به گزارش خبرنگار ایکنا، هیئتی از کشور عراق شامل معاون اول استاندار نجف، معاون بهداشت نجف، شهردار نجف، نماینده دانشگاه کوفه و نماینده گمرگ نجف امروز 11 تیرماه با علیرضا فخاری، استاندار تهران دیدار و در خصوص مسائل مرتبط با پیادهروی اربعین رایزنی کردند.
در این دیدار، ابتدا هاشم نجم عبید، معاون اول استاندار نجف، ضمن قدردانی از استاندار تهران بابت میهماننوازی هیئت ایرانی، خواستار همکاری مشترک ایران و عراق و افزایش همکاری در حوزههای مختلف شد و گفت: وجود مراکز مقدس دو کشور موجب ارتقای روابط دو کشور شده است. البته همین مسئله باعث شده دشمن در این زمینه فعال شود و تصمیم ما برای ارتقای همکاری در این زمینه را ارتقا داده است.
وی ادامه داد: از دیگر نعمتهایی که خداوند به ما عنایت کرده وجود مرقدهای مطهر ائمه اطهار در عراق است که وظیفه ما را ارتقا داده که بتوانیم در مناسبتها در خدمت زائران باشیم.
معاون اول استاندار نجف هدف اصلی این سفر را در سه محور زیارتها و همکاری که در این چهارچوب لازم است، مسئله فرودگاهی، تسهیل اقدامات گمرکی و انتقال تجهیزات مواکب از ایران به عراق و ۶۰ هزار دانشجوی عراقی که در ایران تحصیل میکنند اعلام و اظهار امیدواری کرد مسائل و مشکلات این دانشجویان برطرف شود.
وی وجود مرقد امیرالمؤمنین (ع)، وجود مراجع عراق و فرودگاه نجف را ظرفیتهای این شهر برشمرد و گفت: مقصد اول زائران پادهروی اربعین نجف است که انشاءالله با نظمدهی این زیارت بتوانیم خدمات خوبی به مردم ارائه دهیم.
علیرضا فخاری، استاندار تهران نیز حمایت و ایجاد تسهیلات در نجف برای زائران را توفیق مشترک استانداری تهران و نجف برشمرد و گفت: هدایت و پشتیبانی از موکبهایی که در نجف اشرف برپا میشود، وظیفه استاندار تهران است.
وی تصریح کرد: از نکات مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد فاصله زمانی ما تا پیادهروی اربعین است که باید در مرزها و داخل شهر نجف هماهنگیهایی انجام دهیم. مسئله مهم قابل توجه این است که برای پذیرایی از زائران باید تجهیزات را قبل از موعد مقرر به نجف ارسال کنیم. همچنین مقرر شده ماشینآلات مربوط به نظافت عمومی شهر نجف را نیز ما ارسال کنیم و انتظار ما این است که در حوزه ارائه امکانات زیرساختی از جمله آب، برق و مخابرات مسئولان نجف به ما کمک کنند.
استاندار تهران با اشاره به اینکه نیاز است محلی به استانداری تهران در شهر نجف اختصاص داده شود تا تجهیزات مربوط به اربعین را در آنجا انبار کنند و نیاز نباشد هر ساله این تجهیزات به ایران بازگردانده شود، خواستار همکاری طرف عراقی در این خصوص شد.
حسن پلارک، مشاور رئیس ستاد مركزی اربعین نیز در این نشست گفت: اربعین هر سال باشکوه و عظمت بیشتری برگزار میشود و توسعه و رشد دارد. ما از جمعیت ۲۰ هزار نفری شروع کردیم و الان به چهار میلیون نفر زائر ایرانی در اربعین رسیدیم و حتماً در سالهای بعد این رقم افزایش پیدا میکند. دولت و ملت عراق به خوبی از زائران میزبانی کردهاند و امروز هماهنگی بین دو کشور برای خدمت به زائران از هر زمان دیگری بیشتر شده و وزرای کشور ایران و عراق مدام با هم در تماس هستند و توافقنامههایی در این زمینه به امضاء رسیده است.
وی با اشاره به اینکه امروز هر آنچه خواسته ما بوده از سوی دولت عراق پذیرفته شده و در حال اجراست، گفت: زائر ایرانی در اربعین نسبت به زائر عراقی تفاوتهای زیادی دارند. زائر عراقی اربعین به کربلا مشرف میشود و بعد از اربعین نیز کربلا را ترک میکند اما زائر ایرانی به نجف مشرف میشود و بعد به کربلا، کاظمین، سامرا میرود و برای بازگشت به ایران دوباره به نجف باز میگردد و حداقل ۱۰ روز طول سفر دارد؛ یعنی نکته حساس ما در خدمات اربعین شهر نجف است و بیشترین زحمت را زائران ما برای استان نجف دارند به همین دلیل استان تهران را معین نجف برای کمک به مسئولان نجف برای خدمترسانی به زائران قرار دادیم.
