کد خبر: 4133320
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۱:۵۲
علیرضا محجوب:

مسئولان نمایشگاه قرآن نقاط قوت و ضعف نمایشگاه را از زبان دیگران جویا شوند

دبیرکل خانه کارگر به برگزارکنندگان نمایشگاه قرآن پیشنهاد داد تا بلافاصله پس از اتمام نمایشگاه، جلسات نقد و بررسی فعالیت‌های صورت گرفته را برگزار کرده و از همه تجربیات به دست آمده استفاده کنند و گفت: هیچ دانشی تمام شدنی نیست و بهتر است مسئولان از تمامی افراد کمک بگیرند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف نمایشگاه را کشف کرده و آن‌ها را به خوبی رصد کنند.

علیرضا محجوبعلیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر در گفت‌و‌گو با ایکنا، در رابطه با نقاط قوت و ضعف سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ضمن خداقوت به برگزارکنندگان این نمایشگاه، اظهار کرد: در نمایشگاه امسال برخی قسمت‌ها به لحاظ جانمایی کمتر و برخی نیز بیشتر مورد استقبال قرار گرفتند که این مسئله یک اشکال فنی است و باید برطرف شود تا بخش‌های مختلف نمایشگاه به لحاظ جانمایی در سال‌های بعد طوری تعبیه شوند که به خوبی از سوی مخاطبان دیده شوند.

وی افزود: البته این مسئله هنر برگزارکنندگان نمایشگاه است که باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا هیچ بخش و غرفه‌ای از چشم بازدیدکننده دور نباشد؛ چراکه تعریف کردن برخی از بخش‌های نمایشگاه در زاویه‌های دور و خارج از دید باعث می‌شود تا مخاطبان نتوانند از آن‌ها بازدید و استفاده کنند. قسمت‌های مختلف نمایشگاه متعلق به همه است و همگان باید بتوانند از آن‌ها به خوبی بازدید کنند و بهره ببرند.

جانمایی بخش‌های مختلف نمایشگاه

محجوب ادامه داد: برنامه‌ریزی‌ها برای تعبیه و جانمایی بخش‌های مختلف نمایشگاه باید به گونه‌ای باشد که قسمت‌های مربوط به نهادهای مختلف لشکری و کشوری و مؤسسات مختلف قرآنی و علمی به خوبی در معرض دید مخاطبان قرار گیرد.

دبیرکل خانه کارگر با اشاره به اینکه کار قرآنی باید به دست مردم توسعه پیدا کند و پیش رود، اظهار کرد: آنچه که از سوی مردم انجام می‌گیرد، تأثیرگذاری بسیار بیشتری در جامعه خواهد داشت. امروز بسیاری از قرآنیان هستند که شاید کارهای ساده‌ای نیز انجام دهند اما همین کارهای ساده ممکن است به الگو تبدل شود. مسئولان باید زمینه را به گونه‌ای فراهم کنند که این فعالیت‌ها در معرض دید مردم قرار گرفته و آحاد جامعه نیز بتوانند به آن‌ها تمسک پیدا کنند.

وی با بیان اینکه کارهای رسمی قرآنی که از سوی نهادهای مختلف انجام می‌شود، هزینه‌بر است، گفت: برخلاف این امر، فعالیت‌های قرآنی که عمیقاً در بافت اجتماعی کشور انجام می‌شود، هزینه کمتر و تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. چنین فعالیت‌های مردمی باید به منصه ظهور رسیده و جامعه از آن استفاده کند. در گذشته مکتب‌خانه‌ها، جلسات قرآنی و ... از جمله سنت‌هایی بودند که به نوعی از یاد رفته‌اند و امروز وظیفه همگان است که این سنت‌ها را چهره کرده و به جامعه نمایش دهند.

محجوب با اشاره به نقاط قوت نمایشگاه قرآن کریم نیز بیان کرد: البته برخی از بخش‌های نمایشگاه نیز به خوبی جانمایی شده و مورد استقبال فراوان مردم قرار گرفته است. امسال اولین بار است که خبرگزاری‌ها در ابتدای خط مقدم نمایشگاه قرار گرفته‌اند که این موضوع پیام خوبی برای جامعه قرآنی است. معمولاً فعالیت خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اطلاعاتی نمایشگاه نیز در گذشته دیده نمی‌شد اما امسال فعالیت خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) پیشانی کار نمایشگاه است. البته باید جانمایی شبکه‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی و نهادهای پرمخاطب مانند آموزش و پرورش و ... به گونه‌ای باشد که همراه با دارا بودن مکان‌های مناسب و بزرگتر، به خوبی در معرض دید مردم قرار گیرند.

