویم و مسائل به صورت تخصصیتر از منظر قرآن دنبال شود.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن در سخنانی گفت: حدود 150 مقاله رسیده است که هشت مقاله برتر در حال ارائه هستند و نقد و بررسی میشود همچنین از حجتالاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی هم تجلیل شد که نظریه خود را بیان کردند.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن افزود: واکاوی دلایل نظاممندی علوم انسانی قرآنبنیان نوشته احد داوری، روش تفسیر استقلالی، تحولی بنیادین در گستره روششناسی علوم قرآنبنیان توسط زهرا آبروی، تحلیل رویکرد تنزیلی در حل مسئله اجتماعی با محوریت زن نوشته حجتالاسلام محمدتقی احمدیپرتو، نظریه ابتنای علوم انسانی بر قرآن از منظر مقام معظم رهبری، اثر قصة القرانیه فی استنباط علوم الانسانیه، از جمله مقالات برتر این همایش است.
نقیب اظهار کرد: در آبان سال 1402 و در همایش مجمع علوم انسانی اسلامی، بحث علوم انسانی و قرآن به این دانشگاه واگذار شده است و در آنجا منتظر مقالات هستیم. برنامه ما هم پیگیری موضوعی و تخصصی علوم انسانی از نگاه قرآن کریم است.
انتهای پیام