حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا لیمویی، مسئول دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین در گفتوگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به اینکه در سطح پایگاهها بسیاری از مخاطبان در دورههای آموزشی حفظ قرآن کریم، روخوانی و روانخوانی، تجوید، مفاهیم و ... شرکت کردهاند، گفت: با توجه به اینکه پایگاهها امکان اعطای مدرک به متقاضیان شرکتکننده در این دورهها را ندارند، لذا در این زمینه با مشکل مواجه شده و دورههای برگزار شده آن نتایج مورد انتظار را به همراه نداشت.
وی افزود: بر همین اساس در دارالقرآن بسیج به این نتیجه رسیدیم تا دو کار را به صورت همزمان اجرا کنیم، یکی تعیین سطح قرآنی افراد است. افراد زیادی هستند که دوست دارند فعالیت قرآنی انجام دهند، اما نمیدانند از کجا باید شروع کنند، ما سطح و حوزه فعالیتشان را معین میکنیم. بحث تعیین سطح افراد قبل از شروع تابستان انجام میشود و بعد از تعیین سطح، افراد با هدف و انگیزه مشخصتری در کلاسهای تابستانی حضور مییابند.
لیمویی با اشاره به اینکه بعد از تعیین سطح، بحث اعطای مدرک را نیز خواهیم داشت، اظهار کرد: افرادی هستند که در بحث تجوید یا روخوانی و روانخوانی و حتی تربیت مربی قرآن دورههای لازم را گذراندهاند، اما مدرک ندارند، در همین راستا آزمون اعطای مدرک برای این قبیل افراد در نظر گرفته شده است تا این افراد شناسایی و از ظرفیت آنها استفاده شود.
مسئول دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه این دورهها در رشتههایی همچون حفظ، روخوانی و روانخوانی و تجوید در سطوح یک و دو برگزار میشود، گفت: ثبتنام تا بیستم خردادماه سال جاری ادامه دارد. همچنین آزمون پایانی این دوره طی نیمه اول تیرماه برگزار خواهد شد.
لیمویی با تأکید بر اینکه همه این موارد در سامانه مسجد پایگاه قرآن انجام میشود، افزود: در حال حاضر 12 هزار مسجد در سامانه مسجد پایگاه قرآن ثبت شده است. افراد تعیین سطح شده به نزدیکترین مسجد محل زندگی خود معرفی میشوند. بعد از این کلاسها هم مسابقات بسیج را خواهیم داشت، یعنی این یک زنجیره است که اول فرد از سطح خود مطلع میشود، سپس در کلاس شرکت میکند و در پایان هم وارد مسابقات میشود.
وی در پاسخ به این سوال که کاربرد این مدارک صرفاً برای حوزه فعالیتهای قرآنی در بسیج خواهد بود یا خیر، بیان کرد: این مدارک در برخی موارد مانند آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش دارای اعتبار است. ضمن اینکه عموم مردم میتوانند در این دورهها حضور پیدا کنند.
لیمویی با اشاره به اینکه مدرک تخصصی حفظ قرآن اعطا نمیکنیم، بیان کرد: در بحث حفظ قرآن کریم الان مدرکی که از سوی سازمان دارالقرآن اعطا میشود، معتبرترین مدرک است، اما مدرک حفظ عمومی یا روخوانی و تربیت مربی و ... همان اعتبار مدرک سازمان دارالقرآن را دارد.
انتهای پیام