کد خبر: 4213354
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۶
گزارشی از برنامه‌ها و میزان بازدید نمایشگاه‌های استانی

نمایشگاه قرآن 22 استان چگونه گذشت + عکس

طی ماه مبارک رمضانی که پشت سر گذاشته شد، علاوه بر برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در شهر تهران، در 22 مرکز استان نیز هموطنانمان از چنین فضایی در ابعاد کوچک و بزرگ بهره‌مند شدند. در برخی استان‌ها این رویداد تا اواخر فروردین‌ماه نیز ادامه داشته و میزان استقبال و آمار بازدید‌کنندگان آن قابل تأمل و بررسی است.

برپایی نمایشگاه قرآن در 23 استان / بازدید 2 میلیون 500 هزار از رویدادهای قرآنی استان‌ها

به گزارش ایکنا، امسال همزمان با برپایی سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در تهران و طی بازه زمانی شعبان و رمضان 1445 قمری(اسفند و فروردین‌ماه 1402-1403) در 30 استان کشور برنامه‌های قرآنی در دو قالب «برپایی نمایشگاه‌ قرآن و عترت» و «اجرای برنامه‌های تبلیغی و ترویجی» به منصه ظهور رسید.

بر همین اساس از بین 30 استان 22 استان اقدام به برپایی نمایشگاه قرآن کرده و استان‌های آذربایجان شرقی، هرمزگان، گیلان، لرستان، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، سمنان و فارس هم استان‌هایی بودند که به جای برپایی نمایشگاه قرآن استانی، اقدام به اجرای برنامه‌های تبلیغی و ترویجی کردند. 

بر اساس گزارش‌های اعلام شده، رویدادهای قرآنی استانی در مجموع دو میلیون و 500 هزار بازدیدکننده داشته است. بیشترین بازدید از این نمایشگاه‌ها و برنامه‌ها مربوط به خراسان رضوی با 250 هزار بازدیدکننده و کمترین میزان بازدید نیز مربوط به استان‌های بوشهر و زنجان با 40 هزار بازدیدکننده است. در ادامه مروری کوتاه بر آنچه در این نمایشگاه‌های استانی گذشته خواهیم داشت.

فعالیت 470 غرفه در نمایشگاه خراسان رضوی

نمایشگاه قرآن و عترت استان خراسان رضوی در اولین هفته ماه مبارک رمضان و طی روزهای 20 تا 28 اسفندماه برگزار شد، این نمایشگاه هفدهمین دوره خود را سپری کرد و با شعار «می‌خوانمت» هر روز از ساعت 19 تا 23 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی شهر مشهد پذیرای مخاطبان بود. 

این نمایشگاه در قالب 470 غرفه شامل محصولات، خدمات و دستاوردهای قرآنی از قبیل تبلیغات و فضاسازی، حجاب و عفاف، صنایع خلاق، دانش‌آموزی، دانشگاهی، ادارات و نهادها، نظر‌سنجی، آموزشی و مشاوره‌ای، کودک و نوجوان، زیارت، بین‌الملل، مساجد، موسسات قرآنی و محلات برپا شد. 

همچنین در این نمایشگاه شرکت‌کنندگانی از 10 ملیت مختلف محصولات، فعالیت‌ها و آداب و رسوم خود پیرامون قرآن و دین اسلام را ارائه کردند. حدود دو سوم از وسعت سه هزار و 669 متری این نمایشگاه هم به بخش مردمی اختصاص یافت و در آن 87 موسسه مردم‌نهاد حضور یافت، در نهایت نیز حدود 250 هزار نفر از این رویداد قرآنی بازدید به عمل آوردند. 

بازدید 130 هزار نفر از نمایشگاه خراسان شمالی

نمایشگاه قرآن و عترت استان خراسان شمالی در آستانه ماه مبارک رمضان و از 21 اسفند با حضور نماینده مقام معظم رهبری در استان خراسان شمالی و در مصلای امام خمینی(ره) بجنورد شروع شد و تا 27 اسفندماه ادامه داشت.

این دوره از نمایشگاه با 32 غرفه در قالب محصولات مکتوب، فرهنگی و البسه به محلی برای علاقه‌مندان تبدیل شد، در این نمایشگاه علاوه بر بهره‌گیری از ظرفیت 17 ناشر و کتابفروش استانی، هفت ناشر غیر بومی و مطرح نیز محصولات خود را با تخفیف عرضه کردند. 

