به گزارش ایکنا؛ مراسم اختتامیه چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، شامگاه پنجشنبه، 12 بهمن؛ با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمود سالاری، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارتخانه؛ مهدی حامدسقایان، دبیر جشنواره؛ علیمحمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی؛ غلامرضا نعمتی، معاون اجرایی مدیرکل هنرهای نمایشی؛ محمد الهیاری، مدیرعامل بنیاد رودکی؛ جمعی از پیشکسوتان، هنرمندان، دستاندرکاران جشنواره چهلودوم و هنرمندان حاضر در بخشهای رقابتی مسابقه تئاتر صحنهای؛ مسابقه تئاتر خیابانی؛ مسابقه تئاتر دانشجویی؛ بخش هویت ملی و بخش ویژه غزه در تالار وحدت برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این مراسم ضمن تبریک فرارسیدن چهلوپنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و اعیاد ماه رجب؛ گفت: تصویر زیبا و پراقتدار گام چهلودوم تئاتر فجر مدیون حضور هنرمندانی از سراسر کشور است که با حضورشان تنور این دوره جشنواره را گرما بخشیدند. این خود نشان میدهد که تمامی هنرمندان پرافتخار ایران در سایه دلدادگی به فرهنگ، هنر و فضیلت نام ایران گردهم آمدهاند تا این دوره جشنواره را به یکی از ادوار باشکوه، پرقدرت و خاطرهساز برای هنر تئاتر ایران بدل کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از استانهای میزبان جشنواره تئاتر منطقهای که با حداقل امکانات، مشکلات مختلف و متعدد؛ غیرتمندانه پای هنر تئاتر ایستادند و چراغ این هنر را در سراسر کشور روشن نگه داشتهاند تصریح کرد: مهمترین شعار ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عدالت فرهنگی است. با همین رویکرد تلاش کردیم تا گامهای خود را آهسته و پیوسته برداریم. برگزاری جشنواره تئاتر مناطق از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشورمان در سراسر استانها نشاندهنده همراهی و همدلی هنرمندان و اصحاب اصلی تئاتر با این هنر جریانساز و ماندگار است.
وی با تأکید بر آنکه هنر تئاتر؛ «هنری مادر» و بستر تمامی شاخه هنرهای نمایشی است، یادآور شد: تنها با نگاهی کوتاه به تمامی شاخههای هنرهای نمایشی میتوان سرچشمه آنها را در تئاتر یافت. هرچه تئاتر هر سامان و کشوری قدرت، شکوه و عظمت بیشتری داشته باشد؛ سایر بخشهای هنری آن دیار نیز به همان میزان از رونق و شکوه بهره خواهند برد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بخش «تئاتر دانشجویی» بهعنوان یکی از بخشهای اقماری جشنواره چهلودوم تئاتر فجر اظهار کرد: امسال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سایه تعامل با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ بخش تئاتر دانشجویی را در جشنواره امسال به شکل رقابتی پیشاروی مخاطبان این هنر قرار داد. امیدوارم تا آنچنان که انتظار میرود، دانشجویان فعال در عرصه تئاتر بتوانند ارتقای حوزه هنرهای نمایشی در کشور را طی سالهای آینده در حوزه شکوفایی، تعالی و جریانسازی قوت ببخشند.
عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به همکاری دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سازمان بهزیستی در سایه برگزاری بخش «فراگیر» (ویژه هنرمندان توانیاب و دارای معلولیت) در جشنواره چهلودوم یادآور شد: در سایه دیدن درخشش توانمندیهای هنرمندان توانیاب و قدرت رقابت آنها با بدنه تئاتر حرفهای؛ تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا ضمن تحقق وعده مناسبسازی سالنها؛ در ادوار دیگر این دوره جشنواره هم شاهد بخش تئاتر «فراگیر» باشیم. بار دیگر باید از هنرمندان توانیاب اما توانمند حاضر در این رویداد نسبت به عدم متناسبسازی سالنهای نمایشی برای آمدوشد، حضور راحت، آسان و بیدغدغه آنها عذرخواهی کنم. بار دیگر این قول خود را تکرار خواهم کرد که طی یک سال پیشِ رو و در جشنواره سال آینده این مشکلات را برطرف خواهیم کرد.
