کد خبر: 4169841
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
سیداحمد خاتمی:

ماندن طلاب و فضلا پس از تحصیل در قم مطلوب نیست

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: طلاب المصطفی باید بیش از دیگر طلاب از فرصت‌ها و ظرفیت‌های تفقه در دین استفاده کنند، ماندن طلاب و فضلا پس از تحصیل در قم مطلوب نیست؛ لذا حضور طلاب فرهیخته در میان آحاد مردم و نشر معارف ناب الهی در سطوح مختلف اجتماعی از مهمترین رسالت‌های طلاب است.

سیداحمد خاتمی، امام جمعه تهران

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، امام جمعه تهران امروز سه‌شنبه ۲۸ شهریورماه در آیین آغاز سال تحصیلی مجتمع آموزش عالی فقه وابسته به جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: جامعه المصطفی العالمیه امتداد بین‌المللی حوزه‌های علمیه است که به عنوان پیام آوران گفتمان اسلام ناب در گستره بین‌المللی فعالیت ارزشمندی دارند.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به ویژگی‌های بارز مجتمع آموزش عالی فقه، خاطرنشان کرد: این مدرسه مبارک، شاهد حضور بسیاری از علما و بزرگان است که ضرورت دارد مسئولین مدرسه نسبت به معرفی هرچه بیشتر این قله‌های علمی، اخلاقی و معرفتی همت مضاعفی داشته باشد، زنده نگهداشتن نام و یاد علما و فرهیختگان حوزه در میان آحاد طلاب بسیار مهم و اثرگذار است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حوزه‌های علمیه در تمام سطوح خود، یک سخن دارد و آن کلمه دین است، گفت: حوزه‌های علمیه رسالت پاسداری از دین در سطوح مختلف، اعم از آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تبلیغی، تربیتی را بر عهده دارند.

خاتمی فقاهت در دین و پژوهش در آموزه‌های دینی را نخستین وظیفه و رسالت تمام متدینین دانست و با بیان این که واژه تفقه به معنای فهم عمیق است، ابراز کرد: آموزه دینی، مجموعه‌ای از علوم دینی اعم از اعتقادات، اخلاق، تفسیر قرآن، فقه، اصول است؛ لذا مراد آیات الهی در رابطه با تفقه، تفقه در تمام علوم دینی می‌باشد.

نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری، فقه را وادی ترسیم سبک زندگی دینی تفسیر کرد و افزود: طلاب المصطفی باید بیش از دیگر طلاب از فرصت‌ها و ظرفیت‌های تفقه در دین استفاده کنند، ماندن طلاب و فضلا پس از تحصیل در قم مطلوب نیست؛ لذا حضور طلاب فرهیخته در میان آحاد مردم و نشر معارف ناب الهی در سطوح مختلف اجتماعی از مهمترین رسالت‌های طلاب است.

وی به نقش تبیینی حوزه‌های علمیه در گستره بین المللی اشاره و حضور در متن مردم و بیان شیرینی‌های معارف دینی، اخلاقی و اعتقادی را بسیار مهم ارزیابی نمود و تصریح کرد: امام صادق(ع) به خوبی بیان نموده‌اند که مردم اگر زیبایی‌های کلام ما را درک کنند، از ما تبعیت خواهند کرد.

خاتمی با اشاره به فراز‌هایی از آیات سوره شورا، اقامه دین را رسالت سنگین تمام متدینان توصیف کرد و افزود: تفقه در دین به معنای تبیین و تفسیر و انزار است، تا دین در جامعه اقامه شود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه به معانی گسترده اقامه دین اشاره و نماز را جلوه دینداری فرد و جامعه دانست و گفت: انحصار رسالت دین در آباد کردن آخرت است، اندیشه‌ای صهیونیستی برای مقابله با اسلام راستین است. در هر منطقه‌ای که هستیم، به هر میزانی که می‌توانیم، باید اقیم الدین باشیم.

سیداحمد خاتمی، امام جمعه تهران

عضو جامعه مدرسین حوزه‌علمیه قم در بخش پایانی سخنان خود به موضوع بی حجابی‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: امیدواریم بساط بی‌حجابی از کشور جمع شود، تمام مقصد ما مکتب ماست و قله را باید اقامه دین در تمام سطوح قرار دهیم. دنیای استکبار با دین ما مخالفت دارد و هدفش تضعیف دین در جامعه است.

خاتمی، استقامت و پایداری را مهمترین کلیدواژه دین در انجام رسالت‌ها عنوان کرد و افزود: صبر از دیگر کلیدواژه‌های قرآنی است که تاکیدات بسیاری بدان صورت گرفته است.

انتهای پیام
captcha