کد خبر: 4162936
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۱
با رأی اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی؛

اساسنامه جایزه زنده‌یاد سعید کاظمی‌آشتیانی تصویب شد

اساسنامه جایزه زنده‌یاد سعید کاظمی آشتیانی با رأی اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و به منظور معرفی و قدردانی از برترین دانشمندان و فناوران حوزه درمان ناباروری، سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی به تصویب رسید.

اساسنامه جایزه زنده‌یاد سعید کاظمی آشتیانی تصویب شدبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، اساسنامه جایزه زنده‌یاد سعید کاظمی آشتیانی در جلسه سه‌شنبه ۲۴ مرداد شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور برگزار شد، با رأی اعضای این شورا تصویب شد.

جایزه زنده‌یاد سعید کاظمی آشتیانی که عنوان انگلیسی آن Kazemi Prize است، جایزه‌ای علمی فناورانه در حوزه درمان ناباروری، سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

محوریت اصلی جایزه، شناسایی، معرفی و قدردانی از برترین دانشمندان و فناوران برتر این حوزه در جهان با اولویت کشور‌های منطقه و جهان اسلام است. این امر از طریق ارزیابی طرح‌های علمی و فناورانه و اعطای جایزه به دانشمندان و متخصصان برتر انجام می‌شود.

شناسایی، معرفی و تجلیل از دانشمندان و فناوران برتر در حوزه درمان ناباروری، سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، شناساندن توانمندی‌های علمی و فناورانه جمهوری اسلامی ایران در این حوزه، زمینه‌سازی برای ایجاد ارتباط بین دانشمندان و فناوران این حوزه در جهان و ایجاد رقابت بین دانشمندان و متخصصان این حوزه برای جهاد علمی و ارائه طرح‌های نوآورانه و مؤثر از اهداف مهم این جایزه علمی است.

دوره زمانی اعطای جایزه به‌صورت سالانه است و حداکثر به یک نفر شخص حقیقی یا حقوقی، یا بیشتر با تصویب شورای سیاست‌گذاری، اعطا می‌شود. شورای سیاست‌گذاری و کمیته علمی - اجرایی ارکان این جایزه هستند.

شورای سیاست‌گذاری جایزه که مسئولیت تصویب سیاست‌های کلان جایزه را به عهده دارد شامل رئیس جهاددانشگاهی به‌عنوان رئیس شورا؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور یا معاون ذی‌ربط؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا معاون ذی‌ربط؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا معاون ذی‌ربط و دو نفر اعضای حقیقی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی است که برای مدت چهار سال انتخاب می‌شوند.

همچنین رئیس پژوهشگاه رویان، عضو و دبیر شورای سیاست‌گذاری است و آئین‌نامه داخلی و ضوابط انتخاب برگزیدگان، به تصویب شورای سیاست‌گذاری می‌رسد.

نهاد‌های نامزد‌کننده

برای هر دوره نهاد‌های نامزدکننده (اشخاص حقیقی و حقوقی) از بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی معتبر جهان با اولویت کشور‌های منطقه و جهان اسلام، فرهنگستان‌های علوم، نهاد‌های علمی و فناوری بین‌المللی و دانشمندان برجسته جهان توسط شورای سیاستگذاری تعیین و اعلام می‌شوند.

کمیته علمی – اجرایی

کمیته علمی – اجرایی، مسئولیت پیشنهاد شاخص‌های ارزیابی طرح‌ها به شورای سیاست‌گذاری، ارزیابی طرح‌ها و اجرای فرایند اعطای جایزه را به عهده دارد و اعضای آن شامل رئیس پژوهشگاه رویان به عنوان رئیس، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان و سه نفر عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان یا سایر مؤسسات آموزشی و پژوهشی به انتخاب شورای سیاست‌گذاری می‌شود. همچنین ضوابط و نظام داوری بنا به پیشنهاد رئیس شورای سیاست‌گذاری توسط شورای سیاست‌گذاری تصویب خواهد شد.

دبیرخانه این جشنواره، وظیفه پیگیری تصمیمات و اجرای مصوبات شورای سیاست‌گذاری را بر عهده دارد و موظف به ارسال سالیانه گزارش همه اقدامات و مصوبات مربوط به جایزه، به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور است.

یادآور می‌شود، جوایز جایزه زنده‌یاد سعید کاظمی آشتیانی شامل تندیس، لوح تقدیر و هدیه ویژه است که به فرد یا افراد برگزیده تعلق می‌گیرد و شورای سیاست‌گذاری می‌تواند از مشارکت و حمایت سایر نهاد‌های ایرانی و اسلامی استفاده کند.

انتهای پیام
captcha