کد خبر: 4124198
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۹

برگزیدگان جشنواره‌ هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند

پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شب گذشته پنجم اسفند در تالار وحدت با معرفی برگزیدگان به کار خود خاتمه داد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، آئین اختتامیه این جشنواره شب گذشته پنج اسفند در تالار وحدت برگزار شد. محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان در این مراسم حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم سیدعباس میرهاشمی، دبیرکل پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، گفت: خداوند را شاکرم که جشنواره هنرهای تجسمی فجر، آخرین بخش‌های فصل پانزدهم را طی می‌کند. جشنواره‌ای که جمعی از بزرگان عرصه هنر مانند زنده‌یاد حبیب‌الله صادقی و عبدالرحیم سیاهکارزاده، ۱۵ سال برای برگزاری آن زحمت کشیدند و آن را نزد ما به ودیعه گذاشتند. وظیفه ما ادای دین به کسانی است که توقع رشد جشنواره را دارند. امسال، تلاش کردیم رویه جشنواره را از حیث محتوا و فرم، به آنچه که باید نزدیک کنیم؛ به همین دلیل قالب‌های جدیدی را طراحی کردیم. همچنین قالب‌های متفاوتی را در نظر گرفتیم تا در مقیاس جغرافیای پهناور ایران، به عموم هنرمندان تجسمی ادای دین کنیم.

وی تاکید کرد: در دوره پانزدهم از حوزه بین‌الملل هم غافل نبودیم و آثار هنرمندان بین‌المللی عرصه کارتون و کاریکاتور را در قالب بخش «لبخندآفرینان جهان» میزبانی کردیم. در بخش «به افق امید» با محوریت طراحی پوستر، روی مبحث «جهاد تبیین» متمرکز بودیم و در نهایت، فصل دوم بخش «آینه در آینه» با تمرکز بر رشته عکاسی در موزه هنرهای معاصر تهران ارائه شد.

در ادامه مراسم، عبدالرضا سهرابی، مدیرکل هنرهای تجسمی و رئیس شورای سیاستگذاری پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بیان کرد: ساحت هنر از دیرباز تاکنون، تجلی‌گاه ناب معارف، مبانی و آرمان‌های بلند و معناساز انسانی و بستر مستعدی برای پالایش و تعالی فرهنگ، افکار و اندیشه‌های جاری در جوامع بوده است. اکنون، نقش بی‌بدیل و آینده‌ساز هنر در نمایش قله‌های پیشرفت، افتخار، رشد و شکوفایی ملّت‌ها و ترسیم حرکت در امتداد افق این قُلل رفیع، بر کمتر کسی پوشیده است.

برگزیدگان جشنواره‌ هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند

وی اضافه کرد: زبان هنر به عنوان بلیغ‌ترین و رساترین سیاق ممکن برای بیان حقایق و معانی ناب دینی و معرفتی، همیشه در متن توجه اهالی خوش‌قریحه و هنردوست سرزمین هنرپرورمان ایران، قرار داشته و دستمایه‌ هنرنمایی‌های سحرانگیز و چشم‌نواز هنرمندان توانمند و متعهد ایران اسلامی واقع شده است. فجر به مثابه آرمان بلند، یگانه و شکوهمند انقلاب اسلامی، تبلور اندیشه‌های متعالی پیر و مراد روشن‌ضمیرمان بوده و در امتداد آن با هدایت‌های داهیانه و رهبری حکیمانه فرزند خلفش، پیوندی استوار و ناگسستنی دارد.

وی افزود: نگارگری، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، گرافیک، مجسمه‌سازی، سفال و سرامیک، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنرهای جدید باشد تا عرصه‌ای مهیا برای ترغیب و تشویق رقابت سالم هنری و امکانی درخور شأن به منظور هرچه بهتر دیده شدن تلاش‌ها و تکاپوهای آحاد هنرمندان در نگارخانه‌ای به وسعت ایران اسلامی، میسر شود. اینجانب، رجاء واثق دارم که جشنواره هنرهای تجسمی فجر در کنار دیگر جشنواره‌های هنری متعلق به همه مردم ایران بوده و از ظرفیت‌های لازم برای عرض اندام حدأکثری عموم هنرمندان با علایق و سلایق گوناگون برخوردار است.

