کد خبر: 4171312
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۷
منصوری آرانی بیان کرد:

بازگشت به ارزش‌های اصیل دفاع مقدس؛ راهکار اصلی حل مشکلات امروز کشور

فرمانده پیشین دافوس با اشاره به فقدان فاصله میان رزمندگان و فرماندهان در دوره دفاع مقدس، گفت: یکی از مسائلی که امروز به شدت نظام را تهدید می‌کند فاصله بین مسئولان و مردم است و رفع این مشکل مستلزم درس گرفتن و بهره‌برداری از الگو و تجربه مدیریتی دفاع مقدس و احیای ارزش‌های آن دوران در زندگی شخصی و کاری مسئولان کشور است.

عباسعلی منصوری آرانی

امیر سرتیپ دوم ستاد عباسعلی منصوری آرانی، نماینده پیشین مجلس که در سابقه کاری وی فرماندهی دانشگاه فرماندهی و ستاد (دافوس)، مشاور فرمانده کل ارتش، ریاست آموزش کل ارتش، ریاست بازرسی نیروی زمینی ارتش، معاونت اطلاعات ارتش، مسئول روابط بین‌الملل ارتش و وابسته نظامی ایران در عربستان دیده می‌شود، در گفت‌وگو با ایکنا درباره الگوی مدیریت دوران دفاع مقدس و در‌س‌های آن برای امروز گفت: مدیریت دفاع مقدس اینگونه بود که فرمانده و سرباز احساس بالادست ـ پایین‌دست به یکدیگر نداشتند بلکه احساس یک خانواده را داشتند که در یک کشتی نشسته‌اند که هر اتفاقی که بر افراد مترتب می‌شود مربوط به همه افراد است و لذا علیرغم اینکه درجات در سیستم نظامی جایگاه‌ها و رتبه‌ها را تعیین می‌کند اما بدون شک فرماندهی خودش را در معرض بسیاری از مسائل قرار می‌داد و افراد پایین‌تر و سربازان این احساس را نداشتند که فرماندهان از امکانات، رفاه و وضعیت بهتری برخوردار هستند.
 
 وی افزود: براین اساس یک نوع نزدیکی و همذات‌پنداری و حس حضور در خانواده در رابطزه میان رزمنداگان و فرماندهان وجود داشت و و رزمندگان، فرماندهان را مانند یک پدر دلسوز و در عین حال مدیر و مدبر به صورت عینی و عملی در مواقع حساس و بحرانی جنگ در نوک پیکان خطر مشاهده می‌کردند.  
 

بیشتر بخوانید:


منصوری آرانی اظهار کرد: یکی از مسائلی که امروز به شدت نظام را تهدید می‌کند فاصله بین مسئولان و مردم است و رفع این مشکل مستلزم آن است که با درس گرفتن و بهره‌برداری از الگو و تجربه مدیریتی دفاع مقدس، این فاصله کاهش پیدا کند. امروز مردم این‌گونه احساس می‌کنند که برخی مسئولان و مدیران کشور یک طبقه جدا از آنها هستند که درد، رنج و مشکلات آنها را احساس نمی‌کنند در حالی که در دوره دفاع مقدس سربازان و رزمندگان با تمام وجود خود فرماندهان را دوست داشتند. 

 

لازمه رسیدن به وضعیت الگوی آرمانی دفاع مقدس

 
این کارشناس مسائل نظامی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس رزمندگان به واسطه همین ویژگی فرماندهان با دستور فرمانده خود را در دل آتش قرار می‌دادند اما الان چنین احساس‌ محبت‌آمیزی کمتر از سوی مردم به مسئولان وجود ندارد و فاصله و شکافی که وجود دارد به یک سلب اعتماد یا تضعیف اعتماد جامعه از مسئولان منجر شده است.
 
منصوری آرانی بیان کرد:‌ برای رسیدن به وضعیت آرمانی  و مطلوب دوره دفاع مقدس کارهای بسیار زیادی باید انجام شود تا رابطه مردم و مسئولان نیز با وضعیت آن دوره تطابق پیدا کند و اولین لازمه آن، عملی شدن واقعی الگوی مدیریتی دفاع مقدس در زندگی شخصی و کاری مسئولان است تا مردم صداقت آنها را باور کرده و مسئولان را از جنس خود بدانند.
 

شایسته‌سالاری واقعی در دوره دفاع مقدس 

 
فرمانده پیشین دانشگاه فرماندهی و ستاد (دافوس) درباره جایگاه شایسته‌سالاری و ارتقای افراد براساس توانمندی‌ها و قابلیت‌ها در دوران دفاع مقدس گفت: شهادت و ایثار خط ممتاز دوران دفاع مقدس بود ولذا کسانی که راغب‌تر بودند به آن درجات برسند تلاش و فعالیت بیشتری هم انجام می‌دادند و جایگاه‌های بالاتری پیدا می‌کردند. این در حالی است که امروز خط نهایی در نگاه بسیاری شهادت نیست بلکه ثروت و قدرت است و این دو خیلی متفاوت است و دو جنس مدیر و مسئول را به منصه ظهور می‌رساند. 
 
وی تصریح کرد: در حقیقت در دفاع مقدس مسابقه افراد برای ایثار، فداکاری و خدمت بیشتر و رسیدن به مقام شهادت بود اما الان بیشتر رقابت‌های سیاسی مسابقه‌ای برای رسیدن به قدرت، مقام، ثروت و رفاه بیشتر است. این باعث می‌شد که ارتقای افراد در دوره دفاع مقدس و در میدان جنگ کاملا منطبق بر شایسته‌سالاری باشد در حالی که الان رابطه‌سالاری و پیوندهای خانوادگی، سیاسی و جناحی نقش عمده‌ای در ارتقا و رشد سیاسی افراد ایفا می‌کند. 
 

صداقت و اخلاص؛ مهمترین شاخصه فرماندهان دوره جنگ تحمیلی 

 
منصوری آرانی یادآور شد: متأسفانه به جز سیستم نظامی کشور که ارتقای افراد به رتبه‌های بالاتر کاملا نظام‌مند است در بیشتر عرصه‌های دیگر شاهد یک نوع لجام‌گسیختگی در زمینه ارتقای رتبه و درجه افراد هستیم. الان در حقیقت ریشه اصلی مشکلات کشور فاصله گرفتن از ارزش‌های اصیل دفاع مقدس و انقلاب است و به همین خاطر مردم بین خود با مسئولان یک فاصله زیاد احساس می‌کنند زیرا بین مسئولان و آن ارزش‌ها فاصله افتاده است. 
 
این کارشناس مسائل نظامی در پایان اظهار کرد: در دوره دفاع مقدس صداقت و اخلاص مهمترین ویژگی و شاخصه یک فرمانده بود و اینها گوهرها و فضایلی است که امروز مردم در بسیاری از مسئولان کمتر مشاهده می‌کنند ولذا احیای ارزش‌های ناب و اصیل دفاع مقدس تنها راهی است که این شکاف و فاصله میان مردم و مسئولان را ترمیم و یک امیدواری نسبت به آینده در جامعه ایجاد کند که البته این احیای ارزش‌ها تنها به دست معتقدان و باورمندان واقعی به آن ارزش‌ها انجام‌شدنی است.
 
گفت‌وگو از مهدی مخبری
 
انتهای پیام
captcha