زینب قیصری، نامزد راهیافته به مرحله دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تهران در گفتوگو با ایکنا درباره ضرورت تشویق مردم برای مشارکت حداکثری و جدی گرفتن دور دوم انتخابات، گفت: اساساً هنگامی که میگوییم مجلس در رأس امور است، نمایندگان نیز باید با بیشترین میزان آراء و پشتوانه خوبی وارد مجلس شوند.
وی با تأکید بر اینکه آرای مردمی پشتوانه نمایندگان مجلس است، اظهار کرد: انتخابات در برخی از حوزههای انتخابیه به مرحله دوم رسیده اما برخی فکر کنند وظیفه خود را در مرحله اول ادا کرده و به لحاظ اعتقادی و شرعی پای صندوقهای رأی آمدهاند و شاید لازم نباشد دور دوم، مشارکت آنچنانی داشته باشند اما این اشتباه است.
بیشتر بخوانید:
قیصری تصریح کرد: مردم باید به سرنوشت کشور خود اهمیت دهند و به طور جدی در مرحله دوم انتخابات مشارکت پررنگ و قوی داشته باشند. حتی اگر افرادی در مرحله اول به دلایلی امکان حضور نداشتند این مرحله پای صندوقهای رأی بیایند. در این میان نقش بانوان حائز اهمیت است. زنان به دلیل اینکه در خانوادهها نقشآفرین هستند، میتوانند در این مشارکت حداکثری اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس از مجموع 30 کرسی، تکلیف 14 نماینده مشخص شده است، اضافه کرد: متأسفانه اسم بانویی در میان 14 نماینده این حوزه انتخابیه نبود و از تهران به عنوان کلانشهری که 50 درصد مردم آن را زنان تشکیل میدهند، باید بانوانی وارد مجلس شوند تا در کنار فعالیت در حوزههای تخصصی، حافظ منافع بانوان نیز باشند.
قیصری اضافه کرد: از سوی دیگر وجود بانوان نماینده برای نظارت دقیقتر بر روی قوانین حوزه زنان و خانواده و یا برای نظارت بر روی دستگاههای مرتبط با حوزه زنان و خانواده، لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: از این منظر بانوان باید در انتخابات مرحله دوم مجلس مشارکت خوبی داشته باشند و به نامزدهای مورد تأیید خود رای دهند. به طور کل هم هرچه انتخابات پرشورتر باشد، شاهد مجلس قویتر و دارای توان تحولآفرینی خواهیم بود.
داوطلب مرحله دوم انتخابات مجلس درباره اولویتهای مجلس دوازدهم، اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند «مجلس دوازدهم، مجلسی خواهد بود که با توجه به شرایط فعلی کشور باید دغدغه اولش، مسئله معیشت و اقتصاد باشد». یعنی پس از اتمام عمر چهار سالهاش، شاهد ایجاد بهبود در وضعیت معیشت و اقتصاد مردم باشد.
وی با تأکید بر اینکه معتقدم مجلس آینده باید تخصصی عمل کند، ادامه داد: مشکلات و مسائل اصلی کشور مشخص است ولذا افرادی که میتوانند برای این مشکلات چارهاندیشی کنند باید در مجلس حضور داشته باشند.
قیصری درباره اهمیت توجه بیشتر بر وظیفه نظارتی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: وزن و سهم قانونگذاری و تقنینی مجلس همیشه سنگینتر از وزن و سهم نظارت بوده است. متأسفانه در بخش نظارتی نیز بعضا نمایندگان نگاه منطقهای و منفعتی داشته و دارند و همین موجب شده تا آن جدیت را در حوزه نظارتی مجلس شاهد نباشیم. در حالی که گره خیلی از مشکلات با نظارت دقیق و منظم نمایندگان بر اجرای قوانین، باز میشود.
وی با تأکید بر کم نبودن قانون در کشور گفت: مشکل در شیوه و حسن اجرای قوانین در کشور است و ضعف در همین امر ما را به آن نتیجه مطلوب نمیرساند و لذا مسئله نظارت نمایندگان بر حسن اجرای قوانین از این منظر بسیار حائز اهمیت است.
قیصری در پاسخ به این سؤال که مجلس چگونه میتواند در رأس امور قرار گیرد، گفت: تنها راه رقم خوردن این اتفاق، اعتمادسازی است؛ مجلس باید اعتماد مردم را به خود احیا و بازگرداند و این جز با انجام دقیق وظایف قانونی میسر نیست. امروز مردم کاملا هوشیار هستند و عملکردها و رفتارهای نمایندگان را رصد و تجزیه و تحلیل میکنند و براساس آن تصمیم میگیرند.
داوطلب مرحله دوم انتخابات مجلس افزود: بلوغ سیاسی مردم در مرحله اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس ثابت کرد عملکرد مسئولان به طور دقیق و ریزبینانه توسط مردم رصد میشود و مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه مردم در حوزه انتخابیه تهران میتوانند به راحتی رزومه 32 نامزد راهیافته به مرحله دوم را بررسی کند، گفت: ادامه داد: به نظرم این دوره، رأیها کیفیتر است چراکه مردم میتوانند رزومهها را بررسی و مقایسه کنند.
قیصری تأکید کرد: مردم در ایام انتخابات صرفاً به حرفها و شعارها بسنده نکنند بلکه رزومهها، عملکردها و سوابق افراد را ارزیابی و بررسی کنند و ببینند چه میزان وعدههای نامزدها قابلیت اجرایی دارد و آیا حرف و عمل نامزدها با یکدیگر سنخیت دارد یا خیر؟!
وی در پایان اظهار کرد: فکر میکنم مردم فعالیتها و اقدامات مجلس را دنبال میکنند و اگر احساس کنند مجلس دوازدهم برای حل مشکلاتشان همت و تلاشی بیش از ادوار گذشته مجلس انجام داده، همین امر به بازگشت مجلس به جایگاه اصلیاش در رأس امور کمک میکند.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام