شهنام عرشی، مدیر کل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با ایکنا، در خصوص شرایط شیوع آنفولانزا و اینکه آیا به پیک شیوع آنفولانزا رسیدهایم یا خیر، گفت: ما همه ساله با شیوع آنفولانزا مواجه هستیم. این موج مختص امسال یا خاص کشور ما نیست و همه ساله در نیم کره شمالی تکرار میشود. علت شیوع آنفولانزا این است که ویروس آنفولانزا به خاطر ساختاری که دارد مرتب تغییر شکل میدهد.
وی با اشاره به اینکه تغییرات ویروس آنفولانزا هر سال جزئی است و منجر به این میشود که حداکثر تا 20 درصد جمعیت جامعه به این ویروس تغییر یافته مبتلا شوند، گفت: هر 10 تا 20 سال یک بار هم تغییرات گستردهای در ویروس اتفاق میافتد که باعث میشود پاندمیهای بزرگتری در دنیا داشته باشیم چراکه این ویروسی است که بین بدن پستانداران و انسانها در چرخش است.
عرشی اعلام کرد: از اوایل آبانماه در کشور آنفولانزا شیوع پیدا کرد که نسبت به سالهای گذشته دو هفته زوتر شروع شد. البته این شیوع زودهنگام پیشبینی شده بود چراکه عین همین اتفاق در نیم کره جنوبی کره زمین اتفاق افتاده بود و پیشبینی شده بود که آنفولانزا امسال زودتر و کمی سختتر از سالهای گذشته شیوع پیدا کند به همین دلیل پیک آنفولانزا را از اوایل آذرماه شاهد هستیم و در حال حاضر به حداکثر خود رسیده است و امیدواریم در هفتههای آینده به تدریج شاهد کاهش موارد ابتلا باشیم.
وی اضافه کرد: مواردی از آنفولانزا که منجر به مرگ و میر یا بستری شدن افراد شود ثبت میشوند اما از آنجایی که بیشتر موارد خود را به شکل سرماخوردگی معمولی نشان میدهد، تست گرفته نمیشود و میزان آن گزارش نمیشود. البته ما هر هفته نمونههای ثابتی را از نقاط مختلف کشور آزمایش میکنیم تا ببینیم چند درصد از سرماخوردگیهای معمولی را آنفولانزا تشکیل میدهد.
عرشی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر میزان شیوع کرونا در کشور چه قدر است؟ گفت: میزان شیوع کرونا در کشور خیلی کمتر از آنفولانزا است. در حال حاضر به گروههای حساس توصیه میکنیم که واکسن آنفولانزا را تزریق کنند. البته بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا اواخر شهریور و اوایل مهر است تا بهترین ایمنی را ایجاد کند اما گروههای پرخطری که هنوز واکسن آنفولانزا را تزریق نکردهاند همچنان فرصت دارند این واکسن را تزریق کنند.
وی در خصوص تزریق واکسن آنفولانزا به کودکان، گفت: در حال حاضر کمیته واکسیناسیون کشوری تزریق واکسن آنفولانزا برای کودکان را توصیه نکرده است مگر کودکانی که مشکل زمینهای دارند یا افرادی که پزشک آنها تشخیص میدهد که باید واکسن تزریق کنند. توصیه کمیته واکسیناسیون کشوری تزریق واکسن آنفولانزا به افراد بالای 60 سال و افرادی است که بیماریهای مزمن شدید از قبیل بیماریهای قلبی و ریوی یا دیابت پیشرفته دارند.
مدیر کل بیماری های واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که آلودگی شدید هوا که شاهد آن هستیم چه تأثیری بر روند بهبود آنفولانزا دارد؟ گفت: آلودگی هوا ضرر و زیان بسیار زیادی به بدن افراد میرساند و مهمترین مشکل آن این است که چون فراگیر است همزمان میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. طبیعتاً در خصوص بیماریهای تنفسی وقتی به بیماری مبتلا شدهایم اگر هوای سالم تنفس کنیم در بهبود ما نقش مؤثری دارد و در هوای آلوده ممکن است بهبودی ما به تأخیر بیفتد یا به سایر عوارض درگیر شویم.
وی در پایان به افرادی که احساس سرماخوردگی دارند یا به آنفولانزا مبتلا شدهاند توصیه اکید کرد حتماً ماسک بزنند.
انتهای پیام