برپایی کرسی‌های تلاوت شامل قرائت نوجوانان، بزرگسالان و گروه‌های تواشیح، اجرای طرح ملی مستورا، اجرای قصه‌های قرآنی به صورت زنده با نمادهای قرآنی، ارائه طرح‌های مختلف حفظ ویژه بزرگسالان، دانش‌آموزان و طرح‌های استعدادیابی، مشاوره‌های مذهبی و پاسخگویی به سوالات شرعی، اجرای زنده کارگاه‌های هنری و غرفه ویژه کودک و نوجوان از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده در این نمایشگاه بود، مجموع فعالیت‌های ارائه شده در این نمایشگاه بیش از 130 هزار بازدیدکننده را جذب کرد.

نمایشگاه خراسان جنوبی؛ طولانی‌ترین نمایشگاه

نمایشگاه قرآن و عترت استان خراسان جنوبی حدود 20 روز به طول انجامید و یکی از طولانی‌ترین نمایشگاه‌های قرآن در بین استان‌ها بود، این نمایشگاه 25 اسفند آغاز به کار کرد و فعالیت آن تا پانزدهم فروردین‌ماه ادامه داشت.

وجه تمایز نمایشگاه قرآن و عترت استان خراسان جنوبی نسبت به سال‌‌های قبل برگزاری آن در حسینیه جماران شهر و در فضایی معنوی و نیز تخفیف 30 درصدی محصولات عرضه شده برای علاقه‌مندان به محصولات فرهنگی این نمایشگاه بود. این نمایشگاه حدود 100 هزار بازدیدکننده به خود اختصاص داد. 

حضور 150 ناشر در نمایشگاه قرآن آذربایجان غربی

نمایشگاه قرآن و عترت استان آذربایجان غربی 15 فروردین لغایت 21 فروردین‌ماه برگزار شد و در آن شش هزار جلد کتاب با حدود سه هزار عنوان از بیش از 150 ناشر از نمایندگی‌های سراسر کشور و همچنین موسسه‌های قرآن و عترت استان به نمایش گذاشته شد. 

قرآن کریم، مفاتیح‌الجنان، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، انواع تفسیر، نرم‌افزارهای قرآنی، آثار قرآنی عالمان تشیع از جمله آثار امام خمینی(ره)، آیت‌الله جوادی آملی، شیخ صدوق، شیخ مفید، علامه طباطبایی و ... از موضوعات و آثار موجود در این نمایشگاه بود. 

غرفه نمایش آثار چاپ شده علوم قرآنی استان، پویش ختم قرآن ویژه شهدا غزه و فلسطین، محفل انس با قرآن کریم، کتابت قرآن ویژه نوجوانان، غرفه آثار و تألیفات علمی آیت‌الله قریشی، مفسر قرآن کریم، مسابقه قرآن بخوان جایزه بگیر ویژه کودکان و ... از مهم‌ترین برنامه‌های جنبی این نمایشگاه بود. مجموعاً 70 هزار بازدیدکننده از این نمایشگاه دیدن کردند.

تخفیف 40 درصدی محصولات در نمایشگاه قرآن اردبیل 

نمایشگاه قرآن و عترت استان اردبیل در آخرین روزهای ماه شعبان برگزار شد و قبل از شروع مبارک رمضان به پایان رسید. این نمایشگاه از روز 28 بهمن تا سوم اسفندماه در محل مجتمع ولایت در میدان شفا شهرک کارشناسان اردبیل در سه طبقه دایر بود و محصولات متنوع قرآنی با تخفیف 30 تا 40 درصدی به بازدیدکنندگان ارائه شد.

محصولات و کتب قرآنی، تفاسیر و نرم‌افزارهای مرتبط، تلاوت قرآن، آموزش روخوانی و روان‌خوانی، محافل انس با قرآن، برگزاری مسابقه «قرآن بخوان، جایزه بگیر» و ... از جمله فعالیت‌های اجرا شده در این نمایشگاه بود. این نمایشگاه در نهایت حدود 80 هزارنفر بازدیدکننده داشت.

مشارکت 120 مجموعه در نمایشگاه قرآن اصفهان

نوزدهمین دوره نمایشگاه قرآن و عترت استان اصفهان نیز طی روزهای 19 تا 26 اسفندماه از ساعت 15 تا 22 میزبان علاقه‌مندان به فعالیت‌های قرآنی در این استان بود. این نمایشگاه در محل سابق نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان، واقع در پل تاریخی شهرستان دایر بود.

