کد خبر: 4191378
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۲
انسیه خزعلی:

پسران هم باید آموزش حریم حجاب دریافت کنند

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده از آغاز هفته زن از روز چهارشنبه خبر داد و گفت: بخشی از رعایت حریم حجاب مربوط به پسران است و این موضوع منحصر به بانوان نیست؛ به همین دلیل باید آموزش‌های مربوط به حجاب را برای پسران در دوره‌های مختلف تحصیلی و حتی دوره سربازی داشته باشیم.

انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده

به گزارش خبرنگار ایکنا، انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده امروز سه‌شنبه 12 دی‌ماه طی نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح برنامه‌های هفته زن و روز مادر و دومین کنگره ملی زنان تأثیرگذار پرداخت و گفت: به مناسبت تقارن روز مادر و سالروز شهادت سردار سلیمانی شعار «این سرزمین شیرزنان است قهرمان» خطاب به سردار سلیمانی، به عنوان شعار هفته زن امسال انتخاب شده است.

معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست افزود: عناوین روزهای هفته زن به دلیل تقارن با هفته مقاومت با محور مقاومت انتخاب شده است. روز چهارشنبه به عنوان اولین روز هفته زن به نام روز «زن، بیداری، مقاومت و مکتب شهید سلیمانی»، روز دوم به عنوان روز «زن، معنویت، عفاف و هویت ایرانی اسلامی»، روز سوم به عنوان روز «زن، خانواده مهدوی، نقش مادری و فرزندپروری»، روز چهارم به عنوان روز «زن، علم و فرهنگ، پژوهش و فناوری» روز پنجم به عنوان روز «زن، مشارکت اجتماعی و نقش مؤثر در حکمرانی»، روز ششم به عنوان روز «زن، خودباوری، تأثیرگذاری و تحول و روز سه‌شنبه ۱۹ دی ماه به عنوان روز پایانی هفته زن به عنوان روز «زن، سلامت، ورزش و بهداشت»، نام‌گذاری شده است.

ارمنستان میزبان دومین کنگره زنان تأثیرگذار

خزعلی با اشاره به اینکه از سال گذشته از ۱۰۰ کشور، زنان تأثیرگذار انتخاب و کنگره زنان تأثیرگذار برگزار شد، گفت: بخش بین‌المللی این کنگره امسال به میزبانی کشور ارمنستان با کمی تأخیر برگزار می‌شود‌. در سطح ملی نیز این کنگره در همه استان‌ها برگزار و از خانواده شهدا، زنان مقاوم و پایدار ‌و از زنانی که به صورت تیمی تلاش کرده و فعالیت تأثیرگذار داشته‌اند تجلیل می‌شود.

وی با اشاره به دعوت از بانوان تأثیرگذار برای ثبت‌‌نام در سامانه این کنگره، گفت: تلاش شد بانوان تأثیرگذار به خصوص در محیط‌های کوچک روستاها شناسایی شوند؛ لذا هشت کارگروه تخصصی تشکیل و هر یک از بانوان با توجه به فعالیت خود می‌توانند در این سامانه ثبت‌نام کنند.

تمدید مهلت ثبت‌نام در سامانه زنان تأثیرگذار

خزعلی با اشاره به استقبال بانوان از ثبت‌نام در سامانه بانوان تأثیرگذار و درخواست‌ها برای افزایش مهلت ثبت‌نام، گفت: مهلت ثبت‌نام در این سامانه تا روز ۱۳ دی ماه تمدید شده و بعد از پایان این مهلت داوری آغاز می‌شود. در سطح اول پالایش کلی در استان‌ها صورت می‌گیرد و افراد منتخب به رأی مردم گذاشته می‌شوند. بنا داریم از این موقعیت استفاده کنیم و از بانوانی که میزان و وسعت تأثیرگذاری بیشتری دارند تقدیر کرده و زمینه‌های توسعه فعالیت‌هایشان را با آموزش و ارائه تسهیلات گسترش دهیم. در دهه فجر امسال نیز طی مراسمی از این بانوان تجلیل می‌شود.

وی در خصوص ملاک‌های انتخاب بانوان تأثیرگذار، گفت: ملاک‌های تخصصی و عمومی برای این انتخاب تعیین شده است. در ملاک عمومی فرد تأثیرگذار باید قدرت مدیریت خوب در خانواده، محدوده محله، ملی و حتی بین‌المللی داشته باشد. تعادل بین کار و خانواده را رعایت کند و مروج فرهنگ ایثار و شهادت باشد. در حوزه تخصصی نیز برای هر گروه ملاک‌هایی تعیین شده است و فرد باید در حوزه تخصصی خود سرامد باشد. 

