کد خبر: 4124094
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۷
باقرزاده:

نخستین رکن تربیت خانواده است

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نخستین رکن تربیت خانواده است، گفت: پس از آن مدرسه و رسانه در رابطه با تربیت نقش دارند.

خانواده‌ها نسبت به امور تربیتی فرزندان حساس باشندبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ اصغر باقرزاده، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ظهر جمعه 5 اسفند در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به مناسبت روز امور تربیتی گفت: هفته آینده هشتم اسفند روزی است که شهیدان رجایی و باهنر نهاد امور تربیتی را در مدارس تأسیس کردند و این روز در کشورمان با عنوان روز امور تربیتی و هفته تربیت اسلامی نامگذاری شد.

وی افزود: اهمیت تربیت بر همه شما روشن است و آن قدر که تهدیدات گوناگون در دوران زندگی بر همگان وجود دارد، در دوران کودکی بیش از پیش شده است که البته در این زمینه بیشتر گفته و شنیده شده است. از این رو همگان بر تربیت در این دوران به دلیل تأثیرپذیری بیشتر و اینکه آینده کشور به دست نسل نوجوان و جوان است، واقف هستیم.

باقرزاده با اشاره به ارکان تربیت گفت: نخستین رکن تربیت در خانواده است و در این نهاد شکل می‌گیرد و پس از آن مدرسه و رسانه در رابطه با تربیت نقش دارند. بنابراین این سه نهاد باید نسبت به گذشته، نقش قوی‌تری داشته باشند، نقش خود را بشناسند و به آن عمل کنند. در حوزه خانواده تکالیفی وجود دارد که خانواده‌ها باید نقش تربیتی خود را گسترش دهند. آموزش و پرورش با دو مؤلفه محتوای درسی و معلمان و مربیان پرورشی می‌توانند در تربیت دانش‌آموزان نقش‌آفرینی کنند، چراکه معلمان فرصت‌های زیادی را از دانش آموزان در اختیار دارند و باید در این زمینه تلاش کنند.

شرکت 5 میلیون نفر در مسابقات قرآن

وی تصریح کرد: 14 فروردین امسال، پس از 800 روز تعطیلی مدارس، مجوز بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه صادر شد و وقتی آنها به مدرسه برگشتند، همه متوجه شدند که دوری دانش‌آموزان از مدرسه به دلیل شرایط کرونایی چقدر به آنها لطمه‌های تربیتی و آموزشی زده است. بنابراین این پافشاری‌ها ادامه یافت. اما خانواده‌ها باید بیش از گذشته با مدارس همراهی کنند تا این آسیب‌ها کمتر شود.

باقرزاده در ادامه به برنامه‌های فرهنگی آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها در سه بخش قرآن، عترت و نماز است که مسابقاتی در این زمینه برگزار می‌شود. همچنین برگزاری اردوهای دانش‌آموزی نیز از دیگر برنامه‌هاست و نقش مهمی در تربیت و پرورش دانش‌آموزان دارد. در این راستا همزمان با 17 ربیع برگزاری جشن تکلیف با نماز جماعت در همه مدارس آغاز شد که پایه سوم برای دختران و نهم برای پسران بود و در نهایت جشن فرشته‌ها در محضر مقام معظم رهبری برگزار شد و موجبات خوشحالی بسیاری از خانواده‌ها را فراهم کرد.

وی با اشاره به مسابقات قرآن در مدارس گفت: در مسابقات قرآن مدارس سال جاری، 5 میلیون نفر شرکت کردند و در مسابقات استانی و سپس کشوری نیز شرکت می‌کنند و پریروز رئیس جمهور  که در اختتامیه مسابقات بین المللی قرآن حضور داشتند، اجازه دادند آموزش و پرورش مسابقات قرآن بین‌المللی دانش‌آموزان را برگزار کند.

برگزاری جشنواره سرود رضوی

باقرزاده تصریح کرد: در حال حاضر 850 دارالقرآن در کشور وجود دارد که همه آنها فعال نیستند و در تعدادی از آنها که فعال هستند، حدود 2 میلیون دانش‌آموز شرکت دارند و به فراگیری روخوانی، حفظ و تجوید قرآن می‌پردازند و در این راستا یک میلیون و 200 هزار نفر از دانش‌آموزان موفق به حفظ جزء سی‌ام قرآن شدند. علاوه بر این طرح اتقان نیز در راستای ارتقای توانمندی‌های قرآنی آموزگاران، مدیران و معاونان مدارس دوره ابتدایی برگزار می‌شود.

