کد خبر: 4216053
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳
حجت‌الاسلام میرجعفری بیان کرد:

استکبارستیزی؛ جزئی مهم از فرهنگ زیستی مردم آمریکای لاتین

دبیر علمی همایش ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین به پیشتازی کشور‌های آمریکای لاتین از کشور‌های اسلامی در حمایت از مظلومان جهان پرداخت و تصریح کرد: منطقه آمریکای لاتین را می‌توان سردمدار مبارزه با ظلم در جهان دانست.

همایش بین‌المللی ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین

به گزارش خبرنگار ایکنا، محمد قربان‌پور، دبیر اجرایی و معاون پژوهشی مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی امروز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت در جمع اصحاب رسانه با ارائه گزارشی از پیشینه برپایی همایش بین‌المللی ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین، بر اهمیت توجه به پیوند‌ها و اشتراکات فرهنگی ایران و این منطقه تأکید کرد.

وی افزود: اشتراکات و پیوند فرهنگی ایران و آمریکای لاتین می‌تواند ظرفیت ارزشمندی را پیش روی تقویت پیوند‌های تمدنی ایجاد کند.

معاون پژوهشی مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی المصطفی، خروجی محوری و ارائه راهبرد‌های علمی و فرهنگی را از ویژگی‌های بارز همایش‌های مجتمع آموزش عالی زبان و فرهنگ‌شناسی توصیف کرد و ادامه داد: تقویت و توسعه ارتباطات علمی و فرهنگی و میان‌داری مجموعه‌های فعال بین‌المللی در این راستا بسیار مهم و ضروری است.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدجواد میرجعفری، دبیر علمی همایش ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین در سخنانی با تقدیر از تلاش تمام همکاران برگزاری این رویداد بزرگ علمی و فرهنگی، بر اهمیت تقویت ارتباطات میان‌فرهنگی بین ایران و آمریکای لاتین اشاره کرد و افزود: مبنای فلسفی این همایش، مبتنی بر ارتباطات میان‌فرهنگی و تحت عنوان هم‌شناسی فرهنگی ترسیم شده است.

وی با اشاره به فراز‌هایی از آیه شریفه «یَا أَیّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَی وَجَعَلْنَاکمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا …» بر اهمیت هم‌شناسی به‌عنوان هدفی ارزشمند در راستای تجلی کرامت انسانی تصریح کرد و افزود: ظرفیت‌های خوب و نیک ملت‌ها را می‌توان به‌عنوان ارزش‌های فرهنگی مورد توجه قرار داد.

حجت‌الاسلام میرجعفری به پیشتازی کشور‌های آمریکای لاتین از کشور‌های اسلامی در حمایت از مظلومان جهان پرداخت و تصریح کرد: در روزگاری نه‌چندان دور کشور‌های آمریکای لاتین تحت استعمار قرار داشتند لذا سیراب‌شدنشان از تاریخ و فرهنگ ضد استعماری‌شان حمایت از مردم غزه را به دنبال داشته است؛ منطقه آمریکای لاتین را می‌توان سردمدار مبارزه با ظلم در جهان دانست.

وی مبارزه با امپریالیسم، مقاومت، عدالت‌خواهی و استکبارستیزی را از اجزای مهم فرهنگ زیستی مردم آمریکای لاتین دانست و گفت: این منطقه از ظرفیت بسیار بالای فرهنگی برخوردار بوده، هم‌افزایی فرهنگی میان ملت‌ها می‌تواند در ترسیم تمدن پویای فراگیر بین‌المللی مؤثر باشد.

دبیر علمی همایش بین‌المللی ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین ایران اسلامی را پرچم‌دار و پیش‌قراول حمایت از مظلومان جهان دانست و تصریح کرد: روحیه ظلم‌ستیزی و حمایت از مظلوم در عمیق‌ترین لایه‌های فرهنگی ایران و کشور‌های آمریکای لاتین نهفته شده است.

حجت‌الاسلام میرجعفری، علوم‌ انسانی را مهم‌ترین بستر تقویت ارتباطات علمی توصیف کرد و افزود: در فضای رسانه‌ای آمریکای لاتین تحت‌تأثیر مدیریت‌های رسانه‌های استکبار جهانی است لذا در این منطقه شاهد تهمت، تحقیر، تخریب، تمسخر و توهین علیه اسلام، مسلمانان و گفتمان انقلاب اسلامی هستیم؛ تبیین، تفسیر، تشریح و تعمیق ارتباطات علمی و فرهنگی مهم‌ترین محرک تقویت هم‌شناسی ملت‌هاست.

در بخش پایانی این نشست از تندیس همایش بین‌المللی ظرفیت‌های ایران و آمریکای لاتین رونمایی شد.

یادآور می‌شود، اختتامیه همایش بین‌المللی ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین، ۳۱ اردیبهشت‌ماه از ساعت 8 صبح با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه در سالن اجتماعات مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی برگزار و از کتاب چکیده مقالات همایش رونمایی خواهد شد.

همایش بین‌المللی ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین

انتهای پیام
captcha