نمایشگاه قرآن استان اصفهان با مشارکت 120 مجموعه فرهنگی و قرآنی و 32 نهاد، سازمان و موسسه قرآنی برپا شد و در پایان هشت روز برپایی این رویداد قرآنی بیش از 90 هزار نفر از محصولات و خدمات ارائه شده بازدید به عمل آرودند. 


بیشتر ببینید؛

عکس | نوزدهمین نمایشگاه قرآن اصفهان از قاب دوربین

عکس | تجلی هنر در نوزدهمین نمایشگاه قرآن اصفهان 

عکس | آیین اختتامیه نوزدهمین نمایشگاه قرآن اصفهان

عکس | نهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان قم 

 


بازدید 75 هزار نفر از نمایشگاه قرآن البرز

نمایشگاه قرآن و عترت استان البرز روز 23 اسفندماه آغاز شد و آخرین روز سال 1402 نیز به کار خود پایان داد. در این نمایشگاه از شرکت‌های دانش‌بنیان و موسساتی که در سراسر کشور محصول داشتند دعوت شده بود تا محصولات خود را عرضه کنند.

در این نمایشگاه موسسات قرآنی استان البرز نیز حضور مطلوبی داشتند، در این رویداد قرآنی شاهد اجرای برنامه ویژه کودکان و نوجوانان، محفل بزرگ قرآنی با حضور قاریان بین‌المللی، اجرای نمایش‌های خیابانی و آئینی، سلسله نشست‌ها و کارگاه‌های آموزش خطاطی، هنرهای تجسمی و اکران فیلم با برپایی سینما سیار و ... بودیم. بر اساس گزارش اعلام شده این نمایشگاه 75 هزار بازدیدکننده داشت.

ارائه مجموعه نفیس کتب دینی در نمایشگاه قرآن ایلام

نمایشگاه قرآن و عترت استان ایلام نیز طی بازه زمانی 23 تا 29 اسفندماه 1402 برگزار شد. این نمایشگاه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام و با همکاری انتشارات نسیم حیات قم در مجتمع فرهنگی و هنری ایلام دایر شد. محصولات ارائه شده در این نمایشگاه شامل، قرآن کریم در قطع و چاپ‌های مختلف، کتب ادعیه، صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه و سایر محصولات فرهنگی و مذهبی بود. 

همچنین در این نمایشگاه مجموعه‌ای نفیس از کتب علوم قرآن و عترت شامل دو هزار جلد با بیش از 700 عنوان در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت. تمامی کتب این نمایشگاه که 55 هزار بازدیدکننده داشت، با تخفیف عرضه شد و زمان بازدید از آن نیز از ساعت 10 تا 23 بود.

برپایی نمایشگاه قرآنی بوشهر در روز قرآنی

نمایشگاه قرآن و عترت استان بوشهر روز هفدهم اسفندماه 1402 به مناسبت سالروز ارتحال علامه «میرزا معتقد اهرمی ری‌شهری» که روز قرآنی بوشهر نیز نام‌گذاری شده است آغاز به کار کرد و تا بیست و پنجم اسفندماه ادامه داشت.

این نمایشگاه با همکاری موسسات قرآنی بوشهر و با حضور آیت‌الله صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان و جمعی از مسئولان استان در مدرسه حضرت فاطمه زهرا(س) با شعار «می‌خوانمت» آغاز به کار کرد.

نمایشگاه قرآن استان بوشهر در بخش‌هایی نظیر مشاوره تخصصی و عمومی، عرضه محصولات قرآنی و فرهنگی، پوشش برتر، تبلیغ و ترویج(کودک و نوجوان)، کارگاه تخصصی طب و تغذیه، ویژه برنامه‌های قرآنی، شرح نهج‌البلاغه و معرفی دستاوردها و مفاخر قرآنی استان برگزار شد.

این نمایشگاه طی بازه زمانی اعلام شده از ساعت 15 تا 22 پذیرای علاقه‌مندان به فعالیت‌های قرآنی بود، در پایان 9 روز برگزاری این نمایشگاه مجموعاً 40 هزار نفر از آن بازدید به عمل آوردند.

مشارکت 100 درصدی بخش مردمی در چهارمحال و بختیاری 

بیست و یکمین دوره نمایشگاه قرآن و عترت استان چهارمحال و بختیاری هفته پایانی ماه مبارک رمضان از 18 تا 21 فروردین ماه مصادف با 26 تا 29 ماه مبارک رمضان با شعار «می‌خوانمت برای زندگی با آیه‌ها» در فرهنگسرای شهرکرد دایر بود. در این رویداد برای نخستین بار، صفر تا صد فرایند برپایی نمایشگاه قرآن از سوی خادمان مردمی فعال در حوزه قرآن کریم اجرا شد.

