به گزارش ایکنا؛ نشست تشریح فراخوان حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز سهشنبه ۲۸ آذر در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
قاسم زائری؛ رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در ابتدای این نشست گفت: در این فراخوان سه جهتگیری اصلی با عناوین باغبانی فرهنگ، دولت مسئول و تحول فرهنگی با این ایده اصلی که فرهنگ نیازمند مراقبت است نه افراد، وجود دارد. اهمیت و حساسیت این فراخوان در مسئله حمایت از طرحهای پژوهشی، گزارشهای سیاستی، رساله دکتری و خرید کتاب تألیفی با توجه به محدودیتهای بودجهای و منابع مالی به دلیل تحریمها طی دهه اخیر است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این فراخوان شاخصهای فرهنگ و محورهای اصلی هم در ۵ حوزه اصلی محور بحث قرار میگیرد، تشریح کرد: نخستین محور اندیشه فرهنگی با زیرشاخههای «دیدگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب پیرامون فرهنگ و مدیریت فرهنگ» و «دیدگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب پیرامون سیاستگذاری فرهنگی» است. محور دوم نظریه فرهنگی شامل نظریه حکمرانی نوین فرهنگی جمهوری اسلامی، نظریه فرهنگی جمهوری اسلامی - نگرش فلسفی، گفتمانشناسی رابطه دولت و فرهنگ نگرش جامعهشناختی و گفتمان انقلاب اسلامی و مسئله اداره فرهنگ است.
زائری ادامه داد: سیاستگذاری فرهنگی در دولت سیزدهم با زیرشاخههای الگوهای حمایتگری دولت در حوزه فرهنگ، تبیین ارتباط دولت با مراکز پژوهشی حوزه فرهنگ دولت سیزدهم و مردمیسازی فرهنگ، دولت سیزدهم و اقتصاد فرهنگ، دولت سیزدهم و اقتصاد سیاسی فرهنگ محور سوم مدنظر در این فراخوان است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با اشاره به اینکه آسیبشناسی مدیریت فرهنگ محور چهارم این فراخوان با زیرشاخههای آسیبشناسی نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی، تحلیل و نقد نظام مجوزدهی در حوزه فرهنگ، تحلیل و آسیبشناسی نظام بودجهریزی فرهنگی کشور و آسیبشناسی رویکردهای تصدیگرایانه حمایتی و نظارتی فرهنگ است افزود: آیندهپژوهی فرهنگی محور پنجم مد نظر است که مباحثی چون هوش مصنوعی و مسئله اداره فرهنگ، فناوریهای جدید فرهنگی، فضای سایبر و تغییرات فرهنگی ایران، روندهای فرهنگی آینده جهان و رویای ایرانی و تصویرپردازی فرهنگی را تشکیل میدهند.
زائری در پایان تاکید کرد: در نتیجه این فراخوان رسالههای دکتری تا سقف ۵۰ میلیون تومان مورد حمایت قرار میگیرند و به اساتید راهنما و مشاور رسالههای مورد حمایت نیز مطابق با آییننامههای دانشگاهی حقالزحمه پرداخت میشود. همچنین پیشنهادهای اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاهها بنا بر آییننامههای وزارت علوم تحقیقات و فناوری در چارچوب طرح پژوهشی کاربردی مورد حمایت قرار میگیرد.
همچنین، فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی – سیاستی در موضوع نسبت «دولت و فرهنگ» در قلمروهای دین، فرهنگ، هنر و رسانه ۲۲ آذر منتشر شده که براساس آن استادان دانشگاهی، حوزوی و پژوهشگران حوزه سیاستگذاری و فرهنگ، تا پایان بهمن امسال فرصت دارند پیشنهادهای پژوهشی - سیاستی خود را در قالب «طرح پژوهشی»، «گزارش سیاستی»، «رساله دکتری» و «کتاب تألیفی» در حوزه «دولت و فرهنگ» به دبیرخانه فراخوان، مستقر در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کنند.
انتهای پیام