رئیس سازمان دانش‌آموزی در ادامه به جشنواره‌های سرود در مدارس اشاره و بیان کرد: در بخش فرهنگی و هنری جشنواره سرود مورد توجه بسیاری از دانش‌آموزان قرار گرفته است و اگر شنیده می‌شود که یک آهنگ نامناسب در مدرسه خوانده شده است، اما مدرسه شرایطی را فراهم کرده تا سرودهای مناسب اجرا شود و چهل و یکمین دوره جشنواره سرود با عنوان جشنواره سرود رضوی برگزار می‌شود. همچنین جشنواره تئاتر درسی به دلیل اثرات تربیتی آن نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی در ادامه سفرهای تربیتی و اردوهای دانش‌آموزی را مورد توجه قرار داد و گفت: این اردوها مورد علاقه دانش‌آموزان است، چراکه یک موقعیت شگرف تربیتی است و می‌تواند با معلمان خوب، این اثر تربیتی دوچندان شود. در این راستا اردوهای راهیان نور از سوی بسیج برگزار می‌شود و در اردوهای راهیان پیشرفت به تناسب سن و سال، دانش‌آموزان برای مشاهده اماکن صنعتی، علمی و پدافندی اعزام می‌کنیم تا هم امید پیدا کنند و هم نگاه وسیعی در راستای رشته تحصیلی و شغل آینده خود داشته باشند که در این زمینه 100 هزار نفر در استان‌های مختلف در این اردوها شرکت کرده‌اند. همچنین اردوهای زیارتی اولی با کمک خیرین راه‌اندازی شده است و این دانش‌آموزان از سوی سازمان دانش‌آموزی شناسایی می‌شوند و به زیارت امام رضا(ع) مشرف می‌شوند که تاکنون 5 گروه اعزام شده‌اند و تا پایان سال تعداد اعزامی‌ها به 5 هزار نفر خواهد رسید و در سه ماهه نخست سال آتی نیز 5 هزار نفر دیگر اعزام خواهند شد.

بهبود وضعیت 68 اردوگاه دانش‌آموزی

باقرزاده همچنین بر فعال‌سازی اردوگاه‌ها تأکید کرد و افزود: در حال حاضر 348 اردوگاه دانش‌آموزی در کشور داریم که 68 اردوگاه وضعیت مناسبی دارند. همچنین با کمک دولت سیزدهم 20 کانون فرهنگی را فعال کردیم و هزار کانون پرورشی نیز فعالیت می‌کنند که اثرات تربیتی و آموزشی آنها به تدریج روشن خواهد شد؛ چراکه آثار تربیتی تدریجی است و متأسفانه در سال‌های گذشته در این زمینه شاهد بی‌توجهی‌هایی بودیم.

100 هزار مدرسه بدون روحانی

وی از عضویت 6 هزار نفر از دانش‌آموزان در باشگاه خبرنگاری پانا خبر داد و گفت: دانش‌آموزان در این باشگاه به خبرنگاری می‌پردازند. همچنین کانالی در شاد راه‌اندازی شده است که دانش‌آموزان شبهات و سؤالات خود را می‌فرستند و در این راستا 6 هزار سؤال پاسخ داده شده است. همچنین 25 هزار روحانی به کمک مدارس آمده اند و 100 هزار مدرسه نیاز به اعزام روحانی دارند. 

باقرزاده افزود: با توجه به افزایش آسیب‌های اجتماعی به دلیل روابط خانوادگی ضعیف، فضای مجازی و ... خط تلفن 1570 راه‌اندازی شده تا والدین تماس بگیرند و مشکلات خود را مطرح کنند که دانش‌آموزان بیشتر از والدین تماس می‌گیرند.

وی در پایان تأکید کرد: آموزش و پرورش به کمک خانواده‌ها نیاز مبرم دارد و با توجه به مطالبه خانواده‌ها در رابطه با امور آموزشی فرزندان خود، باید نسبت به امور تربیتی آنها نیز حساس باشند.

انتهای پیام
captcha