کد خبر: 4195928
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۵

پایان جشنواره مد و لباس فجر با بازگشت «با افتخار ساخت ایران»

در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، از تولیدکنندگان پیشکسوت کشور در بخش «با افتخار ساخت ایران» تقدیر به عمل آمد و اعلام شد برای طراحی لباس توسط معلولان ظرفیت‌سازی می‌شود.

اختتامیه جشنواره مد و لباس فجربه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، امروز پنج‌شنبه پنجم بهمن با حضور محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوی در تالار وحدت تهران برگزارشد.

در ابتدای این مراسم، سجاد لطفی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، گفت: در ابتدا که این مسئولیت را بر عهده گرفتم مسائل مربوط به مد و لباس را بررسی کردیم و متوجه عدم اتصال بین عناصر و حلقه‌های زنجیره ارزش پوشاک شدیم. این مسئله در جشنواره‌های قبل هم مطرح بود که چرا آثار برگزیده در ویترین جشنواره هست اما به ویترین بازار نمی‌رسد؟ که با مشورت صاحبنظران سعی کردیم این زنجیره را ایجاد و تقویت کنیم.

طراحان قلب تپنده زنجیره پوشاک

وی با اشاره به اینکه اولین حلقه این زنجیره طراحان به عنوان قلب تپنده زنجیره پوشاک هستید، گفت: باید اطلاعاتی از طراحان به صورت منسجم وجود می‌داشت تا بتوانیم به آنها خدمات ارائه دهیم که در همین راستا سامانه جامع طراحان ایجاد شد. عضویت در این سامانه به عنوان شرط حضور در جشنواره‌های مورد تأیید کارگروه است و این سامانه باعث ایجاد تشخص رسمی طراحان شده است. پایه‌ریزی نظام رتبه بندی طراحان نیز بستری برای توانمتدسازی و دانش‌افزایی طراحان ایجاد می‌کند.

بازگشت «با افتخار ساخت ایران» به جشنواره مد و لباس فجر

لطفی مسئله دومی که باید رفع می‌شد را مسئله ارتباط طراحان با صنعت دانست و گفت: برای این مسئله چند تدبیر اتخاذ شد. از جمله طراحی مدارس نوین طراحی و در کار آن بازبینی دستورالعمل جشنواره مد و لباس فجر. همچنین جوایز این دوره از جشنواره نیز تقویت و جایزه بهترین دوزنده، الگوساز، عکاس، رسانه مد و استایلیست که نگاه به زنجیره مد را نشان می‌دهند به جشنواره اضافه شد.  

بهره‌مندی طراحان از حمایت‌های صمت

وی ادامه داد: تدبیر دیگری که انجام شد اتصال شناسه مد و لباس (شیما) به شناسه کالا در سامانه جامع تجارت بود تا حمایت‌ها از طراحان شامل حمایت‌های وزارت صمت هم باشد. شناسه شیما باعث حفظ مالکیت معنوی آثار هم می شود. اتفاق دیگری که افتاده در استان‌ها بوده است. در این دوره بیش از 50 درصد آثار رسیده و آثاری که از فیلتر و گذرگاه هیئت انتخاب عبورکرده از استان‌های ما بوده است. احیای کارگروه‌های استانی نیز در این دوره انجام شده است.

بازآفرینی نشان با افتخار ساخت ایران

لطفی یک خبر خوش را نیز اعلام کرد و گفت: بازآفرینی نشان با افتخار ساخت ایران انجام شده و امروز به برترین تولیدکننده محصول ایرانی اهدا می‌شود که این نشان‌ها، توسط کارگروه‌های استانی نیز اهدا خواهدشد.

وی اضافه کرد: بیش از 23 کارگاه در استان‌ها برگزار شد و در برخی استان‌ها مثل کرمان دو بار کارگاه با بیش از 600 شرکت کننده برگزار کردیم. همچنین تلاش کردیم کنشگری فعال را نسبت به اتفاق‌های جامعه داشته باشیم مثل رویداد مداومت به حمایت از غزه مظلوم، طراحی لباس طرفداری از تیم ملی و رویداد مد پایدار که پیام آن پوشش دوست‌دار محیط زیست است. در حوزه بین‌المللی نیز در شیراز جشنواره بین‌المللی را خواهیم داشت. در سال‌ها گذشته مطرح می‌شد که جشنواره مد و لباس فجر، چندان بین‌المللی نیست. در این دوره این رویداد را ملی برگزار کردیم و فشن‌بوک ملی و مودبرد ملی داشتیم و رویداد بین‌المللی را خرداد برگزار می‌کنیم و میزبان 20 کشور در مادست فشن خواهیم بود.

در ادامه یاد و خاطره مرحوم مهلا زمانی، طراحی پیشکسوت کشورمان بزرگداشته شد. تجلیل از «نگار خدایی» طراح موفقی که با وجود معلولیت، با دهان لباس طراحی می‌‌کند و نمایشگاه‌های متعددی در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است بخش دیگری از این مراسم بود.

