حجتالاسلام و المسلمین سیدرضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفت وگو با ایکنا، درباره مسمومیتهای سریالی اخیر دختران دانشآموز در کشور و برخی انتقادات نسبت تأثیر به دیر وارد عمل شدن نهادهای مربوطه بر فراهم کردن زمینه شایعهسازی رسانههای معاند گفت: خداوند در آیه 186 سوره آل عمران بحث «جنگ روانی» را مطرح میکند؛ «لَتُبْلَوُنَّ فِي أَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا أَذًى كَثِيرًا ۚ وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ» (قطعاً در مالها و جانهايتان آزموده خواهيد شد، و از كسانى كه پيش از شما به آنان كتاب داده شده و نيز از كسانى كه به شرک گراييدهاند، سخنان دلآزار بسيارى خواهيد شنيد، واگر صبر كنيد و پرهيزگارى نماييد، اين ايستادگى حاكى از عزم استوار شما در كارهاست.)
وی افزود: این آیه بیانگر آن است که دشمنان جنگ روانی را با هدف به خطر انداختن امنیت جامعه، ممانعت از پیشرفت و سازندگی و مغشوش کردن افکار و ذهنها راه میاندازند. در خصوص ما نیز دشمنان یک روز ترور و جنگ تحمیلی و یک روز تهدید و یک روز تحریم را اتخاذ میکنند و یک روز هم جنگ روانی و شایعهسازی را در حوادث چند ماهه اخیر و به ویژه این مسمومیتها را در دستور کار قرار میدهند و این ما هستیم که باید در مقابل چنین جنگی از قبل آمادگی لازم را داشته باشیم و به موقع وارد میدان شویم تا آنها نتوانند مدیریت افکار عمومی را با شایعهسازی در دست بگیرند.
حجتالاسلام اکرمی در خصوص راهکارها و اقدامات داخلی در مقابل چنین اتفاقات و جریانهای مشکوکی گفت: باید دو کار را در مقابله با این اتفاق انجام داد؛ اول اینکه همه دستگاههای مربوطه در زمینه مرتبط با حوزه کاری خود یک متولی را برای دادن اطلاعات و سخنگویی معرفی کرده تا مسئله تناقضگویی میان مسئولان، به شایعهسازی دامن نزند. یعنی وزارت آموزش و پرورش در خصوص ابعاد بهداشتی و پزشکی مسئله صحبت نکند و آن را به وزارت بهداشت واگذار کند یا در حوزه مسائل امنیتی و اطلاعاتی مربوط به این اتفاقات وزارت کشور یا وزارت اطلاعات اظهارنظر کند و افراد و نهادهای غیر مرتبط در این خصوص اظهارنظر نکنند. در حقیقت هم باید پیشگیری و هم درمان کرد و هم صورت مسئله را مشخص کرد.
عضو جامعه روحانیت مبارز بیان کرد: دومین اقدام را مردم باید انجام دهند و آن این است که هر سخن و اطلاعاتی را به راحتی نپذیرند و آن شایعه را تبلیغ نکنند و انتشار ندهند. خداوند در همین آیه به مردم میفرماید اگر در مقابل شایعهسازی مقاومت کرده و آن را رد کنند و با شایعهسازان برخورد نمایند و تقوای الهی را مراعات کنند، قطعا جامعه نیز به راحتی تحت تأثیر این شایعات قرار نمیگیرد.
وی با اشاره به ضرورت پیگیری و برخورد جدی با عاملان این اتفاق گفت: به هر حال نمیتوان افکار عمومی و فضای مجازی را نادیده گرفت و خواسته یا ناخواسته این شایعات بر روی مردم تأثیر میگذارد و این مستلزم آن است که مسئولان سریعتر ریشه اصلی این اتفاق را شناسایی کرده و به مردم معرفی کنند و این پیگیری زمینه اعتماد مردم را به دولت بیشتر فراهم میکند و دست شایعهسازان را میبندد و مردم هم با مشاهده این اقدامات جدی کمتر به شایعات و اطلاعات غیر مستند و بدون منبع توجه میکنند.
حجتالاسلام اکرمی تصریح کرد: در حقیقت باید سطح آگاهیهای مردم را به حدی ارتقا داد که در عین حال که شایعات را میشنوند به تعبیر این آیه شریفه آن را نپذیرند. در چنین وضعیتی هم رسانههای بیگانه و دشمن به دنبال اندک بهانهای هستند تا این اتفاقات را به شدت بزرگنمایی کنند و با پیروی از سیاست تبلیغاتی گوبلز یک دروغ را آنقدر تکرار میکنند تا باورپذیر شود و ذهن مردم را نسبت به همه مسئولان و کلیت نظام بدبین کنند.
عضو جامعه روحانیت مبارز یادآور شد: بهتر بود مسئولان امنیتی، تبلیغی و رسانهای کشور با استفاده از تجربه اقدامات دشمن در حوادث همین چند ماه اخیر سریعتر و جدیتر به این قضایا ورود میکردند تا ابعاد آن این قدر گسترده نمیشد.
انتهای پیام