سیدمحمدحسین چاوشیان، مدیر بخش مشاورههای قرآنبنیان سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم و مدیر مؤسسه خاتم در گفتوگو با ایکنا در حاشیه نمایشگاه بیان کرد: یکی از مشکلاتی که جامعه ما با آن مواجه شده و تلاشهای زیادی نیز برای رفع آن میشود مسئله فرهنگ گرفتن مشاوره است، فرهنگ مشاورهای که بر اساس آموزههای قرآن کریم و اهل بیت(ع) باشد.
وی ادامه داد: مشاورههای مختلفی را در سطح کشور داریم، حتی با نام مشاوره اسلامی که بعضاٌ مورد تأیید نیست از این حیث که شاید به صورت علمی و آکادمیک به آن نگاه نشده است و یا مشاورههای غربی که الان وجود دارد و هرچند ساحت آکادمیک و علمی دارد و فارغالتحصیلان روانشناسی هستند اما بعضاً توصیهها، مشورتها و راهبردهایی که ارائه میشود راهبردهایی نیست که مطابق با آموزههای قرآن باشد.
چاوشیان اظهار کرد: قرآن کریم را بر این اساس که «تِبْيَانًا لِكُلِّ شَيْءٍ» است و برای همه مسائل فردی، خانوادگی و اجتماعی در همه شئون و ساحتها برنامه و راهبرد دارد به عنوان پایه و مبنای مشاورههای قرآنبنیان قرار دادهایم. تمام 70 مشاور ما که در شبهای نورانی رمضان اینجا هستند و همینطور 300 مشاوری که به صورت مجازی در پلتفرم «ارم مشاور» خدمات مشاوره ارائه میدهند، دارای مدارک دکترای روانشناسی، مشاوره، علوم تربیتی، روانشناسی بالینی و ارشد هستند و علاوه بر صلاحیتهای آکادمیک از صلاحیتهای اخلاقی و صیانتی نیز برخوردار هستند و احراز این صلاحیتها جزء ویژگیهای بارز مشاوران قرآنبنیان است. قاعدتاً مشاورهای که علمی، اخلاقی و معنوی باشد، مشاوره ویژهای است که در طول این سالها مغفول مانده است.
مدیر مؤسسه خاتم با طرح این موضوع که در جامعه خلأ مشاوره قرآنبنیان را حس میکردیم، گفت: اوایل کار که سال گذشته بود این عنوان خیلی جا نیفتاده بود. امسال بسیاری از مدیران ارشد دولتی و حاکمیتی وقتی صحبت میشد اذعان میکردند که جای مشاورههای قرآنبنیان در خانوادههای ایرانی خالی بوده است. امسال فضای سامانمند در نمایشگاه قرار داده شده و ما امنیت را برای مشاوران و مراجعان حاکم کردهایم، مشاوره باید طوری باشد که انسان بتواند به آن فرد اعتماد کند، یعنی اعتماد و امنیت از ارکان یک مشاوره صحیح و خوب و اصولی است.
وی افزود: تمام تدابیر اندیشیده شده، سامانه هوشمندی که فراهم شده و بزرگواران در کمتر از یک دقیقه میتوانند ثبت نام کنند و هر مشکلی در حیطه فردی، تربیتی، زوجین، پیش از ازدواج، استعدادیابی، نوجوان، کودک، فرزندآوری، هر یک از این مشکلات را داشته باشند راهنمایی میشوند و میتوانند از مشاورههای ما بهره بگیرند.
چاوشیان بیان کرد: ویژگی ممتاز دیگری که میتوانیم از آن نام ببریم، صددرصد تخفیف رمضان کریم است. اگر ما مشاورهها را رایگان قرار دادیم به این معنا نیست که از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، بلکه مشاورهای ما از بهترینهای حوزه و دانشگاه هستند. ما سالها در این حوزه کار کردهایم، افرادی بودند که حتی تجربه این کار را داشتند اما مدرک نداشتند و ما نتوانستم آنها را دعوت کنیم. وقتی کاری را با نام قرآن انجام میدهیم باید تمام شئونمان قرآنی باشد. تمام ساحتش منظم، اصولی و نظاممند باشد.