وی با اشاره به جمله‌ای از غلامعلی حدادعادل، رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی که «بگذارید تا قرآن مردمی باقی بماند، نباید قرآن را به سمت تجمل ببریم»، گفت: باید کاری کنیم که فعالیت‌های قرآنی، مردمی باقی بماند و مردم آن را توسعه دهند. توسعه مردمی قرآن یعنی شناساندن فعالیت‌های قرآنی ناشناخته‌ای که در مناطق مختلف کشور انجام می‌شود.

راهکار توسعه فرهنگ قرآنی

محجوب با بیان اینکه باید فعالیت‌های قرآنی را در جامعه شناسایی و واقعی‌سازی کنیم، تصریح کرد: امروز هستند کسانی که بی‌توقع در راه قرآن خدمت می‌کنند و مسئولان در این زمینه وظیفه دارند تا این افراد خالص را پیدا کرده و فعالیت‌های ایشان را به مردم نمایش دهند؛ این معرفی‌ها باعث توسعه فرهنگ قرآنی می‌شود.

دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه هدف از برپایی نمایشگاه قرآن، ترویج قرآن، معارف قرآنی و ترویج راه‌های آموزش، تحقیق، پژوهش و فرهنگ‌سازی در باب قرآن است، گفت: امسال شاهد زرق و برق بیشتر نمایشگاه بودیم، ولی باید بگویم کارهای عمیق برای مخاطبان قرآنی را کمتر مشاهده کردیم. با این همه باید تمامی دست‌اندرکارانی که در برپایی نمایشگاه خدمت کردند را تحسین کنیم. برپایی چنین نمایشگاهی با این وسعت، از جمله کارهای وقت‌گیری است که نمی‌توانیم تلاش فراوان زحمتکشان این امر را نادیده بگیریم.

برنامه‌های دارالقرآن خانه کارگر

وی با اشاره به برنامه‌های دارالقرآن خانه کارگر در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بیان کرد: امسال فعالیت‌ها و برنامه‌های دارالقرآن به صورت جدی‌تر و واقعی‌تر انجام شده و از عملکرد این بخش راضی هستیم. همچنین، بهره‌ای را که در نمایشگاه امسال به دنبال آن بودیم، به دست آوردیم و توانستیم برنامه‌های خود در زمینه ثبت‌نام کارگران، ارائه خدمات قرآنی به ایشان و ... را به خوبی پیش ببریم.

محجوب با بیان اینکه جذاب‌ترین بخش نمایشگاه امسال بخش خبرگزاری‌ها بود، به فعالیت‌های 20 ساله ایکنا اشاره کرد و گفت: خبرگزاری ایکنا در طول این 20 سال توانست جایگاه قرآن را در عرصه خبرگزاری به شایستگی نمایان کند. این خبرگزاری جایگاه خوب و ارجمندی داشته و نقش بارزی در ترویج افکار و دانش قرآنی دارد. مقام ایکنا با اتفاقات خوبی که در عرصه خبری رقم می‌زند، متعالی بوده و متعالی‌تر خواهد شد.

دبیرکل خانه کارگر به برگزارکنندگان نمایشگاه نیز پیشنهاد داد تا بلافاصله پس از اتمام نمایشگاه، جلسات نقد و بررسی فعالیت‌های صورت گرفته را برگزار کرده و از همه تجربیات به دست آمده استفاده کنند. هیچ دانشی تمام شدنی نیست و بهتر است تا مسئولان از تمامی افراد کمک بگیرند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف نمایشگاه را کشف کرده و آن‌ها را به خوبی رصد کنند.

وی با بیان اینکه در امر توسعه فرهنگ قرآنی باید رو به جلو باشیم، اظهار کرد: امسال انسجام لازم آن‌گونه باید و شاید در میان نهادها و مؤسسات مردم‌نهاد پدید نیامد که امیدواریم این نکته مورد توجه مسئولان و برپاکنندگان نمایشگاه قرار گیرد. در این زمینه باید گفت‌و‌شنودهای فراوانی رخ دهد تا شور و شوق قرآنی فضای جامعه را دربرگیرد. این هنر ماست که بتوانیم چنین شور و شوقی را میان مردم ایجاد کنیم. تلاش‌های فراوان مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مصلای تهران و تمامی افرادی که در برپایی نمایشگاه سهم داشتند را ارج نهاده و تحسین می‌کنیم؛ چراکه تلاش زیادی در این زمینه صورت گرفته و استقبال مردم مهمترین پاداش این زحمات است.

گفت‌وگو از معصومه صبور

انتهای پیام
captcha