ظرفیت‌سازی طراحی لباس برای افراد دارای معلولیت

در این مراسم که به دلیل حضور جمعی از دانشجویان ناشنوای در حال تحصیل در رشته طراحی لباس، رابط ناشنوایان سخنرانی‌های مراسم را به زبان اشاره برای مهمانان ترجمه می‌کرد، علی محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز پس از تجلیل از این هنرمند معلول، گفت: این بانوی هنرمند روح نوگرایی در هنر را داشت و پدر و مادر ارزشمندشان به ایشان کمک کردند و امیدواریم بتوانیم از این ظرفیتسازی جدید برای معلولان کشور فرهنگسازی کنیم.

بازگشت «با افتخار ساخت ایران» به جشنواره مد و لباس فجر

علیرضا بابایی، دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر نیز طی سخنانی تصریح کرد: ریل‌گذاری جدید جشنواره می‌خواست چند چالش را حل کند که اولین چالش اتصال طراحان به صنعت بود که چند گام در این راستا برداشته شد و 27 کارگاه در استان‌های مختلف برگزار شد.مسئله بعدی شرکت ویژندهای ایرانی در جشنواره بود که در این دوره در بخش «مد و صنعت» 20 ویژند و «مد و پوشش تراز ایران» 23 ویژند حضور دارند. این اتفاق می‌تواند اتفاق مبارکی باشد که بتواند شکاف قدیمی اتصال طراحان به بدنه صنعت را کم کند و منجر به تولید محصولات با کیفیت و با قیمت مناسب شود.

تبلیغات در اختیار ویژندها

دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر ادامه داد: به این دوره اقبال قابل توجهی داشتیم و تلاش شد ظرفیت‌های تبلیغاتی را در اختیار ویژندها قرار دهیم و امروز در بسیاری از آگهی‌نماهای شهری شاهد نمایش طرح‌های ویژندهایی هستیم که در جشنواره شرکت کرده‌اند و از اثرشان عکاسی شده است.

وی با تأکید بر اینکه زنجیره پوشاک باید بتواند در جشنواره نماینده داشته باشد، گفت: به همین دلیل بخش صنعت تبلیغات را به جشنواره اضافه کردیم و توقع داریم عکاسان مد و تولیدکنندگان فیلم‌های کوتاه در جشنواره سال آینده استقبال بیشتری از جشنواره داشته باشند.

بابایی با یادآوری اینکه امسال تعداد قابل توجهی از اثرها از استان‌ها ارسال شده بود، گفت: این مسئله موجب بازآفرینی نماینده‌های استانی و تمدنی ایران شد و امیدواریم با حمایت از طراحان و ویژندها به مأموریت خود پایان دهیم.

مریم مونسی، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) نیز به نمایندگی از داوران جشنواره بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد و در ادامه برندگان طاووس طلایی بهترین ویژندها در بخش مد و صنعت و طاووس سیمین بهترین تیم‌های طراحی و نیز دارندگان آثار قابل تقدیر معرفی و جوایز خود را دریافت کردند.

بازگشت «با افتخار ساخت ایران» به جشنواره مد و لباس فجر

محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم، گفت: موضوع مهم پوشش در اختیار مردم و گروه‌های باتجربه شاخص است و ما ویژندها ی مهمی در این عرصه داریم که برخی دهه‌ها است که در حال درخشش در این موضوع هستند. ما در حوزه پوشاک به چند مسئله محوری توجه داریم؛ ما تنوع در سلایق و پوشش را قبول داریم و معتقدیم باید به گستردگی و تنوع فرهنگی و خرده فرهنگ‌های ایران پهناور در همه بخش‌ها احترام گذاشت؛ همانطورکه به لهجه‌ها، گویش‌ها، زبان، آداب و رسوم با کمال میل و افتخار احترام می‌گذاریم در موضوع پوشش نیز به همین نحو است و این برای ما بسیار مهم است.

وزیر ارشاد اعلام کرد: به دنبال ایجاد سکوهای فروش در اماکن پرتردد هستیم و می‌خواهیم زحمت این را به اصناف بدهیم تا طراحان بتوانند سکوهای فروش خوبی در اختیار داشته باشند. با چند مجموعه فروشگاه زنجیره‌ای نیز توافق شده است و باید مناطق مهم شهر بتوانند از این نوع سکوها میزبانی کنند.

بازگشت «با افتخار ساخت ایران» به جشنواره مد و لباس فجر

پس از معرفی جمعی دیگر از برندگان طاووس طلایی جشنواره مد و لباس فجر، از زکی پور و اسدالله سلیمانی به عنوان تولیدکننده پیشکوست در بخش «با افتخار ساخت ایران تقدیر شد». معرفی سایر برندگان بخش‌های مختلف از جمله بخش مقاومت، لباس و محیط زیست نیز پایان بخش مراسم بود.

انتهای پیام
captcha