این رویداد قرآنی همه‌روزه از ساعت 9 تا 12 ویژه دانش‌آموزان و 16 تا 21 ویژه عموم علاقه‌مندان در بخش‌هایی همچون «قرآن و هنر»، «قرآن و رسانه»، «قرآن و سبک زندگی»، «قرآن، کتاب و تولیدات فرهنگی»، «قرآن و تعلیم و تربیت»، «قرآن و کودک» و «مسجد، پایگاه قرآن» برپا شد.

علاقه‌مندان به ساحت نورانی کلام وحی استقبال خوبی از این رویداد داشتند و در نهایت حدود 55 هزار نفر به بازدید از این نمایشگاه پرداختند.


بیشتر ببینید: 

تجمیع فعالیت‌های قرآنی خوزستان در 112 غرفه

نمایشگاه قرآن و عترت استان خوزستان طی روزهای 15 تا 22 فروردین با شعار «می‌‌خوانمت» برگزار شد و در آن 112 غرفه مربوط به محصولات فرهنگی و قرآنی، حجاب و عفاف، کودک، بخش‌های هنری و صنایع دستی قرآنی طراحی شده بود.

بخشی از غرفه‌های این نمایشگاه به حوزه کتاب و نشر مکتوب اختصاص داشت، کتاب‌های فارسی و عربی حوزه قرآن و اهل‌بیت‌(ع) از ناشران سراسر کشور جمع‌آوری شد و در معرض نمایش عمومی قرار داده شد. این رویداد قرآنی نیز موفق به جذب 55 هزار بازدیدکننده شد.

حضور 80 ناشر کشوری در نمایشگاه قرآن زنجان

نمایشگاه قرآن و عترت استان زنجان 14 تا 24 اسفندماه با حضور 80 ناشر کشوری و عرضه یک هزار و 900 عنوان کتاب در 17 هزار جلد برپا شد. در این نمایشگاه محصولات قرآنی، دینی، مذهبی و مهارت‌های زندگی مبتنی بر روانشناسی اسلامی عرضه شد و 40 هزار نفر از آن بازدید کردند.

در کنار این نمایشگاه، غرفه‌های تخصصی دیگری از جمله ایستگاه تدبر در قرآن، ترجمه و مفاهیم قرآن و غرفه عرضه محصولات فرهنگی مرتبط با عفاف و حجاب و محصولات هنری فعالیت داشت. برگزاری نشست‌های فرهنگی، علمی و پژوهشی برای عموم مراجعه‌کننده‌ها و کارگاه‌های آموزشی با عنوان ترجمه و تدبر در قرآن و همچنین تفسیر برای عموم از دیگر بخش‌های این نمایشگاه بود. 

در این نمایشگاه طرح تعویض قرآن‌های قدیمی با قرآن‌های جدید به منظور رفع بخشی از نیازهای جامعه در قالب همکاری بین دستگاه‌های فرهنگی انجام شد. 

بازدید 60 هزار نفر از نمایشگاه قرآن سیستان و بلوچستان

دوازدهمین دوره نمایشگاه قرآن و عترت استان سیستان و بلوچستان هجدهم فروردین‌ماه آغاز به کار کرد و به مدت 10 روز ادامه داشت. این نمایشگاه در بخش‌های کتاب و نرم‌افزارهای قرآنی، محصولات حجاب و عفاف، کودک و نوجوان، آثار تجسمی و خوشنویسی قرآنی، بخش آزادی زن و نسخ خطی قرآنی برپا شد.

برپایی کارگا‌های مختلف از جمله هنرهای تجسمی و خوشنویسی و آموزش در بخش کودک و نوجوان از دیگر بخش‌های دوازدهمین دوره نمایشگاه قرآن سیستان و بلوچستان بود. در نهایت نیز حدود 60 هزار نفر از این رویداد قرآنی بازدید به عمل آوردند.

برگزاری نشست‌های علمی تخصصی در نمایشگاه قرآن قم 

نمایشگاه قرآن و عترت استان قم که 150 هزار نفر از آن بازدید به عمل آوردند، پنجم تا سیزدهم فروردین‌ماه در مجتمع فرهنگی ـ هنری شهید آوینی برگزار شد و طی این بازه زمانی از ساعت 20 تا 24 میزبان علاقه‌مندان به فعالیت‌های قرآنی بود.

