کد خبر: 4215321
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۳
مریم اردبیلی تبیین کرد؛

جریان‌سازی برای مدلی جدید از کنشگری دختران نوجوان در پایتخت

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه طرح هزار امید جریان‌سازی مدل جدیدی از کار کنشگری دختران نوجوان است، گفت: این طرح فرصت فوق‌العاده‌ای برای بروز خلاقیت‌ها و ارائه مهارت‌ها به دختران است.

مریم اردبیلیطرح هزار امید، از طرح‌های ویژه شهرداری تهران برای مهارت‌آموزی به دختران نوجوان در تهران است که تاکنون برنامه‌های فراوانی را در قالب‌هایی مختلف برای دختران اجرا کرده است. طی اجرای این طرح برنامه‌های مختلفی همچون آزمایشگاه نوآوری شهری (آشنایی عملیاتی با فناوری نوین)، از ایده تا اجرا (سخنرانی خلاق، طراحی بازی)، باشگاه نویسندگان نوجوان (رویداد نویسندگی دختران نوجوان)، رویداد هنری هزار فردا، اردوی متنوع و جذاب شهری، دوره انتخابات مسیر (آشنایی با شاخه‌های مختلف گرافیت) با هدف افزایش کنشگری دختران نوجوان در حل مسائل شهری برگزار خواهد شد.

مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با ایکنا، به تشریح طرح «هزار امید» پرداخت و اظهار کرد: مجموعه طرح‌های هزار امید مدت دو سال است که در شهرداری تهران پیگیری و اجرا می‌شود. طی اجرای این طرح مجموعه ظرفیت‌ها و فضای کنشگری دختران نوجوان که در فضاهای مرسوم آموزشی کمتر با آن مواجه بوده، در نظر گرفته شده است. 

اردبیلی با بیان اینکه در طرح هزار امید در واقع به دنبال ارائه مهارت‌ آموزشی به دختران هستیم، ادامه داد: در مجموعه طرح هزار امید سعی کرده‌ایم با مجموعه کنشگران میانی کار دختران نوجوان در حیطه‌های مختلف کاری همچون فعالیت‌های هنری، فناروی، نوآوری اجتماعی، کسب و کار و استارتاپ‌های اقتصادی ارتباط برقرار کرده و از دانش ایشان برای مهارت‌آموزی به دختران نوجوان بهره‌گیری کنیم. طی اجرای طرح هزار امید به دنبال این هستیم تا ظرفیت‌های کنشگری شهر تهران را به روی دختر نوجوان فعال کنیم.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران تصریح کرد: طی اجرای این طرح، بنا داریم تا با مربی‌گری و تسهیل‌گری فضای لازم برای مهارت‌آموزی را برای دختران نوجوان فراهم کنیم. بسیاری از رویدادها و طرح‌های هزار امید که طی سال گذشته اجرا شد، تاکنون در کشور اجرا نشده است.

اردبیلی اظهار کرد: البته ممکن است تا پیش از این، مدل کار و فعالیت در طرح هزار امید برای بزرگسالان انجام شده باشد اما این اتفاق برای دختران نوجوان رخ نداده بود؛ لذا سعی کردیم تا قطعه گمشده پازل کنشگری زنان را در حیطه دختران نوجوان نیز فعال کنیم. تاکنون استقبال فراوانی از این طرح شده و تقریبا هر دختر نوجوانی در هر جای شهر و با هر  تفکر و استعدادی می‌تواند جایی را برای خود در طرح هزار امید پیدا کند. 

وی با بیان اینکه طی اجرای این طرح دختران نوجوان می‌توانند اوج شکوفایی و خلاقیت خود را نشان دهند، تصریح کرد: از این جهت طرح هزار امید فرصت فوق‌العاده‌ای برای بروز خلاقیت‌هاست و امروز مجموعه کلانشهرهای دیگر کشور نیز از تجارب طرح هزار امید استفاده می‌کنند.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در ادامه سخنان خود اظهار کرد: طرح هزار امید در واقع جریان‌سازی مدل جدیدی از کار کنشگری دختران نوجوان است و امیدوار هستیم امسال با توجه به استقبال زیاد، بتوانیم این طرح را به لحاظ کیفی و کمی توسعه دهیم.

اردبیلی با اشاره به اینکه طی سال گذشته حدود 10 هزار دختر نوجوان در طرح هزار امید شرکت کردند، بیان کرد: امروز حدود 30 مدل متنوع در طرح هزار امید خلق شده و اجرا می‌شود. امروز می‌توانیم تمامی دانش‌آموزان شهر تهران را با گستردگی فراوانی که وجود دارد، به فاز اجرایی طرح وارد کرده و از ظرفیت‌های ایشان در این حوزه بهره‌گیری کنیم. 

وی با اشاره به برنامه‌های اداره‌کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در فصل تابستان نیز تصریح کرد: علاوه بر تداوم طرح هزار امید که شامل رویدادهای ویژه کنشگری دختران است، زیرساخت‌های ویژه دختران در تهران همچون بوستان‌های دختران آماده اجرای طرح‌های مفصل در فصل تابستان هستند.

اردبیلی با اشاره به اینکه طرح‌های مدنظر برای فصل تابستان در صفحه اداره‌کل بانوان در فضای مجازی بارگذاری شده است، اظهار کرد: دختران تهرانی با توجه به محل سکونت خود در مناطق مختلف تهران می‌توانند از زیرساخت‌های نزدیک به محل خود در این زمینه استفاده کنند. همچنین، زیرساخت‌های شهردخت و شهربانو شهرداری تهران نیز در ایام تابستان مجموعه دوره‌ها، برنامه‌ها و رویدادهای مختلفی را برگزار می‌کنند تا دختران تهرانی بتوانند در فضایی سالم و محیطی بانشاط، اوقاف فراغت خوبی را برای خود بسازند.

انتهای پیام
captcha