به گزارش ایکنا؛ به نقل از میدل ایست نیوز، دیدهبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد: تقریباً درآمد ماهانه 40 درصد از خانوادههای لبنانی 100 دلار یا کمتر و 90 درصد کمتر از 377 دلار است.
بر اساس این گزارش در پایان سال گذشته، سطح فقر و نبود امنیت غذایی در کشور لبنان، به ویژه نزد مردم کمدرآمد نگرانکننده بوده است؛ چنان که در 43 درصد از خانوادههای کمدرآمدی که شامل آمار بودهاند، یک شخص بزرگسال یک روز کامل را بدون غذا سپری میکند.
همچنین این گزارش حاکی از آن است که بیشتر مردم در لبنان قادر به تأمین حقوق اجتماعی و اقتصادی خود نیستند و تقریباً درآمد ماهانه 40 درصد از خانوادههای لبنانی 100 دلار یا کمتر و 90 درصد کمتر از 377 دلار است.
در سال 2019، سرنوشت این بود که «احمد العنانی»، پدر سه فرزند در لبنان، پس از برخورد با خودرو فلج شود.
احمد به وبگاه العربی الجدید میگوید که در منزل میمانم، زیرا قادر به راه رفتن نیستم و خانه را فروختم تا پس از حادثه هزینه درمانم را بپردازم و از قطع شدن پایم جلوگیری کنم.
در حال حاضر در خانهای اجارهای که شامل یک اتاق کوچک شبیه پناهگاه در منطقه التبانه(شمال) است زندگی میکنم، ولی خوشبختانه صاحب خانه هر چند مدت در تأمین غذایمان به ما کمک میکند.
العنانی امور خود را به خدا میسپارد و در انتظار کمک انجمنها و نیکوکاران است تا در ماه مبارک رمضان با دریافت سهمیههای غذایی، مواد غذایی مورد نیاز خانواده خود را تأمین کند.
وی در ادامه میگوید که ما حاضریم برای دریافت یک کیسه برنج خواهش کنیم و فرزندانمان را مجبور به خواب میکنیم تا گرسنگی خود را فراموش کنند.
همچنین «رجاء احمد»، زن بیوهای که با پسر و عروس و نوهاش زندگی میکند از رنج بسیار خود میگوید: گدایی میکنم حتی برای یک قرص نان تا شکم نوه کوچکم را سیر کنم و شرایط بسیار بد است. ما غذا و برق و دارو نداریم، چگونه برای ماه رمضان آماده شویم یا به تزئینات و غیره فکر کنیم؟
وی در ادامه می گوید که من کار نمیکنم و پسرم نیز کار نمیکند.
از سوی دیگر، «خضر حیدر» از منطقه ضنیه(شمال) از عدم انجام بسیاری از آداب و رسوم صحبت میکند و میگوید که برخی از غذاها را به ندرت میتوانیم استفاده کنیم، شاید یک یا دو بار در طول ماه مبارک و مجبور شدهایم که از آنچه دوست داریم و آنچه فرزندانمان میخواهند بگذریم و بر اساس توانمان به خرید مواد غذایی اساسی یا مقدار کم اکتفا کنیم، زیرا قیمت گوشت، ماهی، مرغ، نوشابه و به ویژه مواد خوراکی خاص ماه رمضان بسیار گران است.
خضر در ادامه میافزاید که ما روز به روز زندگی میکنیم و با وجود شرایط سخت سعی میکنیم که رسم تزئینات ماه رمضان و مفاهیم این ماه مبارک را حفظ کنیم.
من به عنوان نگهبان فعالیت میکنم و به شدت تلاش میکنم که مقاومت کنم و نیازهای خانوادهام را تأمین کنم و شادی را برای جگرگوشههایم به ارمغان بیاورم.
از سوی دیگر، به اعتقاد «محمد غربیه»، دانشجوی علوم سیاسی و از اهالی نبطیه(جنوب) که در شغل پدر خود در زمینه تهویه هوا و کولر نیز فعالیت دارد، با وجود بحران شدید اقتصادی همچنان حال و هوای ماه رمضان در درون مردم وجود دارد و آمادگیها برای ورود به ماه مبارک با تزئینات و فانوسها، ولی به میزان کمتر برقرار بوده است.
انتهای پیام