کد خبر: 4216717
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۹
در 94 سالگی و به سبب کهولت سن

مرمت‌گر مسجد امام و بقعه شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی درگذشت

مرتضی کاشی‌تراش اصفهانی هنرمند پیشکسوت کاشی‌کاری که از وی به عنوان میراث‌بان هنرهای سنتی یاد می‌شد و مرمت مساجد سید، مسجد امام در بازار تهران، بقعه شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی و کاخ گلستان از جمله آثار مرمتی وی به شمار می‌رود در ۹۴ سالگی درگذشت.

به گزارش ایکنا به نقل از موسسه هنرمندان پیشکسوت؛ بامداد یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت؛ استاد مرتضی کاشی‌تراش اصفهانی از آخرین بازمانده‌های هنر سنتی کاشی کاری ایران و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت در سن ۹۴ سالگی چشم از جهان فروبست.

سیدعباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت ضمن عرض تسلیت به جامعه هنری و خانواده این هنرمند پیشکسوت گفت: روز گذشته برای عیادت و پیگیری روند درمان استاد کاشی‌تراش در بیمارستان شهدای گمنام تهران حضور یافتم، با فرزندشان و کادر درمان صحبت کردم، ولی ناباورانه صبح امروز با خبر تلخ درگذشت این هنرمند گرانمایه که میراثبان هنرهای سنتی و اسلامی کشور بود مواجه شدم . از خداوند منان برای ایشان رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر مسئلت دارم.

به گزارش ایکنا؛ مرتضی کاشی‌تراش اصفهانی سال ۱۳۰۹ به دنیا آمد. وی دارای نشان درجه ۱ هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و از ابتدای تاسیس موسسه هنرمندان پیشکسوت به عضویت آن درآمد.

«مسجد سید»؛ نخستین بنای شاخصی است که مرتضی کاشی‌تراش در دوره شاگردی به کسب مهارت در آن پرداخت. در همین دوره با استادانش کارهای «مسجد امام» در بازار تهران را نیز انجام می دادند. پس از مدتی خود در این حرفه به استادی رسید و کارهای بسیاری انجام داد که در آن میان می‌توان به مشارکت در مرمت کاشی معرق «مسجد سید» اصفهان، انجام کاشی‌کاری معرق ساختمان اداره ناحیه شرکت ملی نفت در قم، کاشی‌کاری «مسجد ماسال»، کاشی‌کاری «بازار صفویه»، کاشی‌کاری سردر وزارت امور خارجه، کاشی کاری «مسجد کارخانه ارج»، کاشی‌کاری «مسجد جلیلی» در خیابان ایرانشهر، کاشی‌کاری «سر در کتابخانه آقای امینیان» در کربلا، کاشی‌کاری «بقعه امام زاده سید نصرالدین(ع)»، «امام زاده زید(ع)»، کاشی‌کاری «سر در مسجد همت» واقع در جنب بقعه امام زاده صالح، کاشیکاری مسجدهای امیرالمومنین، کاظمین و حضرت معصومه و… اشاره کرد.

استاد کاشی‌تراش به همراه پدرش هفت سال مشغول مرمت «کاخ گلستان» بودند. همچنین سالی سه ماه به اردبیل می‌رفت و به مرمت می‌پرداخت. مهمترین فعالیت او در عرصه مرمت و تزئینات کاربردی معماری، مرمت کاشی‌های بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است که در سن ۲۰ سالگی و به مدت ۱۵ سال با اساتید بزرگ هنر کاشی کاری دهه 20 به همکاری پرداخت. کاشی‌کاری «بازار صفویه» در خیابان ولیعصر تهران از جمله دیگر بناهای شاخصی است که او در سن ۵۰ سالگی به انجام رسانده است.

انتهای پیام
captcha