پلارک با تأکید بر اینکه حضور استانداری تهران در نجف هماهنگیهایی را میطلبد و نیاز است امکاناتی برای نگهداری تجهیزات در نجف وجود داشته باشد، گفت: در سالهای گذشته زمینی به استانداری تهران واگذار شده و ساختمانهایی نیز ساخته شده اما از نظر قانونی مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم در این سفر رفع شود. در این زمین چادرها مستقر و ۲۰۰ هزار زائر اسکان داده میشوند و تجهیزات یخ ساز و ... در آن ساخته شده است.
وی ادامه داد: مسئله دیگری که نجف را به عنوان مبدأ قرار میدهد، فرودگاه نجف است که در شرایط اضطراری نیاز است امکاناتی مثل آب، یخ و حتی غذا را بتوانیم از طریق فرودگاه نجف به این شهر منتقل کنیم که نیازمند همکاری هیئت عراقی هستیم.
مشاور رئیس ستاد مركزی اربعین مسئله مهم دیگری که در این خصوص وجود دارد و ستاد اربعین ایران و عراق در خصوص آن توافق کردهاند را حضور زائران ایرانی از اول ماه صفر برای زیارت اربعین در عراق اعلام کرد و گفت: برای پیشگیری از ازدحام زائران ایرانی در مرزها از اول صفر حرکت زائران ایرانی شروع و تا ۲۰ سفر ادامه پیدا میکند. یعنی از اول صفر تا ۵۰ هزار زائر هر شب در نجف خواهیم داشت که نیاز است آمادگی در این زمینه داشته باشید. در این زمینهها هر کمکی از دست ما بر بیاید نیز آمادگی داریم.
وی از هیئت عراقی خواست با موکب داران نجفی هماهنگی و خدمات آنها را تقسیم کنند تا اینگونه نباشد که همه از ۱۰ صفر بیایند و در روزهای قبل موکبی نباشد یا در روزهای پایانی موکبها همه جمع شوند چراکه سال گذشته چند روزی زائران ایرانی دچار بحران شدند و در نجف آب و غذا نداشتند.
در ادامه استاندار تهران پیشنهاد کرد، برای اینکه هماهنگیها را از نزدیک داشته باشیم قرارگاه مشترکی در نجف ایجاد کنیم و مسئولان ایرانی و عراقی در این قرارگاه با دسترسی راحت به هم بتوانند خدمات را هماهنگ کنند و مسئولان از اول تا پایان مراسم اربعین در این قرارگاه حاضر شوند و خدمات را ارائه دهند.
معاون اول استاندار نجف نیز با اشاره به میهماننوازی مردم عراق و خدماتی که به زائران ارائه میشود، گفت: در طول زیارتها شاهد کمبود غذا و مشکل اسکان و ... نبودیم. خدمات و تسهیلاتی نیز از سوی دولت انجام شده و بودجهای که سال گذشته در جهت نظمدهی به مراسم اربعین اختصاص داده شده بود، ۱۰۰ میلیارد دینار بود که برای راهسازی، پلسازی و ... بین نجف و کربلا صرف خواهد شد. از لحاظ امنیتی هم برنامهریزی شده و دوربینهای مداربسته در ورودی و خروجی استانها نصب میشود. کمیتهها نیز نقش جدی دارند که تمام امکانات مواکب را تهیه کنند.
وی در خصوص شرایط فرودگاه نجف و انتقال امکانات مواکب، گفت: با تشکیل کمیتهها در حوزههای مختلف یکسری از مشکلات برطرف خواهدشد. اگر شما نوع و میزان کالا که قرار است از فرودگاه نجف منتقل شود را پیشبینی و به ما اعلام کنید، میتوانیم موافقت دولت مرکزی برای معافیت مالیاتی را بگیریم.
معاون اول استاندار نجف از تأخیر پروازهای ایرانی در ورود به فرودگاه نجف که موجب ازدحام این فرودگاه میشود نیز انتقاد کرد که اعلام شد در جلسه بعد از ظهر مسئولان هواپیمایی حضور داشته و این مسئله بررسی میشود.
انتهای پیام