کد خبر: 4215266
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸

دعوت از اندیشمندان و هنرمندان برای مشارکت در سوگواره «سفینة‌النجاة»

دبیر سوگواره سفینة‌النجاة ضمن اعلام آغاز این سوگواره، از اندیشمندان و هنرمندان دعوت کرد در خصوص پیراهن امام حسین(ع) به عنوان یک نماد از عاشورا به پژوهش و خلق اثر بپردازند.

دعوت از اندیشمندان و هنرمندان برای مشارکت در سوگواره «سفینه النجاة»به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری نخستین سوگواره سفینةالنجاة با حضور داود منافی‌پور، دبیر و اعضای دبیرخانه این جشنواره امروز ۲۳ اردیبهشت ماه در آستان امامزاده صالح برگزار شد. 
 
در این نشست داوود منافی‌پور به تشریح سرآغاز این سوگواره و نحوه برگزاری آن پرداخت و گفت: این سوگواره با محور پیراهن امام حسین(ع) برگزار می‌شود. تحقیقات گسترده‌ای در خصوص جایگاه این پیراهن در منابع دینی صورت گرفته است که منتهی به برگزاری این سوگواره شده است.
 
وی با اشاره به تلاش ۱۲۴ هزار پیامبر برای نجات انسان و مبارزه حق و باطل در طول تاریخ، گفت: رسالت انبیا رساندن انسان‌ها به توحید و اعتقاداتی است که ما را به معنای نبوت و ولایت می‌رساند. ۱۲۴ هراز پیامبر زمینه‌ساز توحید شدند تا به نبوت پیامبر(ص) رسید و ولایت امیرالمومنین علی(ع) باب توحیدی دین شد و با تبیین ولایت حضرت علی دین اسلام از سوی خداوند پسندیده شد. اما پس از وفات پیامبر(ص) مسیر توحید در سقیفه به اعوجاج رسید و هنوز هم بعد از ۲۴۰۰ سال ما توحیدیان دچار مشکل شده‌ایم. 
 
منافی‌پور افزود: ما پیروان ولایت طی این قرون به سلامت به اینجا رسیده‌ایم اما جهان این سلامت را ندارد و مسیر به حدی منحرف شد که عاشورا به وقوع پیوست. ثمره سقیفه روز عاشورا شد. خداوند صانع عاشورا بود و نقشه تربیت انسان را قبل از خلقت داشت. از عاشورا صدایی بلند شد که حضرت زینب(س) مسئول شد که این صدا را به جهانیان برساند. اما خداوند سیمایی به غیر از این صدا برای هدایت بشر خلق کرد. خداوند پیش از خلقت، پیراهنی خلق کرد که حضرت آدم اهدا شد تا توبه او قبول افتد و همه پیامبران از این پیراهن بهره برده‌اند. این پیراهن از بهشت نازل شد تا به پیامبر(ص) و بعد به ائمه رسید و به حضرت زینب(س) داده شد که قبل از شهادت به امام حسین(ع) عرضه کنند. این پیراهن پس از شهادت امام حسین(ع) به دست سایر ائمه رسید و اکنون در اختیار امام زمان(عج) است. 
 
دبیر نخستین سوگواره سفینةالنجاة افزود: این پیراهن نماد ظلمی است که در کربلا صورت گرفت و سند است. سند خونخواهی امام حسین(ع) است و ما باید قبل از ظهور این پیراهن را به جهان معرفی و حقمان را طلب کنیم که انحراف در تاریخ موجب شد اکنون جهان به مرحله‌ای برسد که آرامش ندارد و وظیفه ماست که این پیراهن را به عنوان کتاب و سند عاشورا در دنیا مطرح کنیم.
 
منافی‌پور با اشاره به اینکه مسیحیت و سایر ادیان نمادی حتی به دروغ درست کرده‌اند که با آن تفکرات خود را نشان می‌دهند، از ظرفیت پیراهن سیدالشهدا به عنوان نماد شیعه سخن گفت و افزود: می‌توان این پیراهن را به نمادی برای بیان حقیقت توحید و شیعه به جهان بهره برد.
 
وی از اهل تحقیق خواست در زمینه این پیراهن تحقیق و پژوهش کنند و اظهار کرد: در طول تاریخ در محرم در خصوص حضرت علی اصغر(ع) ذکر مصیبت می‌شد اما وقتی در قالب تصویر مادر و کودک و شیرخوارگان حسینی درآمد، به جهان معرفی شد. پیراهن امام حسین(ع) نیز باید در قالب تصویر و نماد دربیاید تا به جهان معرفی شود. سوگواره بین‌المللی امروز رونمایی و فراخوان می‌شود تا محققان و هنرمندان از هر مکتب و ملیتی به این سوگواره بپیوندند. 
 
محسن مؤمنی‌شریف، مشاور سوگواره سفینةالنجاة ضمن اعلام آغاز این سوگواره گفت: اولین دوره این سوگواره با محوریت پیراهن امام حسین(ع) در محورهای نقالی، پرده‌خوانی، تعزیه‌، موسیقی، هنرهای تجسمی، نقاشی، شعر، ادب، داستان، هنرهای نمایشی، هنرهای رسانه‌ای، پادکست و ... برگزار می‌شود.
 
مجید اسماعیلی، دیگر مشاور این سوگواره نیز گفت: موضوع سیدالشهدا مهم‌ترین مسئله‌ای است که به شدت مورد تهاجم جریان شیطانی قرار گرفته است. هم از جهت تحریفاتی که در خصوص آن صورت گرفته و هم از جهت تلاش‌هایی که برای کوچک کردن این موضوع در حد یک اتفاق صورت می‌گیرد. همچنین تلاش‌هایی که برای مادی جلوه دادن این اتفاق صورت می‌گیرد؛ چراکه دشمنان تلاش می‌کنند هر آنچه از غیب در این جریان مطرح است را از بین ببرند. 
 
وی تصریح کرد: عاشورا یک رخداد مادی نیست و باید وجوه غیبی آن دیده شود و وجود پیراهن امام حسین(ع) یک روزنه برای ورود به این جنبه عاشوراست. از ۱۴ خرداد نیز رویداد هنری این سوگواره در کربلا برگزار می‌شود و نیمه دوم محرم اختتامیه سوگواره را خواهیم داشت. 
 
رسولی، معاون ادبی سوگواره نیز اعلام کرد: این سوگواره در سه بخش علمی، ادبیات و هنری برگزار می‌شود و هر بخش سرگروه‌هایی دارد که گروه داوری را تعیین می‌کنند. بخش شعر همه انواع و قالب‌های شعر، ترانه و نوحه را در برمی‌گیرد و محدودیت سنی و تعداد آثار وجود ندارد. بخش داستان، سرود، پادکست، کتیبه، پرچم، مجسمه‌سازی، هنرهای نمایشی، موسیقی و هر نوع قالب هنری نیز قابلیت شرکت در سوگواره را دارند. سایت سوگواره نیز از امروز فعال است و فراخوان در دسترس عموم قرار دارد. 
 
در پایان این نشست نیز از تندیس سوگواره سفینةالنجاة رونمایی شد.
انتهای پیام
captcha