در این نمایشگاه برنامه‌هایی شامل، عرضه آثار نفیس و هنری قرآنی، برگزاری نشست‌های علمی تخصصی، طب سنتی، سلامت و دین، برنامه‌های جذاب کودک و نوجوان و خانواده، اکران فیلم‌های سینمایی، عرضه محصولات فرهنگی، رصد با تلسکوپ بزرگ، سفر به فضا و دیدن نشانه‌های آفرینش، فناوری‌های نوین در مناجات و ادعیه و تقویت حافظه،‌ حفظ قرآن و ... ارائه شد.

بازدید 90 هزار نفر از نمایشگاه قرآن کرمان

نمایشگاه قرآن و عترت استان کرمان از 28 بهمن‌ماه لغایت هشتم اسفند‌ماه دایر بود، این نمایشگاه از ساعت 8 تا 11 ویژه بازدید دانش‌آموزان مدارس و عصرها از ساعت 16 تا 17:30 ویژه بازدید عموم در نظر گرفته شده بود. 

نمایشگاه قرآن و عترت استان کرمان کودک‌محور بوده و دارای غرفه‌های متعدد همراه با اجرای برنامه‌های هنری برای کودکان برنامه‌ریزی شده بود تا بتوان با ابزار هنر کودکان را با قرآن کریم مانوس و مفاهیم قرآنی را به آنها آموزش داد. میزان بازدید از این نمایشگاه نیز حدود 90 هزار نفر اعلام شد.

ارئه سه هزار عنوان کتاب در نمایشگاه قرآن کرمانشاه

چهاردهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان کرمانشاه طی روزهای 16 تا 22 فروردین‌ماه برگزار شد. در این نمایشگاه بیش از 40 غرفه متنوع خدمات و محصولات قرآنی خود را ارائه کردند. در این رویداد مهم قرآنی، حاصل خدمات و تولیدات یک ساله بهترین فعالان قرآنی استان در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت و توانست 150 هزار نفر بازدیدکننده را جذب خود کند.

برگزاری محافل انس با قرآن و تفسیر، غرفه‌های کودک و نوجوان، غرفه‌های حجاب و عفاف و ... از مهم‌ترین برنامه‌های ارائه شده در این نمایشگاه بود. علاوه بر این بیش از سه هزار عنوان کتاب، محصولات و نرم‌افزارهای قرآنی نیز با تخفیف 10 الی 40 درصدی به علاقه‌مندان ارائه شد.

برپایی نمایشگاه قرآن گلستان در چهار بخش 

نمایشگاه قرآن و عترت استان گلستان طی بازه زمانی پانزدهم تا بیستم فروردین‌ماه برگزار شد. این نمایشگاه با رویکرد بسط و گسترش فرهنگ قرآنی در خانواده و در چهار بخش و زیر مجموعه‌ فعالیت داشت.

نخستین بخش این نمایشگاه با عنوان «نشر قرآنی» فعالیت داشت و در آن قرآن کریم در قطع‌ها و طراحی‌های گوناگون، ادعیه، کتب داستانی، تربیتی، تبلیغی، ترویجی و تبیینی در حوزه قرآن کریم در کنار کتب داستانی ویژه کودکان و نوجوانان تا 30 درصد تخفیف به مخاطبان عرضه شد.

بخش دوم این نمایشگاه با عنوان «هنر قرآنی» فعالیت داشت، برنامه شاخص این بخش حضور «علیرضا بهدانی» هنرمند مشهدی در حوزه خط و نقاشی بود. این هنرمند در برخی از شب‌های نمایشگاه نقاشی آیات قرآنی را بر روی بوم پارچه‌ای اجرا کرد. برگزاری کارگاه آموزشی با حضور این هنرمند از دیگر فعالیت‌های بخش هنر قرآنی بود. 

بخش سوم نمایشگاه قرآن و عترت استان گلستان «زندگی با آیه‌ها» بود، محوریت این بخش ترویج و تبلیغ فرهنگ قرآنی، حجاب و عفاف از دیدگاه قرآن، نقش قرآن در تحکیم بنیان خانواده، نشست‌های روانشناسی براساس آیات و روایت‌های قرآنی و سایر مسایل و موارد مشابه بود. 

بخش چهارم این نمایشگاه بخشی با عنوان «کبوترانه» بود که ویژه کودکان و نوجوانان طراحی شد و در آن برنامه‌های قرآنی مربوط به این حوزه ارائه شد. در نهایت نیز 90 هزار نفر از فعالیت‌های ارائه شده بازدید کردند. 

برپایی نمایشگاه قرآن مازندران در آخرین‌ روزهای رمضان 

نمایشگاه قرآن و عترت استان مازندران از هجدهم تا بیست و یکم فروردین‌ماه با هدف ترویج فرهنگ نورانی قرآن و عترت و معرفی دستاوردهای قرآنی در مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران برگزار شد.

محصولات حجاب و عفاف، صنایع دستی، صنایع قرآنی، محصولات فرهنگی، محصولات حوزه نماز، بخش کودک و نوجوان، اکران فیلم و کتابت وحی از جمله فعالیت‌های ارائه شده در این نمایشگاه بود. این نمایشگاه نیز 110 هزار نفر بازدیدکننده داشت. 

برپایی نمایشگاه قرآن استان مرکزی در 13 غرفه 

نمایشگاه قرآن و عترت استان مرکزی 16 فروردین‌ماه آغاز به کار کرد و یک روز قبل از پایان ماه مبارک رمضان به کار خود پایان داد. این نمایشگاه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه فرهنگی قرآن و عترت منتظران موعود حضرت ولی عصر(عج) و موسسه فرهنگی هنری تندیس هنر دادآفرین، برگزار شد. 

نمایشگاه قرآن استان مرکزی در 13 غرفه در بخش‌های مختلف قرآنی، خوشنویسی، سفالگری، کارگاه نقاشی، کارگاه هنر و خلاقیت، هنرهای دستی، کودک و نوجوان، کتابت آیات وحی، کارگاه‌های هنری تجسمی، مشاوره خانواده، عرضه کتاب‌های دینی و قرآنی و ... دایر شد. تقدیر از مقام‌آوران مسابقات قرآن در سطح ملی و بین‌المللی از جمله برنامه‌های جانبی این رویداد قرآنی بود و در مجموع نیز 70 هزار نفر از آن بازدید کردند.


بیشتر ببینید:

میزبانی شهر ملایر از نمایشگاه قرآن استان همدان

نمایشگاه قرآن و عترت استان همدان از هفتم تا سیزدهم فروردین‌ماه پذیرای علاقه‌مندان به فعالیت‌های قرآنی بود. این نمایشگاه در راستای عدالت فرهنگی و توجه به مناطق مختلف استان، در شهرستان ملایر دایر شد.

قسمت عمده این نمایشگاه کتب قرآنی، ادعیه، کتب مذهبی و سایر محصولات فرهنگی در حوزه دین بود. همچنین در کنار آن غرفه‌های جانبی شامل محصولات فرهنگی، دفاع مقدس، بازی‌های فکری، مشاوره، عرضه صنایع دستی و محلی و ... نیز دایر شده بود. برگزاری کرسی‌های تلاوت، نشست‌های تخصصی، غرفه‌های مذهبی و پاسخگویی از دیگر بخش‌های این نمایشگاه بود و در نهایت نیز اعلام شد 75 هزار نفر از این رویداد بازدید کرده‌اند. 

بازدید 100 هزار نفر از نمایشگاه قرآن یزد

دهمین دوره نمایشگاه قرآن و عترت استان یزد 17 فروردین ماه در تالار مرکزی یزد آغاز به کار کرد و روز 22 فروردین نیز پس از پنج روز برپایی، به کار خود پایان داد، این رویداد در مدت پنج روز برپایی موفق شد 100 هزارنفر بازدیدکننده را جذب کند. در این نمایشگاه غرفه‌های متنوعی در نظر گرفته شده بود و تمرکز ویژه‌ای در حوزه نوآوری‌های قرآنی و فضای مجازی و قرآن صورت گرفته بود. 

برنامه‌‌های جانبی اعم از محافل، نشست‌های قرآنی و برنامه‌هایی ویژه کودکان و نوجوانان از دیگر برنامه‌های این رویداد قرآنی بود. این نمایشگاه که با مشارکت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد برپا شد، غرفه‌های متنوعی داشت و در آن علاوه بر عرضه کتاب و محصولات فرهنگی با محوریت قرآن و عترت، برنامه‌های جانبی متنوعی برای کودکان و نوجوانان نیز در نظر گرفته شده بود. 