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه برنامه شناسایی و حمایت از بانوان تأثیرگذار برنامه‌ای مستمر است، گفت: هدف، شناسایی و کمک گرفتن از بانوان برای رفع مشکلات محلات است و به صورت ویژه ارتباط با کانون‌های مساجد به ویژه کانون‌های بانوان برای شناسایی بانوان تأثیرگذار در دستور کار است. همچنین ایجاد گروهی برای حمایت از بانوان روستایی با همکاری بانوان دهیاران برای پیشگیری از مهاجرت روستائیان و حمایت از زوجین دهه شصتی در حال انجام است.

پسران هم باید آموزش حریم حجاب دریافت کنند

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص ترویج و توجه به مسئله حجاب نیز گفت: بخشی از رعایت حریم حجاب مربوط به پسران است و این موضوع منحصر به بانوان نیست؛ به همین دلیل باید آموزش‌های مربوط به حجاب را برای پسران در دوره‌های مختلف تحصیلی و حتی دوره سربازی داشته باشیم.

آموزش زیست عفیفانه به زبان روز

خزعلی اعلام کرد: در همین راستا از گروه‌های مردمی حامی حجاب، محصولات حجاب، آموزش‌های عمومی و جمعی حجاب و عفاف و ... حمایت می‌کنیم‌. یکی از برنامه‌های ما نیز برنامه «زیست عفیفانه» است که با همکاری آستان قدس رضوی اجرا می‌شود و طی آن زیست عفیفانه آسیب‌شناسی و به زبان روز آموزش داده می‌شود. با همکاری همه نهادهای غیردولتی و دولتی نشست‌هایی برگزار می‌کنیم تا به سند نهایی خانواده برسیم و بر مبنای آن همه قوانین باید خانواده محور باشد و دستورالعمل‌ها بر مبنای تحکیم خانواده طراحی و اجرا شود.

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالی در خصوص حمایت از زنان زندانی و خانواده‌های زندانیان، گفت: خانواده‌های زندانیان نیاز به حمایت دارند. برنامه‌ای داریم که خیرین خانم از خانواده‌‌های افراد زندانی حمایت کنند. شناسایی خیرین در حال انجام است و ما نیز حامی خواهیم بود. البته بخشی از حمایت‌ها از خانواده زندانیان مالی است و این خانواده‌ها به خصوص فرزندانشان نیاز به حمایت‌های تربیتی و علمی دارند که در این راستا خانم‌های داوطلب از فرزندان خانم‌های زندانی حمایت خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه تا روز گذشته 32 هزار و ۵۰۰ نفر در سامانه زنان تأثیرگذار ثبت نام کرده بودند، گفت: بخش بین‌الملل این دوره از کنگره زنان تأثیرگذار به درخواست کشور ارمنستان در این کشور برگزار خواهد شد. در سال‌های بعد هم براساس درخواست کشورها میزبان انتخاب می‌شود.

اداره‌ها با دورکاری بانوان موافقت کنند

خزعلی در خصوص حمایت از بانوان شاغل نیز گفت: به دستور رئیس جمهور تلاش می‌شود مهدکودک برای اداره‌ها راه‌اندازی شود یا اتاق مادر و کودک در مراکز اشتغال بانوان ایجاد شود. در خصوص دورکاری بانوان نیز تا حد ممکن اداره‌ها باید با دورکاری بانوان موافقت کنند؛ از نظرقانونی منعی برای دورکاری بانوان وجود ندارد به خصوص برای مادران کودکان زیر شش سال اما اجازه دورکاری به نظر مدیر مربوطه وابسته است که ما درخواست داریم با دورکاری بانوان موافقت شود.

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: بعد از بیش از دو سال فعالیت دولت، اقدامات خوبی در حوزه بانوان انجام شده است؛ از جمله ارتقای ساختار زنان و مشاوران زنان در بخش‌های اداری. بحث انتصاب خانم‌های فرهیخته در شوراهای عالی تصمیم‌گیری ادارات و دستگاه‌ها موجب شده خانم‌ها در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت کنند. تصویب اعتبارات ویژه زنان و خانواده در استان‌ها نیز محقق شده است. بیمه‌های خاص بانوان از جمله بیمه ناباروری، بیمه تأمین اجتماعی زنان روستایی، صندوق ضمانت زنان که به کمک این صندوق دولت ضامن بانوان کارآفرین می‌شود و ... نیز از دیگر اقدامات دولت است.

خزعلی در پایان گفت: در همین مدت هشت هزار شغل برای زنان سرپرست خانوار ایجاد شده و از مشاغل خانگی بیشترین حمایت صورت گرفته است که موجب شد دو درصد آمار بیکاری زنان کاهش و یک درصد مشارکت اجتماعی زنان افزایش پیدا کند.

انتهای پیام
captcha