کد خبر: 4139096
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۸
حجت‌الاسلام سعدی:

اقتدار قوه قضائیه در تحقق مبانی قرآنی حاکم است + صوت

رئیس امور فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه اگر فضای دستگاه قضا قرآنی شود، قطعاً می‌تواند با سلامت، صلابت، شجاعت و اقتدار به کار خودش ادامه دهد و در خدمت مظلومان باشد، گفت: تنها انس با قرآن است که می‌تواند قدرت تشخیص حق و باطل و عدالت را در انسان ایجاد و تقویت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید سعدی، رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه در گفت‌وگو با ایکنا، در پاسخ به سؤالی مبنی بر جایگاه پرداختن به مبانی و مفاهیم قرآنی در اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های قوه قضائیه گفت: تمام قوانین ما، خصوصاً اصول قوانین اساسی متخذ از قرآن و فقه شریف است.  

رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه با قدردانی از فعالیت ایکنا در تبلیغ و ترویج قرآن کریم و اهمیت پوشش خبری محافل و مراسم قرآنی افزود: آشنایی با قرآن و مبانی قرآنی به عنوان یک اصل فوری و لازم برای تمام آحادی که در قوه قضائیه مشغول به کار هستند، لازم و ضروری است. تفاوتی هم نمی‌کند که این فرد کارمند یا قاضی باشد. همه بایستی با قرآن آشنا شده و با آن مأنوس باشند و قرآن را در هر حالی چراغ راه خود قرار دهند.

وی ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی‌هایی که در امور فرهنگی و بسیج قوه قضائیه انجام شده، با انتخاب مکان‌ها و زمان‌های مختلف و در فرصت‌های ناب قرآنی همچون ماه مبارک رمضان که آن را پشت سر گذاشتیم، تبلیغ و تفهیم مبانی قرآنی را در دستور کار داریم. به عنوان مثال در قالب برپایی محافل انس با قرآن، به تبلیغ و ترویج مبانی قرآنی می‌پردازیم.

سعدی با تاکید بر اینکه توجه ما در این فرصت‌ها بر روی خواندن قرآن، مفاهیم قرآن و آشنایی با احکام قرآنی است، گفت: در تمامی محافل قرآنی تلاش می‌کنیم، آیات الاحکام بررسی و تذکرات قرآنی ارائه شود. به مرور زمان این مبانی بین ما واگویه و تکرار می‌شود و این اقدام در طول زمان باعث می‌شود بتوانیم یک فضای قرآنی مداوم داشته باشیم.

کسی که پای منبر قرآن زانو بزند نمی‌تواند ظالم باشد

رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد: اگر فضای قوه قضائیه قرآنی شود، قطعاً می‌تواند با سلامت، صلابت، شجاعت و اقتدار به کار خودش ادامه دهد و در خدمت مظلومان باشد. قرآن برای همه ما پیام دارد و می‌گوید: «فَأَمَّا ٱلیَتِیمَ فَلَا تَقهَرۡ وَأَمَّا ٱلسَّآئِلَ فَلَا تَنهَرۡ (9 و 10 / ضحی)»؛ کسی که پای منبر قرآن زانو بزند و درس‌های قرآنی را فرا گیرد، نمی‌تواند ظالم باشد، ستم کند و در مسیری غیر از راه خدا گام بردارد؛ بنابر این ما دوست داریم در فضای قرآن تنفس کرده زندگی و لحظات خودمان را سپری کنیم.

کد

وی در پاسخ به این سؤال که جامعه ما چگونه قرآنی می‌شود تا کمتر شاهد آسیب‌های اجتماعی و مشکلات امروز نباشیم به ایکنا گفت: قوه قضائیه جدای از جامعه نیست و در جامعه ما همین مطالب نیز وجود دارد. امروز براساس آمارها و سنجش بخش‌هایی از جامعه که با قرآن سر و کار دارند، سالم‌تر هستند، اما کسانی که از قرآن و فرهنگ آن جدا هستند و از یاد و ذکر خدا اعراض کرده‌اند زندگی‌شان بنا به گفته قرآن زندگی سالمی نیست. «وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکًا».

سعدی با بیان اینکه بایستی تلاش کنیم تا فرهنگ قرآنی را در بین آحاد جامعه به صورت مویرگی داشته باشیم، گفت: متاسفانه امروز بخش‌هایی از جامعه که از قرآن جدا هستند با استدلال و دلیل بسیار به دستورات قرآن پی‌ می‌برند. به عنوان مثال در مورد حجاب، قطعا کسی که با قرآن آشناست و آیات سوره مبارکه نور را تلاوت می‌کند، دوست دارد جز کدام گروه باشد؟ آن‌هایی که مخاطب قرآن و با احترام هستند یا آن‌هایی که شکل دیگری دارند؟

رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه با تاکید بر اینکه تنها با تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) می‌توان راه درست را پیدا کرد و به سعادت رسید، گفت: کسی که با قرآن انس نداشته باشد و آن را نخواند، اقدام به گناه برای او راحت‌تر صورت می‌گیرد، مثلاً راحت‌تر سرقت می‌کند. اما کسی که انس با قرآن دارد و با مبانی و مفاهیم آن آشناست و به آن‌ها اعتقاد دارد به هیچ وجه به سراغ گناه نمی‌رود و فحشا نمی‌کند.

تمامی نیاز‌های بشر در قرآن بررسی می‌شود

وی اظهار کرد: قرآن مدرسه و کلاسی سراسر نور است که مطالب مختلف در همه موضوعات در آن گنجانده شده است و تمامی نیاز‌های بشر در آن بررسی می‌شود و لذا نباید آن را فراموش کنیم. قرآن، یک فرقان است که انسان را به بلوغ می‌رساند تا درست تشخیص دهد. تنها انس با قرآن است که می‌تواند قدرت تشخیص حق و باطل، عدالت و ظلم، زشت و زیبا و ایمان و کفر را در انسان ایجاد و تقویت کند.

سعدی گفت: در خود قوه قضائیه و امور فرهنگی و بسیج تلاش می‌کنیم که فرهنگ انس با قرآن را گسترش دهیم و تلاش می‌کنیم برنامه‌هایی که پیش‌بینی شده را اجرایی و عملیاتی کنیم. به عنوان مثال در سال گذشته مسابقاتی را در سراسر کشور در حوزه قرآن داشتیم و افراد برگزیده آن هم تجلیل شدند؛ لذا تلاشمان این است در سال آتی مسابقه نهایی و فینال دوره جدید این مسابقات را برگزار کنیم تا مجدد وارد مرحله مقدماتی برای سال بعد شویم.

کد

وهاب خدابخشی

انتهای پیام
captcha