کد خبر: 4180230
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲
رضامراد صحرایی پیشنهاد داد؛

جایزه البرز بین‌المللی برگزار شود

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه می‌توانیم در اصالت و رقابت جایزه البرز را بین‌المللی برگزار کنیم، گفت: تقاضای بنده این است ‌که در سال آینده این جایزه که چندبعدی است، ناظر به آینده و با رویکرد آینده‌نگری برگزار شود.

صحراییبه گزارش خبرنگار ایکنا، رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش طی سخنانی در مراسم اعطای شصت و یکمین جایزه البرز (۱۴۰۲) ویژه تجلیل از برترین دانش‌آموزان سراسر کشور که امروز، ۱۵ آبان‌ماه در محل هتل ارم تهران برگزار شد، گفت: آموزش و پرورش هر کشوری سیمای آینده آن کشور است. اقتصاد و فرهنگ و قدرت جامعه آینده ما از آموزش و پرورش نشئت می‌گیرد. جمع شما دانش‌آموزان برتر کشور تصویر بسیار امیدبخشی از آینده ایران ماست.

وی افزود: درباره نخبگان یادآوری این عبارت از رهبر معظم انقلاب اسلامی واجب است که فرمودند در شناسایی، جذب، هدایت، ساماندهی، شنیدن و درمان دردهای نخبگان شب و روز نشناسید. نخبگان موتورهای پیشران تحول هر جامعه هستند و از هر حیث اصلی‌ترین سرمایه هر کشوری نیز نخبگان هستند. این روزها که دل ما برای مردم و دانش‌آموزان مظلوم غزه خون است، همگان بدانند که اگر نخبگان برای یک ماه آمریکا را تحریم کنند، هیچ چیزی برای آن‌ها باقی نخواهد ماند‌. تمام آن‌ چیزی که آمریکایی‌ها دارند، به واسطه دزدیدن و بکارگیری نخبگان دیگر کشورهاست.

صحرایی با بیان اینکه راهکار دیگر آمریکا برای ایجاد مشکلات و ضعف در جوامع مختلف، القای نامیدی است گفت: نخبگان باید از مسائلی ‌که برای جذب آن‌ها در دنیا اتفاق می‌افتد، آگاه باشند تا اسیر دشمن نشوند. امروز باید نخبگان برای آینده کشور تربیت شوند.‌ شناخت جهان آینده نیز از کارهای نخبگان است که باید آن را پیگیری کنند. شناخت مهمترین تحولات پیش روی جامعه نیز از دیگر اموری است که نخبگان باید بدان بپردازند. یکی از ویژگی‌های دنیای امروز تحولات سریع و عمیق است. امروز باید معلمانی را بکار بگیریم که نسل جدید را بشناسند و آن‌ها را درک کنند.

شکاف  شناختی بین والدین و معلمان و دانش‌آموزان 

وی افزود: امروز شکاف ادراکی و شناختی که بین والدین و معلمان و دانش‌آموزان به وجود آمده، اجتناب‌ناپذیر است‌ و به همین دلیل آموزش خانواده‌ها و معلمان برای درک بهتر نسل جدید ضروری است. بیش از نیمی از مشاغل در ۲۰ سال آینده وجود نخواهد داشت و ما باید برای تربیت نسل جدید با این تحولات سریع، برنامه‌ریزی کرده و به ایجاد نشاط و همدلی و کار گروهی بپردازیم.

وزیر آموزش و پرورش تصریح یکی دیگر از ویژگی‌های مهم در این تحولات سریع را رقابت‌های رسانه‌ای دانست و گفت: امروز با جنگ روایت‌ها مواجه هستیم. در این موضوع هوش مصنوعی و الزامات تعلیم و تربیتی تحولات زیادی ایجاد می‌کند و ما باید برای این موضوع آماده باشیم. نخبگان باید حلقه واسط بین نسل‌ها را به خوبی بشناسند. ویژگی دیگر آینده جهان، موضوع رقابت است. در دنیای پیش روی ما رقابت عامل ریزش و رویش است. امروز رقابت ما رقابت تمدن‌هاست و رقابت در آینده نیز در همین موضوع خواهد بود.

وی تصریح کرد: افرادی که نتوانند جایگاه و منزلت تمدنی خود را پیدا کنند، در میانه این رقابت از حرکت باز می‌مانند. هویت رقابتی یکی از ویژگی‌های دنیای آینده خواهد بود و دشمن به دنبال گرفتن هویت ملی و تمدنی نخبگان است. موضوع فرارشته‌ای امروز ارتباط عمیق با هویت و ریشه و جایگاه تمدنی انسان‌ها دارد. برای اینکه نخبگان را به داشتن نگاه تحلیلی سوق دهیم، باید زمینه‌ای فراهم کنیم تا رابطه‌ای تطبیقی بین تمدن‌ها رخ دهد. خواندن تاریخ ناظر به همین مسئله است. بزرگان در همه ادیان تأکید بر خوانده شدن تاریخ از سوی نخبگان دارند؛ نخبه‌ای که تاریخ می‌خواند در جنگ رقابت‌ها و تمدن‌ها بازنده نیست.

ایجاد  ۶۰۰ پژوهش‌سرای دانش‌آموزی

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در رقابت پیش رو، نقش خانواده و نظام تربیت بسیار مهم است. در سند تحول بنیادین به طور جدی بر ارتقای خلاقیت و نوآوری در دانش‌آموزان تأکید شده است. در این سند بر توسعه و تجهیز آزمایشگاه‌ها تأکید شده و امروز مفتخریم که بیش از ۶۰۰ پژوهش‌سرای دانش‌آموزی در کشور ایجاد کرده‌ایم‌.‌

وی بیان کرد: امروز باید سنت الهی وقف را در جامعه و در کتاب‌های آموزشی کشور بگنجانیم.‌ نخبگان باید بزرگانی همچون مرحوم البرز را شناخته و به جامعه معرفی کنند. به دانش‌آموزان عزیز توصیه می‌کنم که کتاب فرمول را بخوانند.‌ در این کتاب آمده است که برای مثال نیوتون از باقی فیزیک‌دانان دوره خود بزرگتر نبود اما دلیل ماندگاری امثال این دانشمندان، شبکه‌سازی از سوی چنین دانشمندانی بوده است.

صحرایی اظهار کرد: ما می‌توانیم در اصالت و رقابت جایزه البرز را بین‌المللی کنیم. تقاضای بنده این است ‌که در سال آینده این جایزه که چندبعدی است، ناظر به آینده و با رویکرد آینده‌نگری برگزار شود. همچنین، از امروز صفحه‌ای در اپلیکیشن شاد به جایزه البرز اختصاص داده خواهد شد و امیدواریم دانش‌آموزان کشور روز به روز توانمندتر شده و هرچه بیشتر در راستای اعتلای کشور گام بردارند‌.

انتهای پیام
captcha