وی عنوان کرد: صدها نفر اینجا به برکت قرآن کریم خدمات مشاوره دریافت میکنند، ما همه اینها را مدیون قرآن هستیم و امیدواریم مسئولان ارتقای فرهنگ مشاوره را جدی بگیرند و توجه جدی داشته باشند. بدون تعارف خانواده و مسائل تربیتی ما پاشنه آشیل نظام است، پاشنه آشیل نظام ارز و دلار و طلا نیست، گرچه مسائل اقتصادی و معیشتی بسیار سخت شده و روی حوزههای دیگر تأثیر میگذارد، اما فرض بگیرید که همه اینها حل شد، وقتی مشکل تربیتی حل نشود ما باز هم مشکلات و آسیبهای اجتماعی را تجربه خواهیم کرد. لذا ارتقای فرهنگ مشاوره یک راهبرد اصولی است. اگر یک مشاوره اصولی ارائه دهیم هم در ساحت فردی و هم خانوادگی و در نهایت ساحت اجتماعی توفیقاتی خواهیم داشت و هم اینکه خشم اجتماعی کاهش پیدا میکند.
بخش ویژه مشاوره نوجوان
چاوشیان اظهار کرد: بخش ویژه ما امسال بخش مشاوره نوجوان است و بسته تربیتی خاصی را برای ایشان در نظر گرفتهایم. مؤسسه ما یک مؤسسه چند منظوره است. پایگاه خبری، فصلنامه علمی به پنج زبان، گروه جهادی و محرومیتزدایی و گروه مستندسازی خاتم مدیا را داریم که کارش تولید مستند در حوزه اجتماع، خانواده و زنان است. در حوزه مشاوران نیز انجمنی را با عنوان «ارم» داریم که مخفف انجمن روانشناسان و مشاوران است که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال گذشته به ثبت رسید.
وی گفت: با پایان نمایشگاه قرآن سال گذشته، کارمان برای شبکهسازی مشاوران و فراهم کردن سامانه شروع شد. از مدیران بخواهید توضیح دهند که چه نوآوری را در سی و یکمین دوره که سال آینده است، خواهند داشت و چه کار میکنند که مردم را با این همه اقتضائات و سلایق مختلف زیر پرچم قرآن جمع کنند. شروع نمایشگاه قرآن سال آینده باید از اتمام همین پایان نمایشگاه صورت بگیرد، نگذاریم یک ماه قبل و تازه دبیرخانه را شکل دهیم. یک سال باید دبیرخانه برای نمایشگاه فعال باشد، همه گروههایی که هستند آسیبشناسی و گروههای موفق تشویق شوند تا بتوانیم در شأن قرآن باشیم، انتظار است که بعد از سی سال نمایشگاهی در طراز قرآن و جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی داشته باشیم.
مدیر بخش مشاورههای قرآنبنیان سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم بیان کرد: نکتهای که برای ما خیلی اهمیت دارد این است که مهمتر از استقبال مراجعان برای ما رضایت این افراد است و این رضایت زمانی حاصل میشود که ما در پناه قرآن کریم مراجعان را تکریم کنیم. همین سامانه هوشمند باعث میشود که وقت مراجعان هدر نرود و از بخشهای مختلف دیدن کنند، ضمن اینکه اینجا هم بعد از افطار با کیک و چایی پذیرایی میشوند. تکریم مراجعان برای ما اهمیت بالایی دارد. تکریم باعث میشود که صددرصد رضایت از مشاوران وجود داشته است. مردممداری و مخاطبشناسی است که برای ما مفید است و به واسطه آن میتوانیم ذائقههای مختلف را بشناسیم.
انتهای پیام