کد خبر: 4165753
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸
حامد علامتی تشریح کرد؛

ویژه برنامه‌های 110 سفیر کانون پرورش فکری در اربعین برای کودکان

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تشریح برنامه‌های ستاد اربعین کانون گفت: امسال ۱۱۰ سفیر کانون به پیاده‌روی اربعین اعزام شده‌اند که برنامه‌های متنوعی را برای کودکان و نوجوانان ایرانی و عراقی اجرا خواهند کرد.

اعزام 110 سفیر کانون به پیاده‌روی اربعین/ استقرار 7 تماشاخانه در مرزهای ایرانبه گزارش خبرنگار ایکنا، حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز سه‌شنبه ۷ شهریورماه در نشست خبری ستاد اربعین کانون به تشریح برنامه‌ها پرداخت و گفت: باید از هر فرصت تربیتی و فکری برای کودک و نوجوان استفاده کنیم، برخی موسم‌ها، اتفاقات و جریان‌ها وجود دارد که حضور و نفس کشیدن در آن تربیتی است و علاوه بر انگیزه‌بخش بودن آثار مهمی دارد و یکی از این موسم‌ها اربعین است.  

وی افزود: فضا‌ها و ایام دیگری همچون ماه مبارک رمضان، انتخابات، راهپیمایی و ... نیز همین اثر تربیتی را دارد؛ از این رو کانون بر همین مبنا از فضا‌های فرهنگی و تربیتی استفاده کرده و در کنار آن آموزش غیرمستقیم را نیز مورد توجه قرار داده است. ممکن است کودکان به هیئت بروند و با وجود اینکه مراسم برای بزرگسالان است، اما فضا‌ها و فرصت‌های تربیتی بسیاری برای آن‌ها وجود داشته باشد، بنابراین حضور و نفس کشیدن در این فضا اثر تربیتی خود را به همراه خواهد داشت.  

وی با تأکید بر مدیریت جریان فرهنگی کودک و نوجوان گفت: این مسئله فقط خاص کانون نیست و همه نهاد‌ها و سازمان‌ها پای کار آمده‌اند؛ چراکه ما نیاز به اربعین داریم و به سمت آن حرکت می‌کنیم. از این رو برنامه‌هایی که تدارک دیده شده است، اهدافی، چون ایجاد فضای دوستی میان کودکان دو کشور و سایر کشورها، ایجاد فرصتی برای ترویج سبک زندگی اسلامی، انتقال پیام و محتوا به صورت غیرمستقیم، ایجاد امکانات و خدمات فرهنگی و اجتماعی به کودک و نوجوان و ... را دنبال می‌کند.

اعزام 110 سفیر به پیاده‌روی اربعین

علامتی بیان کرد: قبل از فرا رسیدن ماه محرم، ستاد اربعین را تشکیل دادیم و دستورالعمل‌های آن صادر و دبیرخانه آن به استان کرمانشاه واگذار شد و عنوانی که برای برنامه‌های محرم و صفر پیش‌بینی شده و در این دبیرخانه دنبال می‌شود، «مهمانان کوچک امام حسین(ع)» است و در این راستا پویش‌ها و گردهمایی‌هایی هم برگزار شده است که از ۵ محرم آغاز شده و تاکنون نیز ادامه داشته است.  

وی با اشاره به اعزام سفیران کانون به پیاده‌روی اربعین گفت: یکی از مهمترین فعالیت‌ها در این ایام تأمین محتوا برای سفیران اربعین است که مربیان داوطلب با حضور در هیئات، بیمارستان‌ها، مراکز فرهنگی، مراکز تربیت و اصلاح و همچنین پیاده‌روی اربعین برای کودکان و نوجوانان برنامه‌های فرهنگی و هنری اجرا کنند که در این زمینه ۱۱۰ سفیر کانون به پیاده‌روی اربعین اعزام شده است.  

