کد خبر: 4177452
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۶
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

جایزه شهید اندرزگو گامی بزرگ در مقابله با تطهیر پهلوی است

محمدمهدی اسماعیلی در مراسم اختتامیه جایزه ادبی شهید اندرزگو با بیان آنکه این شهید بزرگوار پیشکسوت عرصه جهاد و مقاومت بود تصریح کرد: این جایزه ادبی گامی بزرگ در مقابله با جبهه تطهیر تاریخ پهلوی است.

به گزارش ایکنا؛ مراسم اختتامیه سومین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو شامگاه دوشنبه، اول آبان با حضور «حجت‌الاسلام و المسلمین محمد قمی»، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ «محمدمهدی اسماعیلی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ «یاسر احمدوند»، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ «میثم نیلی»، رئیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی؛ «محسن پرویز»، دبیر این دوره جایزه و «علی رمضانی» مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در تالار وحدت برگزار شد.

مصداق بزرگ نسل‌کشی

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم سخنان خود را با گرامیداشت شهدای غزه آغاز کرده و گفت: مسئله مقاومت و ایستادگی در حوزه فلسطین به سال‌ها پیش ‌از تأسیس رژیم جعلی اشغالگر قدس برمی‌گردد.

وی ادامه داد: این پیروزی که این روزها شاهد آن هستیم، طی تاریخ مبارزه و مقاومت مردم فلسطین در برابر این رژیم جعلی تا به‌ حال سابقه نداشته است. حرکت اخیر سیلی محکمی به رژیم اشغالگر قدس بود. رژیمی که با ددمنشی و وحشی‌گری در حال قتل‌عام کودکان و زنانی هستند که این خود مصداق بزرگی از نسل‌کشی است.

شهید اندرزگو پیشکسوت حوزه جهاد و شهادت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جریان رسانه‌ای که پشت این نسل‌کشی و برای تطهیر آن ایستاده است خاطرنشان کرد: اینجاست که نقش اهالی فرهنگ در بطن و متن میدان مقاومت و مبارزه ملت مظلوم فلسطین بسیار حیاتی است. در کشتی‌ای که به‌زودی جمهوری اسلامی ایران برای غزه ارسال خواهد کرد تعداد زیادی از اهالی رسانه و صاحبان قلم برای روایت صادقانه و بازتاب حقانیت موجود در نبرد این روزهای نوار غزه اعزام خواهند شد. هرچند که فرستادن همه خبرنگاران و نویسندگان با وجود مقبولیتی که دارد مقدور نیست.

اسماعیلی با اشاره به آنکه شهید اندرزگو نه‌تنها یکی از پیشروان حوزه مبارزه انقلاب شکوه‌مند اسلامی بود، که او را باید پیشکسوتی در حوزه جهاد و شهادت خواند تصریح کرد: شهید اندرزگو مصداق بارز انسانی بود که نه‌تنها مجاهد راه خدا بود که تنها برای خدا کار می‌کرد. چنین مجاهدی را هم ما و هم تاریخ انقلاب خیلی زود از دست داد اما خون پاک او بی‌تردید در شکوه، عظمت و تداوم نهضتی که امام‌خمینی(ره) آن را بنیان گذاشت را تا به امروز نیز شاهد هستیم.

اسماعیلی در فصل پایانی سخنان خود ضمن اشاره به جایزه ادبی شهید اندرزگو و تأثیر آن در مقابله با جبهه تطهیر تاریخ پهلوی ابراز کرد: ما در عرصه تاریخ تلاش‌های فراوانی را انجام داده‌ایم تا روزی به‌ عنوان روز تاریخ‌نگاری اسلامی ثبت شود. دراین‌میان باید تلاش جدی‌تری در حوزه تحلیل و شناخت بزرگانی چون سیدحمید روحانی صورت گیرد. همچنین بزرگی چون سیدروح‌الله حسینیان را در ایام کرونا و در گمنامی از دست دادیم که باید در فرصتی مناسب از او نیز تجلیل شود.

