ظرفیت‌های بسیار خوبی برای رشد اقتصاد دیجیتال کشور داریم
کد خبر: 4141567
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۵
رئیس جمهور:

ظرفیت‌های بسیار خوبی برای رشد اقتصاد دیجیتال کشور داریم

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور و نیروی جوان و مستعدی که داریم، قطعاً رشد اقتصادی ما در بخش اقتصاد دیجیتال می‌تواند بالاتر و برتر از این باشد و از طرفی زمینه اشتغال برای جوانان تحصیلکرده کشور هم فراهم خواهد شد.

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، 27 اردیبهشت‌ماه همزمان با روز جهانی ارتباطات در آیین افتتاح ۶ پروژه ملی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اجرای این طرح‌ها و بهره‌برداری از این دستاوردها را مایه افتخار توصیف کرد و گفت:‌ دنیای امروز، دنیای ارتباطات و اطلاعات است.

رئیس جمهور با بیان اینکه دستاوردهایی مثل برق و تلفن نیز از دستاوردهای فناورانه بشری است، افزود: اولاً فراگیر شدن آن‌ها زمان بسیاری به طول انجامید ولی فناوری‌های ارتباطی خیلی سریع فراگیر شدند و دوما فناوری‌های ارتباطی همه لایه‌های زندگی بشر را تحت تأاثیر خود قرار داده‌اند و امروز جزو متن زندگی انسان شده است.

وی به اهمیت پیشرفت در عرصه فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی اشاره کرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تا چندی قبل در عرصه فناوری ارتباطات صرفاً مصرف‌کننده بود اما امروز با تلاش مجاهدانه دانشمندان جوان کشور در حوزه‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مغزافزاری به پیشرفت‌های بسیار خوبی رسیده‌ایم.

حجت‌الاسلام رئیسی درخصوص بازدید خود از نمایشگاه دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری گفت: آنچه امروز در این نمایشگاه و نیز در جریان افتتاح پروژه‌های اجرا شده، مشاهده کردیم که حاصل ضمیمه کردن دانایی به توانایی است، بسیار قابل تقدیر و مایه امیدواری بود اما قطعاً تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی باقی مانده است.

وی از زمینه‌سازی وزیر ارتباطات برای مشارکت مؤثر و سازنده تشکل‌های تخصصی و فعالان بخش خصوصی در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری فعالیت‌های این عرصه قدردانی کرد و افزود: احساس مشارکت واقعی فعالان و متخصصان عرصه فناوری‌های ارتباطی در فعالیت‌های این بخش، احساس بسیار سازنده‌ای است که اندیشه و انگیز‌ه‌های آنان را در راه رشد و تعالی این عرصه به کار می‌گیرد.

رئیس جمهور اضافه کرد: این مشارکت سازنده تاکنون نیز باعث ایجاد رقابت سالم و سازنده در مسیر ارتقای کیفی دستاوردهای این بخش شده و این همان چیزی است که در همه عرصه‌های کشور به آن نیاز داریم. دولت باید در جایگاه هدایت، حمایت و نظارت قرار گیرد و زمینه مشارکت واقعی و سازنده بخش خصوصی در همه فعالیت‌ها فراهم شود.

وی در ادامه درخصوص تأکیدات رهبر معظم انقلاب به لزوم توجه به فعالیت‌های دانش‌بنیان و فناورانه، اظهار کرد: رهبری تأکید دارند که پیشرفت کشور در گرو کارهای دانش‌بنیان است. اگر نگاهی به همین کشورهای همسایه و نزدیک خود بیاندازیم، خواهیم دید که برخی از آن‌ها به خوبی ارزش و اهمیت فعالیت‌های دانش‌بنیان در پیشرفت و درآمدزایی پی برده و در این عرصه گام‌های خوبی برداشته‌اند.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به آمار ارائه شده از سوی وزیر ارتباطات، رشد اقتصادی ۱,۵ درصدی در حوزه اقتصاد دیجیتال را قابل قبول اما ناکافی دانست و ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور و نیروی جوان و مستعدی که داریم، قطعاً رشد اقتصادی ما در بخش اقتصاد دیجیتال می‌تواند بالاتر و برتر از این باشد و از طرفی زمینه اشتغال برای جوانان تحصیلکرده کشور هم فراهم خواهد شد.