وی ادامه داد: پویش دست‌سازه‌های کودک و نوجوان یکی از فعالیت‌هایی است که به صورت کاردستی ساخته شده و سفیران آن‌ها را به کودکان ایرانی و عراقی و یا ملل دیگر هدیه می‌دهند. دوره‌های آموزشی ویژه مربیان، روایتگری، قصه‌گویی، نقالی و پرده‌خوانی، استفاده از ظرفیت‌های تجسمی و کتاب گویا از فعالیت‌های دیگر در ایام محرم و صفر است. در اپلیکیشن شاد نیز کانال «بچه‌های اربعین» راه‌اندازی شده است که دارای بخش‌های متنوعی است.  

اهدای 28 هزار جلد کتاب در اربعین

علامتی با بیان اینکه برنامه‌های اربعین از ۵ تا ۱۵ شهریور خواهد بود، گفت: ۲۸ هزار جلد کتاب شامل عناوینی، چون «گام گام تا داستان سفر اربعین» و «تشنه لبان» و هزاران پیکسل و سربند آماده شده است تا در موکب‌ها به کودکان هدیه شود. استقرار کتابخانه‌های روستایی در مرزها، تجمیع فراخوان مهرواره «بچه‌های اربعین» در سه بخش فرهنگی، هنری و ادبی که اکنون دبیرخانه آن در استان کرمان است، همچنین استقرار ۱۵۰ ایستگاه کودک و نوجوان با ارائه خدمات فرهنگی در مرز‌ها و همچنین غرفه‌هایی برای جاماندگان در تهران از برنامه‌های دیگر کانون در ایام اربعین است.  

وی با اشاره به فعالیت تماشاخانه‌های سیار بیان کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های مهم در اربعین امسال، برقراری ۷ تریلی با عنوان تماشاخانه‌های سیار در شش مرز تمرچین، شلمچه، مهران، خسروی، میرجاوه و باشماق است و یک تریلی نیز برای جاماندگان در تهران مستقر خواهد بود و از برنامه‌های آن می‌توان به نقالی، قصه‌گویی، اهدای کتاب، اجرای نمایش و ... از برنامه‌های این تماشاخانه‌هاست.

مدیرعامل کانون با اشاره به اجرای پویش کتابخوانی تصریح کرد: پویش کتاب «تشنه‌لبان» که یک مقتل روان برای نوجوانان بوده و حمیدگروگان آن را به نگارش درآورده است و کتاب «۴۰ روز عاشقانه» نوشته محمدرضا سنگری در حال برگزاری است و متناسب با ایام، کتاب‌های خوب از طریق رسانه‌های مجازی و صدا و سیما با عنوان «کتاب خوب را خوب بخوانیم» معرفی خواهد شد.

تماشاخانه‌های سیار در دو مرز میرجاوه و باشماق

فروهر معدنی، مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون نیز در ادامه به بخش‌های دیگری از برنامه‌های کانون در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در مرز میرجاوه میزبان زائران پاکستانی هستیم و پیش‌بینی کردیم برنامه‌های فرهنگی با زبان کودکان و نوجوانان پاکستانی باشد. در مرز باشماق نیز برای اولین بار تماشاخانه سیار مستقر است و کارگاه نقاشی، اجرای سرود و گروه‌های نمایش بومی و محلی و کتابخانه‌های سیار در روستاها و شهرها از برنامه‌های دیگر تماشاخانه‌هاست.

وی درباره سفیران کانون نیز بیان کرد: سفیران قبل از اعزام در دوره‌های آموزشی اقلیم عراق، اصول بهداشتی سفر اربعین، مکالمات ضروری در اربعین و ... شرکت کرده‌اند و هرجا در مسیر پیاده‌روی اربعین کودک و نوجوانی را ببینند، برنامه‌های مختلفی انجام خواهند داد.

معدنی با اشاره به برنامه‌های مهرواره «بچه‌های اربعین» گفت: در بخش ادبی که شامل شعر، داستان و سفرنامه‌نویسی است، در استان گیلان و بخش هنری شامل نقاشی و عکاسی در آذربایجان شرقی برگزار و از آثار برتر تجلیل می‌شود.

انتهای پیام
captcha