اسماعیلی با اشاره به حمله ددمنشانه رژیم اشغالگر قدس و جنایاتی که در نوار غزه نسبت به مسلمانان مقاوم فلسطینی طی بیش از سه ماه اخیر شاهد آن هستیم گفت: تردیدی وجود ندارد که در آینده نزدیک وجدانهای بیدار و آگاه جهانی به شهادت رسیدن 27000 نفر که عمده آنها کودکان، نوجوانان و زنان بیپناه بودند را به قضاوت خواهد نشست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: یکی از مهمترین بخشهای اقماری این دوره جشنواره تئاتر فجر بخشی مربوط و «ویژه غزه» و مردمان مظلوم این منطقه بود که آثار نمایشی حاضر در این دوره جشنواره تلاش کردهاند تا در قالب روایتی صریح، دقیق و صادقانه قصه پر غصه مردمان این منطقه را در سایه سکوت مرگبار مجامع بینالمللی در برابر فجایع رژیم غاصب صهیونیستی به زبان زیبای هنر به مخاطبان ارائه دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آنکه یکی از افتخارات این وزارتخانه طی برگزاری جشنهای هنری مرتبط با فجر انقلاب، اختصاص بخشی ویژه غزه در تمامی جشنوارههای هنری فجر است، یادآور شد: پیش از هر چیزی باید از هنرمندانی که متعهدانه پای این حوزه ایستادند، صادقانه، صریح و با زبان زیبای هنر دست به تولید آثار زدند تقدیر کنم.
اسماعیلی افزود: تردیدی در این مسئله وجود ندارد که خون تمامی شهدای مظلوم ملت فلسطین و بهویژه نوار غزه گریبانگیر قاتلان کودککُش رژیم اشغالگر قدس خواهد شد و به یاری خداوند به زودی پایان دوران رژیم ضد بشری، نژادپرست و غاصب صهیونیستی را جشن خواهیم گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در فرازی دیگر از سخنان خود با اشاره به تشکیل قرارگاه «شهید آوینی» در راستای ارتقای حوزه زیرساختی و سایر حوزههایی که میتواند به ارتقای سطح هنر بهویژه هنرهای نمایشی در استانها یاری رساند، گفت: در این حوزه شاهد همکاری این قرارگاه با انجمن هنرهای نمایشی در سراسر استانها خواهیم بود و این گامی دیگر در راستای تحقق عدالت فرهنگی و ارتقای سطح تئاتر در کشور است.
اسماعیلی سخنان خود را با بیان آنکه میزان حمایتها و بودجه حوزه هنرهای نمایشی تا به امروز در شأن خانواده نجیب تئاتر نبوده اینچنین پایان داد: امسال در سایه دغدغهمندی «دولت مردمی، انقلابی و جهادی سیزدهم»، سرانه بسیار خوبی در اختیار عرصه هنر از جمله تئاتر قرار گرفت تا به واسطه این نگاه حمایتی، هنرمندان بتوانند با ارائه طرحها و برنامهها گامی جدی در مسیر شکوه، تعالی و رونق هرچه بیشتر فرهنگ در نگاه کلان و هنر تئاتر در نگاه خاص بردارند. بعد از این نیز این مسیر با قدرت ادامه خواهد داشت.
از جمله هنرمندان حاضر در این رویداد میتوان به هوشنگ توکلی، اکبر عبدی، پرویز فلاحیپور، اتابک نادری، حمید ابراهیمی، اسماعیل خلج، آتش تقیپور، قاسم زارع، حمید نیلی، ناصر آقایی، ناصر آویژه، محمد ساربان، جهانگیر الماسی، سیروس کهورینژاد و مریم معترف اشاره کرد.
در بخشی از این مراسم، با پخش کلیپ، یاد و خاطره هنرمندانی چون زندهیادان اسماعیل سلطانیان، آتیلا پسیانی، فردوس کاویانی، بیتا فرهی، شهرام عبدلی، آرش امیراحمدی، پروانه معصومی، حسام محمودی، الهام شکیب، حسن همتی و جلیله هیبتان که طی یک سال جاری دار فانی را وداع کفتند گرامی داشته شد.
انتهای پیام