برگزیدگان جشنواره‌ هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند

سهرابی تاکید کرد: آثار نمایش‌یافته در فجر پانزدهم از یک سو نمایانگر افق‌های روشن رشد، پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی و از سوی دیگر تبلور روحیه ایثار، مقاومت و حماسه‌آفرینی ملّت بزرگ ایران بودند. بی‌تردید، موفقیت و سربلندی جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گام پانزدهم، مرهون بصیرت، آگاهی و هوشمندی هنرمندان شریف و غیرتمند سرزمین عزیز مادری‌مان ایران است که با حضور و همراهی پرشور خود در این رخداد هنری، برگ زرین دیگری را در دفتر خوش‌نقش و نگار هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی ایران ورق زدند.

برگزیدگان جشنواره‌ هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند

وی تصریح کرد: خداوند مهربان را شاکریم که توفیق و تفضل مداوم خود را شامل حالمان ساخت تا برای نخستین بار در تاریخ برگزاری جشنواره‌های هنری فجر، مفتخر به اعطای «جایزه ویژه جهاد تبیین» به هنرمندان برگزیده، از سوی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی باشیم. امید است که این توفیق مبارک، زمینه‌ساز ورود و عملگری مضاعف و موثر هنرمندان عزیزمان در میدان خطیر جهاد تبیین باشد.

برگزیدگان

بخش تصویرسازی

نفرات شایسته تقدیر: الهام زمانی از مشهد، سیدرسول میردامادی از کرج

نفر برگزیده: مجید ذاکری

بخش حجم

نفرات شایسته تقدیر: احمد رنجبر رفیع از کرج، زهرا شهامت‌پور از تهران، امیرحسین میرقیصری از قم

نفر برگزیده: مجتبی شاکری از کاشان

بخش خوشنویسی

نفرات شایسته تقدیر: محمد بازیار از گنبد، امیر دانش مراغی از مراغه و رحمان غلامی از همدان

نفر برگزیده: حامد فقیهی از قم

بخش طراحی گرافیک

نفرات شایسته: علی پیشدار از بندرعباس، محمد متقی‌منش از اهواز

نفر برگزیده: محمد ترک از اهواز

بخش عکاسی

نفرات شایسته تقدیر بدون رتبه‌بندی: امیر عنایتی از تربت حیدریه، سعید قاسمی از اهر

نفر برگزیده: امین برنجکار

بخش کارتون و کاریکاتور

نفرات شایسته تقدیر: حسین رحیم‌خانی و سالار عشرت‌خواه از تبریز

نفر برگزیده: عباس محمدجو از قم

بخش نقاشی

نفرات شایسته: علیرضا حسینی صدر از تبریز و سجاد گمار از تویسرکان

نفر برگزیده: آذر امیدی از تهران

بخش نگارگری

نفرات شایسته تقدیر: روح‌الله پروین از قم، زینب رجبی و ژیلا شیری از تهران

نفر برگزیده: زینب شاهی از تهران

جایزه ویژه «جهاد تبیین»

جایزه این بخش به مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال همراه با تندیس ویژه به سیداحسان باقری هنرمند رشته عکاسی اهدا شد.

همچنین سعید قاسمی دیگر هنرمند رشته عکاسی نیز در بخش «جهاد تبیین» شایسته تقدیر شناخته شد.

بخش ویژه «قله‌ها»

نفر برگزیده: محمد صابر شیخ‌رضایی در بخش طراحی گرافیک

نفرات شایسته تقدیر: رضا بدرالسماء در بخش تصویرسازی، مصطفی عابدینی در بخش خوشنویسی، محمدعلی رجبی در بخش کارتون و کاریکاتور،  روح‌الله جوانی در بخش عکاسی.

«تجسم هنر»

علی سرگزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان و علیرضا نوروزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی به عنوان مدیران کل برگزیده بخش «تجسم هنر» معرفی شدند. همچنین حمید بهجت مدیر هنری استان آذربایجان غربی و ابوالقاسم طحانیان مدیر هنری استان بوشهر نیز عنوان مدیران هنری برگزیده بخش «تجسم هنر» را به خود اختصاص دادند.

مفاخر هنرهای تجسمی ایران

محمدعلی کشاورز در بخش پژوهش

رضا بدرالسماء در بخش نگارگری

فرهاد جمشیدی در بخش تصویرسازی

محمدکاظم حسنوند در بخش نقاشی

محمدعلی جدیدالاسلام در بخش عکاسی

محمدعلی موحدیان عطار در بخش طراحی گرافیک

محمدطاها بهبهانی در بخش مجسمه‌سازی

انتهای پیام
captcha