به گزارش ایکنا، آیین پایانی چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران با حضور محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مقامات و اهالی سینما امشب دوم آبان در برج میلاد برگزار شد.
بعد از پخش تصاویری از حمله وحشیانه صهیونیستها به مردم مظلوم فلسطین، مهدی آذرپندار، دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با بیان اینکه قصد ندارم گزارش بدهم چون فکر میکنم همه یک بالا سری داریم که گزارش کار ما را میداند، گفت: امیدوارم سالهای سال جشنواره را در شرایطی که فلسطین آزاد شده و هیچ ظلمی در دنیا نیست، برگزار کنیم و این ظلم 75 ساله صهیونیستها برطرف شود.
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی نیز در این مراسم با بیان اینکه از فیلمسازانی که از مردم مظلوم فلسطین حمایت کردند، تشکر میکنم، تصریح کرد: امسال شاهد جشنوارهای متفاوت بودیم، دوره چهلم نقطه عطف در میان جشنوارههای این سالها بود.
وی ادامه داد: در بررسی اجمالی که در جشنوارههای داخلی و خارجی داشتیم، چنین استقبال و ارسال آثار بیسابقه بوده است. تنوع ژانرها که سیاستگذاری سازمان سینمایی بود امسال به بار نشست و ژانرهای خوب، کارگردانان خوب و فیلمهای خوبی داشتیم. نگاه جدی به شهرستانها داشتیم و نسبت به دوره گذشته ارتقا پیدا کرده بود.
رئیس سازمان سینمایی اضافه کرد: توجه به مسائل جدی کشور مثل جمعیت و فرزندآوری در جشنواره دیده میشد. در تفاوت این دوره باید بگویم نسلی جوان و امیدوار دیدیم که آثار قابل اعتنایی خلق کرده بودند. من اکثر فیلمها را دیدم و بر خود بالیدم که چنین نسلی در کشور پرورش پیدا کردند اما دو نکته میگویم یکی از مهمترین کشورهای جهان اسلام در حوزه سینما جمهوری اسلامی است. ما در دنیا صاحب سینما هستیم و در کشورهای تمام مکاتب دینی، جمهوری اسلامی جزو کشورهای معتبر است.
خزاعی تأکید کرد: انتظار از سینمای ما در دنیا متفاوت است. واژگان متعددی در سینما مطرح بوده است. یک زمان سینمای دینی، یک زمان سینمای معناگرا و یک زمان سینمای ملی بر آن گذاشته شده است اما امروز همه این واژهها در نظریه سینمای اسلامی است و باید تلاش کنیم سینمای اسلامی داشته باشیم. دوستان در تبیین نظریه سینمای اسلامی عجله نکنند الان دوستان روشنفکر موضع میگیرند اما سینمای اسلامی یعنی سینمای پیشرو و عدالتخواهانه و ستمستیز؛ اسلام دین مترقی است. اگر ما قرائت درستی نداشتیم، این یک بحث دیگر است. سینمای اسلامی هم میتواند سینمای مترقی باشد نه بازدارنده.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: اگر نظریه سینمای اسلامی در کشور شروع شود که ما مقدمات آن را فراهم کردهایم، خیلی از مشکلات حل میشود. جهان اسلام منتظر این نوع سینماست. امروز سینمای اسلامی میتواند برندی برای کشورهای مسلمان باشد و شاخصهای خود را داشته باشد، پس تلاش میکنیم این سینما محقق شود، بازدارنده نباشد و دستورالعملهایی برای آن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امروز یکی از مشکلات جوامع بشری فاصله گرفتن از دین است، افزود: امروز خیلی از ماها دچار پریشاناحوالی و گرفتاری هستیم. بحث، صرفاً اقتصادی نیست بلکه حالمان خوش نیست. به این دلیل که از خدا فاصله گرفتهایم. در تلاش هستیم گامی برای این امر برداریم. امیدوارم روزهای خوبی برای سینمای ایران رقم بخورد.