وی به رشد ۳۷ درصدی شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: شبکه ملی اطلاعات از برنامه‌های دولت و یکی از زیرساخت‌های مهم برای هرگونه پیشرفت در کشور است و با توجه به تأکیدات رهبری معظم انقلاب درباره تکمیل این شبکه، ادامه کار بدون آنکه از کیفیت آن کاسته شود با سرعت باید دنبال شود.

رئیس جمهور با اشاره به رقابت جدی کشورها به سمت هوشمندسازی نظام اداری، تحقق دولت هوشمند را از اولویت‌های دولت مردمی برشمرد و تصریح کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده، ۹۵ درصد از دستگاه‌ها به درگاه ملی خدمات دولت هوشمند متصل شدند و دستگاه‌های باقی مانده نیز باید حداکثر ظرف مدت یک ماه آینده به این سامانه بپیوندند چرا که غیبت یک دستگاه نیز در نتیجه کار اخلال ایجاد خواهد کرد.

وی با بیان اینکه حفظ کرامت انسانی مردم در ادارات، ارزیابی عملکرد کارکنان اداری، شفافیت و دسترسی سریع به اطلاعات از جمله مزایای تحقق دولت هوشمند است، گفت: تحقق دولت هوشمند همچنین با توجه به سرعت و سهولت جمع‌آوری و دسترسی قضات به مدارک و اسناد می‌تواند در امر مبارزه با مفاسد در دستگاه قضا مفید باشد.

حجت‌الاسلام رئیسی در ادامه با بر اهمیت کیفیت خدمات‌رسانی در جلب رضایت مردم تأکید و اظهار کرد: باید تمام تلاش وزارت ارتباطات و دستگاه‌های مرتبط با این وزارتخانه ارائه خدمات باکیفیت و پر سرعت به مردم باشد، چرا که امروز بسیاری از خدمت‌رسانی‌ها به مردم از طریق فضای مجازی به مردم میسر است. به عنوان مثال سامانه آموزشی شاد در ایام کرونا به رغم برخی مشکلاتی که داشت تا حدی توانست خلأ تعطیلی مدارس را پر کند و از این جهت که تجربه‌ای نو در نظام آموزشی ما بود، متوقف نشد و در کنار آموزش حضوری برای ارتباطات بیشتر همچنان مورد استفاده است.

رئیس جمهور در ادامه همچنین بر ضرورت تبیین اقدامات و ارائه گزارش پیشرفت‌های صورت گرفته در اقدامات دولت برای مردم تأکید کرد.

وی به خاطره‌ای از سفر به یکی از روستاهای دورافتاده و اهمیت گسترش فناوری اطلاعات در توسعه روستایی اشاره کرد و افزود: به رغم تحقق مطالبات مردم در ساخت مدرسه، احداث جاده و همچنین خانه بهداشت به تعبیر یکی از مسئولان آن روستا تا زمانی که این مناطق به اینترنت متصل نشوند، گویی کاری صورت نگرفته است.

حجت‌الاسلام رئیسی بر اهمیت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات استاندارد و باکیفیت آن‌ها با تجاری‌سازی و بازاریابی در کشورهای منطقه و صادرات تأکید کرد و اداممه داد: باز هم تأاکید می‌کنم هیچ دستگاهی در کشور حق ندارد نمونه کالا و محصول باکیفیتی را که توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود، وارد کند چرا که مصداق واردات بی‌رویه و جفای به تولید و اشتغال و لطمه زدن به اقتصاد کشور است.

وی، پیوند بین صنعت با پژوهش و دانشگاه را اتفاقی مبارک خواند و گفت: تشویق عملی پژوهشگران، اساتید و دانشگاهیان در آن است که احساس کنند نتیجه تلاش‌هایشان به صورت کاربردی در صنعت مورد استفاده قرار گرفته که این اقدامی بسیار ارزشمند است.

انتهای پیام
captcha