به گزارش ایکنا؛ علاوه بر جاهای دیدنی و اماکن تاریخی، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که باعث میشود با فرهنگ و سنت شهرها آشنا شوید. غذاهای محلی در زمره مواردی است که می تواند برای شناخت بیشتر فرنگ شهر مقصد سفر به شما کمک کند. شهر مشهد با وجود داشتن اماکن تاریخی مختلف و حرم امام رضا (ع) با غذاهای سنتی و اصیل خود آداب رسوم و فرهنگش را به همگان معرفی میکند. معمولا گردشگران و مسافرانی که به شهرهای مختلف سفر میکنند، بیشتر علاقهمند به چشیدن غذاهای سنتی و محلی آنها هستند. در این مطلب با معرفی غذاهای خوشمزه مشهد در سفری خاطرهانگیز همراه شما هستیم.
احتمالا شما هم جزو افرادی هستید که به آش رشته علاقهمند هستید. آش لخشک یک نوع آش رشته است که رشتههای آن پهنتر بوده و طعم بینظیری دارد. عدس، اسفناج، سیر، پیاز، کشک و نعنا از محتویات این آش رشته خوشمزه مشهدی است. برای تهییه این آش، ابتدا عدس را میپزند. در قابلمه دیگری سبزی آش را ریخته و اجازه میدهند تا پخته شود. پس از آن نوبت به اضافه کردن لخشکها میرسد. در انتها نیز پس از پخت کامل میتوان برای تزیین آن از پیاز داغ و یا نعنا سرخ شده استفاده کرد. اگر شما هم با خرید بلیط قطار مشهد به این شهر سفر می کنید، از غذاهای محلی و سنتی آن غافل نشوید.
میرسیم به لذیذترین و معروفتترین غذا مشهد که همه برای آنها سر و دست میشکنند. ششلیک، یکی از یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی و نوعی کباب است. البته این غذا مخصوص ایران نیست و در کشورهای دیگری نیز مانند روسیه طبخ میشود. برای تهیه این کباب شش تکه گوشت گوسفند که در قسمت دندههای آن قرار دارد را تهیه و با مواد طعم دهنده ترکیب می کنند. این غذا به دلیل اینکه در مشهد و شاندیز به خوبی طبخ میشود و کیفیت خوبی دارد، مورد توجه مسافران زیادی قرار میگیرد. اگر شما هم دوست دارید از این غذا امتحان کنید، با خرید بلیط قطار فوری میتوانید سفر زیارتی خود را آغاز کرده و در کنار آن از خوردن غذاهای خوشمزه مشهد لذت ببرید. برای تهیه این غذا در خانه نیز نیاز به دنده بره، پیاز، ماست، آبلیمو، روغن، فلفل و گوجه فرنگی دارید. همه مواد را باهم ترکیب کنید و حدود ۱۲ ساعت به آن استراحت دهید. در آخر این کباب بینظیر را با برنج و سماق و لیمو تازه سرو کنید.
این غذا یکی از غذاهای بومی مشهد است که در روستاهای اطراف آن طرفداران زیادی دارد. اشکنه قروت علاوه بر اینکه مواد مغذی مانند کلسیم دارد و بسیار خوشمزه است، به عنوان غذای درمانی از آن استفاده میشود. یکی از اثرات مهم این غذا ضد عفونی کنندگی آن بر معده است. شاید اسم این غذای خوشمزه مشهد را با نامهای کله جوش، کالجوش و قروتی هم بشناسید. پیاز، نعنا، کشک و گردو مواد اولیه این غذای خوشمزه مشهدی را تشکیل می دهد. برای طبخ آن، ابتدا پیازها را سرخ کرده و بعد نعنا و زردچوبه را اضافه می کنند و کمی تفت می دهند. پس از آن کشک رقیق شده را اضافه کرده و در مرحله آخر پس از جوش آمدنی غذا، گردوها را داخل آن می ریزند.