بخش بعدی مراسم اختتامیه به تجلیل از خانواده شهید امیراسکندر، از شهدای عضو انجمن سینمای جوانان ایران اختصاص داشت. سپس بزرگداشت داریوش یاری، کارگردان پیشکسوت سینما به پاس سالها تلاش و زحمت در عرصه سینمای ایران با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی و مهدی آذرپندار، دبیر جشنواره چهلم برگزار شد.
داریوش یاری نیز در این مراسم گفت: بزرگ شمایید که امروز من را به یاد داشتید. دم همه مدیران بامعرفتی که هر وقت پشت در اتاقشان نشستم، مرا دست خالی نگذاشتند و دم همه دوستانم گرم.
وی با بیان اینکه غزه یک نوار باریک، بین ظالم و مظلوم است، اظهار کرد: نوار باریک غزه هیچوقت پاره نمیشود.
محمدامین توکلیزاده، معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری تهران نیز در ادامه مراسم تصریح کرد: ما فراموش نمیکنیم که طفل نوجوانی بودیم و تلویزیون هشدار میداد میخواهیم تصاویری پخش کنیم تا آنهایی که ناراحتی قلبی دارند، نگاه نکنند و موضوع این بود که بازوی یک نوجوانی که به سمت صهیونیستها سنگ پرتاب کرده بود را شکستند. این تصاویر متأثر کننده بود اما الان هر روز غزه بمباران میشود. انگار تصمیم گرفته شده است ظلم عادی شود.
وی بیان کرد: اسرائیل از ابتدا شروع به مظلومنمایی کرد؛ مثلا گفت که حماس کودکان آنها را سر بریده اما نتوانست تصویری ارائه کند ولی قطعاً تصویرسازی و یک هولوکاست دیگر را جعل میکنند.
وی تأکید کرد: حتماً سینمایی که رگ معیشت آن به نظام ظلم بسته است، به یک جعل هلوکاست دیگر دست میزند اما اینبار جلوی آنها ایستادگی میشود. یک گروه کوچک فلسطینیريال نه یک دولت و نه یک ارتش، بلکه گروهی که هواپیمای جنگی و نظام اطلاعاتی ندارد، 70 سال است که در محاصره است. تلفنهایش در شنود است اما به ناگاه طوفانی بر پا میشود که هرچه تلاش میکنند این آبروریزی را پنهان کنند، نمیشود. از بزرگترین دیوار آهنی رد میشوند گرچه لحظه به لحظه شهید میشوند اما موفق شدند.
معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری تهران در ادامه بیان کرد: ما از سینمای کشورهای سلطه انتظاری نداریم اما شاید زمانش رسیده یک سینمای دیگر شروع به کار کند و آن سینمایی است که انتقالدهنده فریاد مظلومان باشد و نگذارد یک هولوکاست دیگر جعل شود. باید سمت مظلوم ایستاد. صدای مظلومیت مردم غزه از گوشه گوشه دنیا بلند میشود. همان دانشگاهها و تیمهای فوتبال که خودشان درست کرده بودند، صدای غزه شدند و خوشحالیم سینمایی داریم که میتواند ندای مظلومان باشد.
در آیین اختتامیه برگزیدگان بخشهای مختلف معرفی شدند. در ضمن حجت اشرفزاده، خواننده کشورمان نیز در این مراسم به اجرای برنامه پرداخت.
در آیین اختتامیه چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی، هاشم میرزاخانی، مدیرعامل موسسه سینماشهر، حبیب ایلبیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، علیرضا اسماعیلی، دستیار و مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی، یزدان عشیری، مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی، مجتبی امینی، دبیر چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، مهدی آذرپندار، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، غلامرضا نجاتی، مدیر مرکز حراست سازمان سینمایی، غلامرضا منتظری، نماینده مجلس، نقی نعمتی، بنیامین هفت لنگ، نادره ترکمانی، علیرضا دهقان، مرتضی رزاق کریمی، عادل تبریزی، غلامرضا نجاتی، طیبه فلکیان، آرش رواده، علی توکلی، میثم کریمی، هادی شریعتی، فواد جوان، مهاجر توحیدپرست، سعید قطبیزاده، سعید نجاتی، مهدی حیدری، محمدرضا سامیان، امیرمهدی صادقی، حامد جعفری و... حضور داشتند.
محمد حاتمی