محسن پرویز دبیر جایزه شهید اندرزگو

گامی بلند در روشن شدن ابعاد تاریخ انقلاب

محسن پرویز در این مراسم ضمن گرامیداشت و یادی از شهدای فلسطین با اشاره به آنکه جایزه شهید اندرزگو گامی بلند و مهم در روشن شدن ابعاد تاریخ انقلاب به‌ شمار می‌رود خاطرنشان کرد: معتقدم این جایزه با تمامی ابعادش گامی مهم برای آشنایی نسل‌های فردا با تاریخ و ادبیات حوزه انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: آثار مختلف و متعددی که در حوزه تاریخ شکوه‌مند انقلاب تا به امروز به نگارش درآمده در کنار روایت بخشی از تاریخ برای نسل امروز که از وقایع انقلاب کمتر اطلاع دارند؛ می‌تواند داده‌های فراوانی داشته باشد و این داده‌ها در قالب رمان و داستان، جذابیتی دو چندان پیدا می‌کند. به‌همین سبب است که آثار این رویداد می‌توانند به‌ عنوان گنجینه‌ای ارزشمند به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.

دبیر سومین جایزه ادبی شهید اندرزگو با تأکید بر آنکه آثار حاضر در این رویداد به ‌خوبی توانسته میان مخاطبان نسل امروز طرفداران خاصی برای خود پیدا کند یادآور شد: این مخاطبان با مطالعه آثار برگزیده جایزه ادبی اندرزگو نه ‌تنها با وقایع تاریخی انقلاب آشنایی پیدا می‌کنند که با مطالعه این آثار به این پرسش مهم که چرا انقلاب شد نیز پاسخی در خور می‌دهند. درنهایت می‌توانند به تحلیل این مسئله بنشینند که در کنار هم قرار گرفتن چه اتفاقاتی باعث شد تا انقلاب اسلامی به پیروزی برسد.

اختتامیه جایزه ادبی ادرزگو

برگزیدگان جایزه ادبی اندرزگو در گام سوم

در ادامه این آیین اختتامیه شاهد اهدای جوایز در بخش‌های رمان بزرگسال، داستان کودک و نوجوان، روایت تاریخ و تاریخ شفاهی از نگاه نخبگان ادبیات و رسانه بودیم.

بر این اساس، «فهیمه پوریا» ویراستار کتاب «گلوله فیروزه‌ای» از کتابستان معرفت در بخش ویرایش رتبه شایسته تقدیر را به خود اختصاص داد.

کتاب‌های «چاپید شاه» نوشته «سپیده انوشه» از انتشارات جمکران و «بزرگ شدی ریزه میزه» نوشته «رفیع افتخار» از انتشارات نشر جمال با کسب ۳۰ رأی از هیأت نخبگانی ادبیات و رسانه نامزدهای بخش کودک و نوجوان شدند.

«جواد اسلامی»، «نوید ظریف کریمی» و «فائزه دره گزنی» به ترتیب با کتاب‌های «مبارزه به روایت شهید سید اسدالله لاجوردی» از انتشارات روزنامه ایران، «پرده دوم» و «ننگ سالی» از انتشارات راه یار با کسب ۳۰ رأی از هیأت نخبگانی ادبیات و رسانه نامزدهای بخش روایت تاریخ و تاریخ شفاهی را کسب کردند.

کتاب‌های «چینی بندزن» نوشته «زینب کریمی» از انتشارات قدر ولایت، «داشی» نوشته «محمدعلی گودینی» از انتشارات سیب سرخ نیکان، «فصل بی هراسی» نوشته «محمدحسن فاضل» از شرکت چاپ و نشر بین‌الملل، «فصل توت‌های سفید» نوشته نسیده عذرا موسوی» از انتشارات شهرستان ادب و «گلوله فیروزه‌ای» نوشته فهیمه شهابیان از انتشارات کتابستان معرفت با کسب ۳۰ رأی از هیأت نخبگانی ادبیات و رسانه نامزد بخش داستان بلند و رمان بزرگسال را از آن خود کردند.

انتهای پیام
captcha