اجرای 100 برنامه تبلیغی در آذربایجان شرقی

استان آذربایجان شرقی در طی ماه مبارک رمضان 1445 به جای برپایی نمایشگاه قرآن در مرکز استان، یکصد برنامه تبلیغی و ترویجی در حوزه قرآن در شهرهای مختلف استان اجرا کرد، بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده زمینه حضور خانوادگی در این برنامه‌ها فراهم شد و در نهایت بیش از 70 هزار نفر از این برنامه‌ها بازدید کردند.

علاوه بر برنامه‌های قرآنی، برنامه‌های فرهنگی مختلف مانند حضور گروه‌های سرود نوجوانان کانون فرهنگی ـ هنری شهید اجاقی و کانون‌ فرهنگی ـ هنری امام حسین(ع) در برنامه «حوالی بهشت» شبکه استانی سهند و اجراهای میدانی این گروه‌های سرود در جشن‌های میلاد امام حسن(ع) در ماه رمضان و ایام نوروز به شکل ویژه برگزار شد.

برپایی جشنواره قرآنی مناطق در استان هرمزگان

دومین استانی که به جای برپایی نمایشگاه در مرکز استان اقدام به اجرای برنامه‌های تبلیغی و ترویجی قرآن و عترت کرد، استان هرمزگان بود. برنامه‌های قرآنی اجرا شده در این استان در قالب جشنواره قرآنی در مناطق مختلف استان به اجرا درآمد. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به اجرای محافل قرآنی در محلات مختلف شهر بندرعباس اشاره کرد. 

همچنین در ماه مبارک رمضان جشنواره قرآنی «من قرآن را دوست دارم» به مدت یک هفته در سطح مساجد شهر بندرعباس و در راستای طرح ملی آیه‌های زندگی با محوریت محلات و مساجد قرآنی شهر بندرعباس برگزار شد. این اقدامات در نهایت 60 هزار بازدیدکننده داشت. 

اجرای 20 عنوان برنامه قرآنی در گیلان

در استان گیلان نیز به جای برپایی نمایشگاه قرآن شاهد اجرای برنامه‌های قرآنی متنوعی در مرکز و سایر شهرهای استان بودیم که مجموع این برنامه‌ها به 20 عنوان برنامه رسید. از جمله این برنامه‌ها باید به برگزاری نمایشگاه به‌مناسبت روز قدس در شهرستان رضوانشهر اشاره کرد.

برپایی نمایشگاه قرآن و محصولات فرهنگی در شهرستان‌های لنگرود، آستانه اشرفیه، شفت، انزلی، فومن و لاهیجان از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این ماه بود، همچنین در این ماه جلسه شورای فرهنگ عمومی در شهرستان‌های سیاهکل، تالش، املش، شفت و آسفتان برگزار شد.  

برگزاری برنامه‌هایی همچون «جشن استقبال از ماه مبارک رمضان»، «آیین معنوی مشق نور»، «اردوی قرآنی برای بانوان»، «جشنواره بادکنک‌ها»، «اجرای تئاتر خیابانی در شهرستان‌های رشت، لاهیجان و آستارا» و ... از دیگر برنامه‌های اجرا شده در ایام ماه مبارک رمضان در استان گیلان بود.  75 هزار نفر از شهروندان این استان از برنامه‌های قرآنی اجرا شده بهره‌مند شدند. 

محوریت موضوعات قرآنی در فعالیت‌های روز طبیعت لرستان 

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان نیز به جای برپایی نمایشگاه قرآن اقدام به اجرای بیش از 30 عنوان برنامه فرهنگی ـ هنری در شهرهای مختلف این استان کرد. با توجه به برگزاری انتخابات انجمن قرآنی استان، در ایام ماه مبارک رمضان، این انجمن‌ها نیز در سطح استان فعالیت‌های شاخص قرآنی اجرا کردند. 

برگزاری محافل انس با قرآن و اجرای برنامه‌های «کاتبان وحی»، «زندگی با آیه‌ها»، «حافظ شو» در سراسر استان از جمله برنامه‌های اجرا شده بود. اجرای ویژه‌برنامه‌های مختلف برای کودکان و نوجوانان، برگزاری ضیافت افطاری هنرمندان، برگزاری عصر شعر ضیافت و اجرای نمایش و سرود خیابانی و بزرگداشت روز طبیعت در قلعه فلک الافلاک با محوریت برنامه‌‌های قرآنی از دیگر برنامه‌های اجرا شده بود. مجموعاً 80 هزارنفر از این برنامه‌ها بهره‌مند شدند. 

