به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری «مهدی مسکنی»؛ معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صبح امروز یکشنبه 29 مرداد، به مناسبت هفته تعاون در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب سرچشمه برگزار شد.
مهدی مسکنی در ابتدای این نشست هوشمندسازی، مردمیسازی و کارآمدسازی را از ارکان و اولویتهای کاری این وزارتخانه عنوان و با اعلام اینکه هفته تعاون از یکم تا هفتم شهریور برگزار خواهد شد، «حکمرانی تعاون، حکمرانی مردم» را شعار هفته تعاون امسال بیان کرد.
وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که از طریق تعاون، عدالت اجتماعی را محقق کنیم. روز چهارشنبه با رئیس مجلس شورای اسلامی نشستی خواهیم داشت و در این نشست تعاونگران حضور خواهند داشت و مشکلاتشان را به اطلاع رئیس مجلس خواهند رساند و از سوی دیگر دیدار با مراجع عظام و تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل را هم در دستور کار داریم.
معاون تعاون وزارت تعاون بیان کرد: راهاندازی سامانه بورس کالا، برگزاری مجمع الکترونیکی تعاونیها در ۳۱ استان، نشست وزیر تعاون با اصحاب علمی بخش تعاون و رونمایی از پروژه ۴۴ همت هم از دیگر اقداماتی است که در هفته تعاون انجام خواهند شد.
مسکنی با بیان اینکه شورای عالی تعاون برای نخستین بار با حضور رئیس جمهور محترم برگزار خواهد شد، افزود: صادرات بخش تعاون دو برابر افزایش یافته و در طی این هفت ماه گذشته زمینههای مشارکت ۴۴ همتی در کشور فراهم شده و در تلاشیم طبق سند توسعه ملی سهم دو درصدی بخش تعاون را در تولید ناخالص ملی رقم بزنیم و امیدواریم که اعداد بیشتری را ثبت کنیم.
وی درباره سند توسعه تعاون گفت: اصلاحیه سند توسعه تعاون در سال ۱۴۰۱ از سوی ریاست جمهوری ابلاغ شد و برای ۲۹ دستگاه وظایفی را مشخص کرد و هدف این است که در ده سال سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد برسد. دبیرخانهای به این منظور تشکیل شده و جلسه اول این دبیرخانه به زودی تشکیل میشود. تعاون یک موضوع فرابخشی است و سند بخش تعاون خلأهای بخش تعاون را حل و فصل میکند.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۱ همت تسهیلات به بخش تعاون و اشتغال تعاونی تخصیص یافت و در سال ۱۴۰۲ هم پیشبینی این است که بیش از این رقم محقق شود.
مسکنی گفت: پنج هزار صنایع پاییندست پتروشیمی داریم که در هفته تعاون در قالب سامانه بورس کالا به آنها تخصیصهایی داده خواهد شد و همه فرآیندهای آن الکترونیکی خواهد بود.
بنابر گزارش خبرنگار ایکنا، محمد شیخ حسینی، مدیرعامل بانک توسعه تعاون به عنوان سخنران دوم این نشست خبری گفت: بانک توسعه تعاون با سرمایه دولت و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه توجه به تعاون در سال ۱۳۸۳ تأسیس شده است. بانک توسعه تعاون امسال با رشد ۱۸۱ درصدی منابع مواجه شده و موفق شدهایم در این دو سال بیش از ۲۷۰ همت منابع جدید را جذب کنیم.
وی بیان کرد: در این دو سال به اندازه ده سال تسهیلات پرداخت کردهایم و با وجود اینکه دولت مشکلات اقتصادی خاص خود را داشته، ولی به بانک توسعه تعاون توجه ویژه دارد.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه بروزرسانی تعاونیها امری مهم و ضروری است و تعاونیهایی که بهروز نشوند حذف خواهند شد، گفت: به منظور صحبت حول این موضوع و کسب تجربه کشورهای موفق در شهریور امسال میزبان اعضای اتحادیه بینالمللی تعاون ICA خواهیم بود.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود تصریح کرد: تعاونیهای اعتبار نقش مهمی دارند و باید این تعاونیها مدنظر قرار گیرند. سهم تعاون باید به ۲۵ درصد برسد و این یک حکم بالادستی است و نیازی به حکم جدید نیست و به منظور تحقق این مهم افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون را در دستور کار داریم. همچنین افزایش سرمایه صندوق ضمانت بخشی از مطالبه ماست و باید این هم محقق شود.
شیخ حسینی درباره مشارکت تعاونی در پیشبرد نهضت ملی مسکن گفت: مجموعاً بخش تعاون تعهد کرده ۴۰۰ هزار مسکن بسازد که ۲۰۰ هزار واحد از سوی وزارت تعاون و ۲۰۰ هزار مسکن هم از سوی اتاق تعاون تعهد داده شده است.
مدیرعامل بانک توسعه بانک همچنین اضافه کرد: بانک توسعه تعاون تا ۱۴۰۰ زیانده بود، ولی از این زمان به بعد سودده شده و دست ما مدام در جیب دولت نیست و هم توانستهایم به تکالیفمان عمل کنیم و هم سودده باشیم.
شیخ حسینی با بیان اینکه در حوزه پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ و تسهیلات وزارت تعاون، تسهیلات وزارت صمت و نیز پرداخت تسهیلات خرد و پرداخت تسهیلات روستا و عشایری موفق عمل کردهایم و بیش از ۹۰ درصد تکالیف را انجام دادهایم، تأکید کرد: در حوزه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به ۹۰ درصد تعهداتمان عمل شده و در حوزه تسهیلات مسکن هم صد درصد تعهدات محقق شده است.
وی بیان کرد: بانک توسعه تعاون با کسری بودجه مواجه نیست و از انضباط مالی و اعتباری برخوردار است و موفق شده به شعار شفافیت و عدم وجود ناترازی جامه عمل بپوشاند.
همچنین البرز محمدی، معاون صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون سخنران سوم این نشست گفت: حدوداً ۱۴ سال از عمر تأسیس این صندوق میگذرد و بنا به استطاعت خود پوشش ریسک فعالیت اقتصادی بخش تعاونی را انجام میدهد.
وی افزود: در یک سال گذشته حدود ۵۹ درصد رشد صدور ضمانتنامه داشتیم که رقمش بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان بود و واقعاً سابقه نداشته و قریب به ۷۸ درصد آن در بحش کشاورزی صادر شده است، در صورتی که در سالهای گذشته بخش صنعتی را بیشتر شامل میشد.
معاون صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون با بیان اینکه با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق کارآفرینی امید به دنبال ورود به مشاغل خانگی و تقویت این نوع مشاغل هستیم، تأکید کرد: امسال در بخش افزایش سرمایههای صندوق اتفاقات خوبی رخ خواهد داد و به همین منظور طرحی با عنوان «ضکات؛ ضمانت، کارآفرینی، اشتغال و تعاون» را در دستور کار خود داریم. همچنین ضمانت الکترونیک تا ۳۰۰ میلیون تومان را هم به زودی اجرایی خواهیم کرد.
به گزارش ایکنا، در پایان این نشست میان صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون و بانک توسعه تعاون تفاهمنامهای با محوریت توسعه بخش تعاون به امضا رسید و از پوستر هفته تعاون هم رونمایی شد.
انتهای پیام