یکی از غذاهای سنتی مشهد که بسیار پرطرفدار است و در ایام محرم بیشتر از این غذا برای نذری استفاده میشود، شله است. احتمالا قدمت این نوع آش مشهدی به زمان. قاجار بازمیگردد. پخت این غذا نیاز به وقت زیاد و مهارت کافی دارد. گوشت گاو یا بره، لوبیای قرمز، سفید، ماش، عدس، بلغور گندم، برنج، پیاز، فلفل سیاه، زنجبیل، هل و جوز هندی مواد اولیه شله، از غذاهای خوشمزه مشهد را تشکیل می دهند. برای تهیه شله ابتدا به صورت جداگانه حبوبات را با هم میپزند. در قابلمه دیگری نیز گوشت، پیاز و ادویه ها باهم پخته میشود. سپس گوشتهای پخت شده را له میکنیم و به همراه آب گوشت به قابلمه حبوبات اضافه میکنند. پس از جا افتادن شله، معمولا آن را با خورشت قیمه، نان سنگک، پنیر، سبزی تازه و البته نوشابه سرو می کنند. برای سفر هوای یا با قطار به مشهد، می توانید از سایت utravs.com برای خرید بلیط اقدام کنید.
یکی از دسرهای سریع و خوشمزهای که جزو غذاهای اصیل مشهد به شمار میرود، دسر چنگالی است. این دسر میتواند انتخاب مناسبی برای عصرونه و یا جایگزینی برای صبحانه باشد. این نوع دسر با دو دستور سیستانی و مشهدی طبخ میشود اما به دلیل این که نوع مشهدی با نوع سیستانی تفاوت دارد، جزو غذاهای سنتی آن به شمار میرود. برای تهیه این دسر لذیذ و پرطرفدار، ابتدا روغن را در یک ماهیتابه داغ می کنند، سپس تکه نانهای بیات و ترد را خرد کرده و به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه شکر و یا شیره نبات با بقیه مواد ترکیب و حسابی ورز دهید و در پایان به آن تخم مرغ اضافه می کنند. دلیل نام گذاری این دسر به چنگالی، همان ورز دادنش است. حتما در سفرتان به مشهد انواع دسرهای خوشمزه آن را امتحان کنید.
یکی دیگر از غذاهای معروف مشهد، که از قدیمیترین های آن نیز محسوب میشود، کوکو شیرین است که از گذشتهها در میهمانیها و مجالس، چه به صورت گرم و چه سرد، سرو میشده است. سیب زمینی، تخم مرغ، زعفران، و آرد ذرات از ترکیبات کوکو شیرین مشهدی هستند. ابتدا مواد را مانند کوکو با هم ترکیب میکنند، سپس پس از سرخ کردن به آن شیره ای گلاب و شکر و آب اضافه میکنند.
دیگچه نیز یکی دیگر از خوشمزهترین غذاها و دسرهای مشهدی است که مورد استقبال افراد زیادی قرار میگیرد. معمولا این نوع دسر در ایام خاص مانند ماه رمضان و یا ماه محرم طبخ می شود. برخی از مردم محلی مشهد معمولا صبح خود را با دیگچه آغاز میکنند و آن را نوعی صبحانه میدانند. شیر، گلاب، هل، برنج، شکر و زعفران از ترکیبات این دسر بینظیر هستند. در واقع این نوع دسر، نوع غلیظتر و سفتتر شیربرنج محسوب میشود. برای تهیه آن ابتدا برنجها را می جوشانند، پس از مدتی شیر بقیه مواد به آن اضافه می شود و نیم ساعت زمان نیاز دارد تا دم بکشد.
در سفر زیارتی خود به شهر مشهد، غذای حضرتی را از دست ندهید. آشپزخانه حرم امام رضا (ع) هرروز منویی از غذاهای خوشمزه مشهد مانند چلو قیمه، چلو قرمه سبزی، قیمه بادمجان و... را در حجم بالا برای زائران امام رضا (ع) طبخ میکند. برای تهیه غذای حضرتی میتوانید با استفاده از کد ملی در سامانه رضوان درخواست خود را ثبت نمایید. بسیاری از مسافرانی که به مشهد سفر میکنند، شوق چشیدن غذای حرم امام رضا (ع) را از ذهن بیرون نخواهند کرد.
در پایان...
امیدواریم که در معرفی غذاهای خوشمزه مشهد و انواع دسرهای آن، به شما کمک کرده باشیم تا در سفر خود به شهر مشهد و به همراه بازدید از جاهای دیدنی آن، از غذای معروف آن غافل نشوید. در صورت نیاز برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خرید بلیط قطار و هواپیما میتوانید به وبسایت یوتراوز مراجعه کنید.
انتهای پیام