برپایی نمایشگاه در آینه هنر در کردستان

در این استان نیز در ایام ماه مبارک رمضان شاهد اجرای برنامه‌های تبلیغی و ترویجی در حوزه قرآن و عترت بودیم، برپایی آیین‌های جزء‌خوانی به صورت محوری در مسجد جامع سنندج و پخش زنده از سیمای استان و شبکه‌های شما و قرآن بخشی از این برنامه‌ها بود. 

در کنار این از سوی موسسات قرآن و عترت نمایشگاه آثار قرآنی و نمازی در حیاط مسجد جامع سنندج برپا و برنامه‌‌های جانبی با عنوان کارگاه‌های آموزشی سبک زندگی اسلامی در جوار این نمایشگاه اجرا شد. 

این نمایشگاه با عنوان «در آینه هنر» با ارائه کارهای بارز هنری مانند خطاطی، نقاشی، عکس و ... با محوریت جوانان و نوجوانان اجرا شد و بخشی از آیین جزءخوانی قرآن نیز به آموزش صحت قرائت و تجوید و مسابقات کتابخوانی با موضوع نماز اختصاص یافت. در این استان نیز مجموعاً 100 هزار نفر از فعالیت‌های قرآنی اجرا شده بهره‌مند شدند.

بهره‌مندی 80 هزار نفر از برنامه‌های قرآنی در کهگلویه و بویراحمد

در استان کهگیلویه و بویراحمد گروه مدیحه‌سرایی سفیران کریمه‌ اهل بیت(ع) متشکل از قاریان و حافظان قرآن کریم در سراسر استان به برپایی محافل انس با قرآن پرداختند. در این محافل نورانی و معنوی جمعی از قاریان حرم حضرت معصومه(س) در قالب دو گروه با حضور استاد «صاحب‌هنر» و استاد «علم‌خواه» به همراه پرچم متبرک حرم بانوی کرامت از تاریخ 14 تا 17 فروردین به مدت چهار روز در شهرستان‌های این استان به اجرای تلاوت قرآن کریم پرداختند. 80 هزار نفر از این برنامه‌ها بهره‌مند شدند.  

اجرای برنامه‌های تبلیغی و ترویجی به جای برپایی نمایشگاه در سمنان

در استان سمنان نیز با مشارکت و همکاری دبیرخانه شورای هماهنگی و گسترش فعالیت‌های قرآنی در شهرستان‌های مختلف این استان برنامه‌های قرآنی اجرا شد. 

برگزاری نمایشگاه‌های کتب علوم قرآنی، برگزاری محافل انس با قرآن با حضور قاریان برجسته ملی و استانی، برگزاری مسابقه فرهنگی قرآنی، اکران فیلم‌های قرآنی و نیز نمایش‌های کوتاه با مفاهیم و مضامین قرآنی از جمله برنامه‌های اجرا شده در این ماه بود. 

اجرای نشست‌های موضوعی تفسیر و نیز موضوعاتی اعم از سبک زندگی اسلامی، اقتصاد در قرآن و نیز روخوانی و جزءخوانی قرآن کریم نیز از دیگر برنامه‌های قرآنی در استان سمنان طی ماه مبارک رمضان بود. 45 هزار نفر از این برنامه‌ها استفاده کردند.

اجرای طرح «نور علی نور» در فارس

از جمله برنامه‌های اجرا شده در استان فارس در ایام منتهی به ماه مبارک و ایام بعد از آن می‌توان به اجرای طرح قرآنی «نور علی نور» اشاره کرد. در این طرح صدها محفل خانه‌محور، مسجد‌محور، محله‌محور و شهرستان‌محور به همت نواحی مقاومت بسیج در سطح استان برگزار شد. 

از جمله این محافل که با حضور قاریان ملی و بین‌المللی برگزار شد باید به محفل شهر شیراز در مسجد تاریخی نصیر‌الملک اشاره کرد که در شب میلاد با سعادت امام حسن مجتبی(ع) با حضور نماینده ولی فقیه در استان فارس و فرمانده سپاه فجر و مسئولان لشکری و کشوری برگزار شد. 

اجرای دو محفل بزرگ در باغ عفیف‌آباد و باغ جنت و حضور پرشور مردم در این محافل از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این ماه بود. برگزاری محافل در دهه پایانی ماه مبارک رمضان بخش دیگری از برنامه‌های اجرا شده در استان فارس بود. در استان فارس نیز 150 هزار نفر از برنامه‌های قرآنی تدارک دیده شده بازدید به عمل آورند. 

انتهای پیام
captcha