حجتالاسلام والمسلمین مهدی فاطمیپور، معاون فرهنگی ـ سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با ایکنا، به جایگاه برنامههای قرآنی در میان دانشجویان کشور و عوامل موثر بر اینگونه فعالیتها اشاره کرد و گفت: حوزه فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها جز حوزههای پر استقبال از سوی دانشگاهیان است بهعنوان مثال در مسابقات قرآنی دانشجویان از نهادهای مختلف ازجمله دانشگاههای علوم پزشکی چیزی بالغ بر ۵۰ هزار نفر از دانشجویان وزارت بهداشت در بخشهای مختلف این رویداد قرآنی مشارکت کردند و این مسابقات توانست این دانشجویان را به خود جذب کند.
وی ادامه داد: این اتفاق نشان میدهد که اقبال دانشجویی به این مسابقات زیاد است. البته ما در جشنوارههای قرآنی سراسر کشور، اعدادی همچون ۳۰۰ هزار نفر و مانند آن را هم در بین همه دستگاههای آموزش عالی تجربه کردهایم و بعضا هم تجربه میشود؛ لذا در فضای دانشجویی نسبت به برنامههای قرآنی به صورت جدی علاقه وجود دارد. روح پاک و حقیقتجو و حس و حال جوانی یک تناسب و نیازی را نسبت به معارف دینی طلب میکند و قرآن کریم معارف اهل بیت(ع) ظرفیت خوبی برای این موضوع است.
معاون فرهنگی ـ سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: در این مسیر بایستی به یکسری از موضوعات توجه داشته باشیم و با برنامهریزی به هنگام، تنوع در برنامهها، استفاده از متنهای جذابتر و اساتید موفق این حوزه و همچنین تنوع در قالب، زمان اجرا و تنوع به محیطهای دانشجویی ازجمله خوابگاه، مسجد و نمازخانههای دانشجویی و همچنین محیطهای اداری و حتی مراکز درمانی، تلاش کنیم تا این اتفاق رقم بخورد. در این صورت قطعا گستره بیشتری را درگیر خودش خواهد کرد.
فاطمیپور با تاکید بر اینکه همه این اتفاقات قرآنی و رویدادهایی مانند آن بهانهای است برای ارتباط بیشتر با قرآن و معارف الهی گفت: این رویدادها و مسابقات بهانهای است برای آشنایی بیشتر با معارف انسانساز قرآن کریم و اهل بیت(ع) و همچنین بهانهای برای کاربست این موارد در زندگی فردی و اجتماعی است.
وی بیان کرد: همه تلاشمان را باید انجام دهیم که این جشنوارهها، رویدادهای قرآنی و اتفاقات منتج به تأمل در قرآن و عمل به معارف قرآنی باشد. اگر این اتفاق رخ داد، قطعاً در عملکرد خود موفق بودهایم، اگر نه بخش مهمی از موفقیت وقتی محقق میشود که به تغییر رویکرد، نگرش و رفتار در مخاطب براساس قرآن و معارف اهل بیت (ع) ایجاد بشود. پس باید تلاش کنیم که همه این رویدادها به این سمت حرکت کند.
معاون فرهنگی ـ سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها شاهکلید فعالیتهای قرآنی اثرگذار در جامعه دانشگاهی و نخبگانی را اخلاص در فعالیتها دانست و افزود: در ابتدا باید آنهایی به دنبال طراحی، برگزاری و انجام اینگونه برنامهها و فعالیتها هستند، اخلاص داشته باشند و برای قرآن و خدا و همچنین ترویج این معارف قدم بردارند. دومین مورد هم تمسک به معارف عمیق قرآن و اهل بیتی است.
فاطمیپور ادامه داد: اگر ما تنها به ظواهر بپردازیم و به مفاهیم توجه نکنیم، شاید شیرینی قرآن و معارف آن به راحتی به کام مخاطب ننشیند. اما مخاطب ما جوان و جز جامعه نخبگانی است که شیرینی اندیشه را زود میفهمد و درک میکند و این حلاوت میتواند آن را جذب قرآن کند، آن هم به گونهای که دیگر از آن فاصله نگیرد؛ لذا اولین و مهمترین اصل در اثربخشی و اثرگذاری فعالیتهای قرآنی در قشر نخبگانی و دانشجویی اخلاص و در قدم بعد توکل در کارها و توجه به معارف عمیق قرآن، تدبر در قرآن و موضوعاتی از این دست است.
وی اظهار کرد: تجربههای بسیار موفقی در این حوزه وجود دارد که نشان میدهد ما هرکجا برنامهها را به سمت معارف قرآنی و به بیان تعالیم ارزشمند قرآنی و همچنین نهضت تفسیر و مانند اینها بردهایم بازخوردهای خیلی خوبی را هم در لایههای استادی و هم در لایههای دانشجویی داشتهایم.
وهاب خدابخشی
انتهای پیام